. Ma György napja van.
Barátságtalan gesztust tett a zuglói MSZP a PM-es polgármesterrel szemben
2016-06-22 21:34:07
Barátságtalan gesztust tett a zuglói MSZP a PM-es polgármesterrel szemben

Barátságtalan gesztust tett a zuglói MSZP a PM-es polgármesterrel szemben

Azt írják, hogy Karácsony Gergelynek és Szabó Rebekának „nem fontos Zugló fejlődése és az itt élő emberek sorsa” azért, mert nem támogatták, hogy egy rendezetlen területen parkolót építsen egy magáncég.

 

 

A Nagy Lajos király útja - Kacsóh Pongrác út – Szikszó park által határolt terület rendezését és rekonstrukcióját egy magánvállalkozó saját forrásából finanszírozta volna majdnem 80 millió forintból. A szocialisták azt írják, a lakókkal egyeztették a tervet, és utána nyújtották be az önkormányzathoz.

 

 

 

„Rendezett autóparkolók, felújított zöld területek, fásítás, új igényes padok helyett továbbra is marad a szemetes, gazos, rendezetlen terület, ahol az autók egy része a zöld területen parkol. Ismét bebizonyították, hogy a PM-es Karácsony Gergelynek és Szabó Rebekának nem fontos Zugló fejlődése és az itt élő emberek sorsa”.

 

Felhívtuk Karácsony Gergelyt, mondja el, mi történt, ami miatt a kerületi MSZP ismét borsot akar törni az orra alá.

 

Lássuk a tényeket:

 

Itt nem arról van szó, hogy a beruházó önként és dalolva megcsinálná a teret, hanem arról, hogy a cég 500 négyzetméter saját parkolóhelyet akar kialakítani közterületen, és egy megállapodás keretében felújítaná a parkot.

 

Igazából azért nem szavazták meg, és az MSZP-n kívül más sem, mert az önkormányzati rendeletbe ütközik az előterjesztés. Ezenkívül nem vonták be a főépítészt az előkészítésbe, és a polgármesteri hivatal összes szakterületen dolgozó munkatársa arra hívja fel a figyelmet, hogy a terv a jelenlegi zuglói építési szabályzattal ellentétes lenne azért. Ugyanis a zöldterület csökkentésével pótolnák a lakosság számára az elveszett parkolóhelyeket, és az önkormányzati rendelet ezt nem teszi lehetővé.

 

Így két megoldás körvonalazódik: vagy módosítani kell a terveket, hogy kevesebb zöld felület sérüljön, vagy településrendezési szerződést kell kötni, és módosítani az építési szabályzatot.

 

Mindkét út járható – mondta a 14. kerületi Hírhatárnak a polgármester. Mint mondta, jól ismeri a helyet, hiszen közvetlen közelében lakik, és támogatja, hogy keressenek valamilyen megoldást. Azonban, amit a tervekből és a térképrajzokból ki lehet olvasni, az nem fér bele a jelenlegi építési szabályzatba. Vagy módosítani kell a tervet, hogy beleférjen a zöldterületi mutató, hogy ne vesszen el zöldterület olyan mértékben, amit a dokumentum nem tesz lehetővé, vagy módosítani kell, ami egy másik típusú megállapodást feltételez az önkormányzat és a cég között.

 

Karácsonynak az a célja, hogy legyen valami megoldás, és a fent említett mindkettőt elfogadhatónak tartja. Az egyik egy gyorsabb megoldást eredményez, a másik kicsit lassabb. A gyorsabb az lenne, ha módosítanák a terveket, és nem kellene hozzányúlni az építési szabályzathoz. Az teszi bonyolulttá a helyzetet, hogy ha egy beruházás miatt kell módosítani az építési szabályzatot, akkor ennek a költségeit az építtetőnek kell vállalnia. Ráadásul ma már nagyon sok terület csak papíron zöld, valójában autók parkolnak, vagy szemétlerakónak használják.

 

A zuglói MSZP által választott ismét csak barátságosnak nem nevezhető gesztus politikai indíttatását és következményeit a polgármester nem akarta kommentálni. Mindössze annyit mondott: "érdekes, idáig még nem jutottunk el korábban”.

 

 

Utoljára frissítve: 2016-06-23 12:00:35

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>