. Ma Márk napja van.
Használjuk rendesen a szelektív szemetest!
2022-01-26 21:00:36
Használjuk rendesen a szelektív szemetest!

Használjuk rendesen a szelektív szemetest!

A helyes hulladékkezelés

 

Nagyon ködös az, hogy pontosan hogyan is kell helyesen kezelnünk az általunk termelt hulladékot. Számtalan olyan eszköz és tárgy van a környezetünkben, amelyeket az életciklusuk végén már nem tudunk tovább használni és feleslegessé válnak. 

 

A nagyobb térfogattal rendelkező elromlott háztartási berendezések általában elektronikai hulladéknak minősülnek, így azokat az erre specializálódott cégekkel van lehetőség elszállíttatni. Sok esetben a településeken helyi gyűjtést is szerveznek és egy megadott helyszínre kell elvinnünk ezeket a berendezéseket. 

 

Speciális esetekben, amikor építkezésről vagy felújításról van szó, a leghelyesebb, ha konténert rendelünk a legközelebbi hulladék elszállító vállalkozástól, így az összegyűlt sitt biztosan megfelelő helyre kerül majd. 

 

Szelektív szemetes az otthonunkban

 

A háztartási hulladékok esetében a legjobb, ha szelektív szemeteseket használunk a szétválogatásra, amelyből széleskörű kínálatot találunk a Szemetesek.hu webáruházban. A mindennapi életünk során rengeteg olyan tétel van, ami a felhasználást követően feleslegessé válik. Az élelmiszerek általában valamilyen csomagolásban kaphatóak a boltokban és a felhasználásukat követően ez a rengeteg csomagolás mind hulladék lesz. 

 

Ha elég kreatívak vagyunk, akkor az egyes anyagokat tovább tudjuk hasznosítani a háztartásban, például a műanyag zacskót uzsonnás zacskóként, de a legtöbb esetben sajnos a kukában landolnak. Nagyon fontos, hogy ezeket az anyagokat minőségüknek megfelelően válogassuk szét és helyezzük a hulladéktárolóba! Több településen külön kuka van fenntartva a papírnak és külön a műanyagnak, illetve a kevert háztartási hulladéknak. 

 

Legyen élhető a jövő!

 

A szelektív szemetesbe megfelelően szétválogatott hulladékok nem kerülnek a szeméttelepre és nem szennyezik feleslegesen a környezetet, hanem lehetőséget teremtünk arra, hogy újrahasznosítsák őket. Ne feledkezzünk meg róla, hogy a környezetben lévő mikroműanyagok mekkora problémát okoznak a bioszférában és mindannyiunknak tennie kell az ellen, hogy ez a romboló hatás tovább nőjön! Az ipart már régóta kényszerítik arra, hogy a szemétszállítást megfelelően működtesse különböző jogszabályok és bevallások által, de a háztartások java része a jó lelkiismeretére van bízva, ami nem mindig kifizetődő.

 

A megfelelő hulladékkezeléssel sokat tehetünk a környezetünkért és azért, hogy a Föld a jövőben is élhető bolygó legyen!

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>