. Ma Vilma napja van.
Fogászati turizmus Magyarországon
2021-09-27 10:20:04
Fogászati turizmus Magyarországon

Fogászati turizmus Magyarországon

Amikor egy francia asszonynak mi jelentjük a mentőövet

 

Franciaországban egy fogászati helyreállító kezelésre sokat kell várni, fogorvoshiány van, ráadásul a beavatkozások nagyon sokba kerülnek. Ezzel kellett szembesülnie a Le Monde lap interjúalanyának is, az Aix les Bains-ben élő 70 éves Maria Figliuzzi asszonynak, aki háztartásbeliként csak a vasutasként dolgozó férje jogán rendelkezett társadalombiztosítással. Az asszony miután elhatározta, hogy rendbe teteti a fogsorát, számolni kezdett, és ráébredt, hogy a beavatkozásokhoz szükséges összeg nagyon magas.

 

Ekkor döntött úgy, hogy “felfedezi” Magyarországot, azaz sokakhoz hasonló módon felül egy Budapestre tartó fapados járatra, és hazánkban veszi igénybe a fogászati szolgáltatásokat

 

Magyarország mentette meg az életét…

 

Az asszony örömmel nyilatkozott a francia lapnak, és a magyar fogászati turizmus kapcsán készített riportban pozitív véleményt alkotott az itt tapasztaltakról. Azt a fogsort, amit Franciaországban 27.000 euróért tudott volna megcsináltatni, Magyarországon 12.000 euróért elkészítették. Ráadásul még várakoznia sem kellett - gyorsan és gördülékenyen haladt minden. Az útiköltség és a szállás árának kifizetése mellett is bőven megérte neki a magyarországi kiruccanás.

 

Szerencsére sok francia dönt úgy, mint Maria Figliuzzi asszony. Sokan olyanok is, akik semmiféle előismerettel nem rendelkeznek hazánkról, nem beszélik és nem is értik a magyar nyelvet, de sokszor még az angolt sem. Az angol nyelv ismerete a fogászati turizmus tekintetében alapfeltétel lenne, de ez sem zavarja őket - ide utaznak, és rábízzák magukat a szakembereink tudására. A magyar fogorvosok általában angolul beszélnek a külföldi páciensekkel, de van olyan magánklinika, mint például a Jildent Clinique, ahol a beavatkozásokat végző szakorvosok franciául és más nyelveken is képesek az ügyfeleikkel kommunikálni.

 

Miért jönnek pont Magyarországra a fogturisták?

 

Ennek praktikus okai vannak:


-Olcsóbbak a felhasznált anyagok, olcsóbbak az elvégzett beavatkozások. Míg Franciaországban egy fogbeültetés több mint 1000 euró, addig nálunk ugyanez 550 euróba kerül.


-A magyar fogorvosok képzettsége, felkészültsége világviszonylatban is az élvonalt képviseli - a munkájuk minősége megbízható.

 

Mindenki jól jár

 

A fogászati turizmussal mindenki jól jár. A francia nyugdíjasok és egészségturisták azért, mert fél- vagy harmadáron juthatnak részleges vagy teljes helyreállító fogászati beavatkozásokhoz. A fogorvosok azért, mert folyamatosan biztosítva van a pacientura, ez anyagilag és szakmailag is fejlődéshez vezet. A gazdaság pedig azért, mert az itt eltöltött vendégéjszakák számának növekedése hozzájárul más gazdasági ágazatok (szálloda, étterem, taxi, mozi, kultúra) növekedéséhez is.

További híreink
Most éppen már megint elbontanák a Nyugati téri felüljárót
A Nyugati pályaudvar mellett húzódó negyvenéves felüljáró sorsa régóta vitakérdés, sokan egy meghaladott szemlélet emlékét látják benne, és az elbontása mellett foglalna...
2021-12-01 19:49:34, Hírek, Színes Bővebben
Váratlan döntés: mégsem vétózza mega főváros az atlétikai vb-t
Nagy port kavart Magyarországon az Orbán-kormány bejelentése, miszerint Budapesten nyit campust a kínai Fudan Egyetem. Ennek ellenére mégsem vétózza meg Budapest vezetése...
2021-12-01 19:49:29, Hírek, Színes Bővebben
Közel egymilliárdot kapott a pártalapításra készülő Gattyán György cége a NER-től
Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, pártot alapítana és indulna a 2022-es országgyűlési választásokon Gattyán György. Most pedig kiderült, hogy korábban egy Rogánhoz...
2021-11-28 14:37:15, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A szálloda valaha a Quaestor érdekeltsége volt, majd többször is gazdát cserélt a brókerház botrányának kirobb...
Bővebben >>