. Ma Auguszta napja van.
Hogyan lehet egyszerűbb a grillrács tisztítása?
2021-05-11 13:09:58
Hogyan lehet egyszerűbb a grillrács tisztítása?

Hogyan lehet egyszerűbb a grillrács tisztítása?

A gyártók viszont igyekeztek megkönnyíteni ezt a feladatot is, és már több olyan eszközt és tisztítószert is lehet kapni, amikkel ez a folyamat lerövidül és nem lesz akkora teher.

 

Mikor és hogyan tisztítsuk a grillrácsot?

 

A rács tisztán tartása kiemelt fontosságú, hiszen a ráégett ételmaradványok a következő sütéskor kellemetlen mellékízt adhatnak a készülő fogásoknak. Ezenkívül baktériumok számára kiváló táptalajt biztosít, amit minden jóérzésű ember próbál elkerülni. Szóval a tisztítás igazán lényeges lépés, miért utáljuk mégis annyira?

 

Mert órákon át is tarthat, mire minden maradványt lesúrolunk a rácsról. Ha valaki már rutinosan a még forró rácsot kezdi el tisztítani, lerövidítheti a folyamatot, de lássuk be, kevés olyan ember van, aki azután, hogy mindenkit ellátott finom falatokkal, inkább nekiáll a súrolásnak, mintsem maga is leüljön beszélgetni.

 

Ha szeretnéd az ilyen helyzeteket elkerülni, érdemes beszerezned egy speciális grillrácstisztító kefét, amivel a kialakításának köszönhetően a még forró rácsról pillanatok alatt el tudod távolítani az odaégett ételmaradványokat anélkül, hogy tartanod kellene az égési sérülésektől. 

 

Miután letisztítottad a rácsot, nem szabad megfeledkezni az olajozásról sem. Ennek híján a későbbiekben megjelenhetnek a grillrácson a rozsdafoltok. A tisztítás utáni olajozás viszont nem fog elegendő zsiradékot biztosítani a következő sütögetéshez. Ha szeretnéd minél kevesebb ráragadt maradékkal megúszni, tanácsos a sütés előtt újra átkenni a rácsot.

 

Ha már annyira szeretnél grillezni a szabadban, hogy még a grillrács tisztítása sem rettenthet el, nézd meg a SpaTrend kiemelkedő grill és BBQ kínálatát, és töltsd meg a hétvégéidet a kerti sütögetés élményeivel!

 

Korommentesítés és zsíreltávolítás

 

Ugyan a grillrács tisztítása fontos feladat, de a munka itt még nem ért véget. A grillek külső borítása általában rozsdamentes acélból készül, amik igen érzékeny felületek. Az ujjlenyomatok, zsírfoltok, egyéb szennyeződések azonnal meglátszanak rajta, teljesen elrontva az összképet. 

 

Ezek a felületek a durva súrolószereket egyáltalán nem bírják, viszont a puha ronggyal és némi meleg vízzel a grillen keletkező szennyeződésekkel szemben esélyünk sincs. Kifejlesztettek viszont több olyan tisztítószert is, ami semmi kárt nem okoz a rozsdamentes acélfelületekben, mégis hatékonyan eltávolítják a zsír- és koromszennyeződéseket. Egyes szerek hatékonyabbak, ha még meleg, de már nem forró grillen alkalmazzuk.

 

Természetesen bármilyen tisztítószert is használunk, az első bevetés előtt érdemes kis felületen kipróbálni, mennyire lesznek jó barátok a mi grillünkkel.

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Színes Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Színes Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>