. Ma Friderika napja van.
Divatos és otthonos kertépítés? Lehetséges!
2021-07-13 20:37:21
Divatos és otthonos kertépítés? Lehetséges!

Divatos és otthonos kertépítés? Lehetséges!

Vissza a természetbe

 

Az Otthonok & Megoldások kertfelújítással is foglalkozó magazin kollégáival együtt összegyűjtöttük, melyek a (többek között az idei évben is) legkedveltebb megoldások, ha a kert stílusáról van szó. Manapság a természetközeli, “vad” kertek egyre nagyobb népszerűséget szereztek maguknak, nem véletlenül. Hangulatosak, kialakításuk viszont elég egyszerű, nem igényel sok munkát.

 

A füvet, az egyes növényeket és virágokat hagyni kell “vadul” nőni. A növények kiválasztásánál pedig fontos szempont, hogy minél rovarbarátabbak legyenek, ami azt jelenti, hogy ne ijesszék el, hanem ellenkezőleg, vonzzák oda a méheket. 

 

“Vízpart” a kertben

 

Ki ne szeretné a nyári hőséget vízben vagy víz mellett tölteni? Ha mindez utazás nélkül, a saját otthonunkban valósulhatna meg, az felérne egy valódi kikapcsolódással, feltöltődéssel egy hosszú és fárasztó munkanap után. Egy medence vagy érdekes növényekkel körbeültetett kerti tó kialakítása minden kert különlegessége lehet, nem beszélve a víz hullámzásának kellemes hangjáról és látványáról, ami hazaérve mindennap fogadna minket. Ugye, mennyire izgalmasan, ugyanakkor megnyugtatóan hangzik? 

 

Mintha kirándulnánk, a saját otthonunkban

 

Az otthonunk kinti része a pihenés és a nyugalom helyszíne is, azonban ehhez sokat hozzátesz, hogy a kert szemet gyönyörködtető és szívet melengető is legyen egyben. Érdemes az egynyári növények helyett évelőket választani, így nem kell minden évben nekiállni a fárasztó ültetésnek, hanem újból és újból élvezhetjük munkánk (szó szerint) virágzó gyümölcsét. Az öntözőrendszer kiépítése pedig sok terhet (és öntözéssel töltött időt) vesz le a vállunkról, ellenben a kertünk nem szárad majd ki a nagy melegben sem.

 

Egy kert felújítása vagy éppen kialakítása a semmiből sok ötletelést és tervezést igényel, hiszen a kerthelyiség mérete, a költségkeret, illetve az igények mind fontos tényezők.

 

Ha nem szeretnénk vagy nincs lehetőségünk hivatásos szakembert felkérni erre a feladatra, bátran nekiállhatunk mi magunk is. Inspirációt és hasznos, gyakorlati tippeket pedig az Otthonok & Megoldások otthonteremtő magazin honlapján, illetve a háromhavonta megjelenő nyomtatott változatban biztosan találunk majd, a medencék típusaitól kezdve a házilag készített postaládákon át egészen a legkreatívabb folyosó dekorációkig.

 

Alakítsd ki álmaid kertjét, hogy a kirándulás érzése és a relaxálás már otthon elkezdődhessen! A tervezés most egyszerűbb, mint valaha.

További híreink
Békesi: Bukásuk után Orbánéknak felelniük kell a hazugságaikért
Ez is azok közé a bűnök közé tartozik, amelyekért bukásuk után Orbánéknak felelniük és bűnhődniük kell a történelem ítélőszéke előtt – Békesi László fb-jegyzete
2021-09-19 21:15:06, Hírek, Színes Bővebben
Forró Zugló: etikai vizsgálatot kezdeményez Tóth Csaba ellen Jakab Péter
Etikai vizsgálatot kezdeményez Tóth Csaba ellen az Országos Előválasztási Bizottságnál Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje – írta vasárnap a 444.hu.
2021-09-19 21:15:04, Hírek, Színes Bővebben
Maximális kényelem a cipők terén
Ki ne vágyna egy igazán tartós, kényelmes és divatos lábbelire? A tökéletesen illeszkedő Skechers Arch Fit széria modelljeivel mindez elérhető, hiszen ezek között férfi é...
2021-09-17 22:51:50, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rendőrség szerint Czeglédy Csaba az "Ördög ügyvédje". A gyanúsított kihallgatási jegyzőkönyvből ugyanakkor k...
Bővebben >>