. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Belgiumba költöznél? Ezeket érdemes tudnod!
2021-01-15 22:23:41
Belgiumba költöznél? Ezeket érdemes tudnod!

Belgiumba költöznél? Ezeket érdemes tudnod!

Nyelvtudás

 

Bár Belgiumnak három hivatalos nyelve is van, a magyar sajnos nincs köztük. Ellenben a holland, a német és a francia nyelvtudásunkat egyaránt megcsillogtathatjuk, és természetesen az angollal sem maradunk hátrányban.

 

Ha mégis nyelvtudás nélkül terveznénk kiköltözni, akkor sincs minden veszve, hiszen találhatunk olyan munkákat, melyeket nyelvtudás nélkül végezhetünk, de ha idővel jobban fizető állás után szeretnénk nézni, akkor elengedhetetlen a négy fenti nyelvből legalább az egyik ismerete. Nem beszélve arról, hogy a hétköznapjaink szintén jelentősen megkönnyíthetőek, ha a boltban, az orvosnál vagy a hivatali ügyintézésnél egyenesen meg tudjuk kérdezni, amit szeretnénk, és nem kell az Activity tudásunkra alapoznunk.

 

Bejelentkezés a commune-nál

 

Belgiumba költözés esetén az első lépés, hogy a helyi illetékes önkormányzatnál be kell jelentkezni. Erre akkor is szükség van, hogyha 3 hónapnál rövidebb időt tervezünk az országban tartózkodni, de ekkor elegendő az érvényes úti okmányokat bemutatni.

 

Ha viszont életvitelszerűen tervezünk az országban élni, akkor a nemzetközi költöztetés során ne felejtsük otthon a többnyelvű születési anyakönyvi kivonatot, illetve ha van, akkor a házassági anyakönyvi kivonatot vagy a válásról a bírósági határozatot sem. Továbbá a belgiumi tartózkodási engedélyhez szükség lesz a munkáltatói igazolásra is.

 

A legális belgiumi tartózkodásról a hatóságoktól egy igazolványt fogunk kapni, amivel nyithatunk bankszámlát.

 

Közlekedés autóval

 

Elsőre talán jó ötletnek tűnik, hogy az itthon már megszokott kis személyautónkat magunkkal vigyük erre a kalandra, azonban ebben az esetben akadnak további teendőink. Az egyik ilyen, hogy a magyar rendszámú autónkat kötelezően regisztrálni kell az adott város nyilvántartási rendszerében, szerencsére ez ingyenes és megtehető online is.

 

Azonban figyelnünk kell arra, hogy amint bejelentett belga lakcímmel fogunk rendelkezni, nem vezethetünk magyar rendszámú autót még akkor sem, ha mi vagyunk a tulajdonosok. Ebben az esetben el kell vinnünk a járművet egy belga műszaki vizsgára, majd ezt követően ki kell váltani a belga forgalmi engedélyt, és beszerezni a belga rendszámot.

 

Amennyiben te is költözésre adnád a fejed, és Belgiumot vagy akár más országot választottál célpontodnak, és a költöztetésben segítségre lenne szükséged, vedd fel a kapcsolatot a Visszuk.hu költöztető csapatával, akik profin megtervezik és lebonyolítják az ingóságaid költöztetését!

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>