. Ma Márk napja van.
Home office dolgozósarok, fillérekből
2020-09-24 19:42:19
Home office dolgozósarok, fillérekből

Home office dolgozósarok, fillérekből

A 2020-as év hozta magával a home office felvirágzását. Sok munkakörben megoldható volt a távmunka, és a cégek éltek is vele a vírushelyzet miatt. Sőt nagyon sok cég jelezte a vírushelyzeten túl is, hogy részben vagy egészben megmaradnak a home office mellett. Ha te már jelenleg is otthonról dolgozol, esetleg a jövőben tervezed, akkor érdemes egy olyan dolgozósarkot előkészítened magadnak, melyben akár hosszú távon is megfelelő minőségben tudod végezni a munkádat. Adunk neked pár tippet ezzel kapcsolatban.

 

Íróasztal kiválasztása

 

Nagyon fontos az íróasztal megfelelő megválasztása. Itt gondolnod kell arra, hogy mekkora felületre van szükséged. Nem ugyanakkora felület fog kelleni, ha csak egy laptoppal dolgozol, és még nyomtatnod sem kell, mintha tervrajzokat kellene készítened. Fontos, hogy úgy válaszd meg az íróasztalod méretét, hogy kényelmesen elférj, ne nyomorogj rajta, mert az biztos a munka rovására megy majd. Emellett ha sokat végzel ülőmunkát, akkor érdemes elgondolkodnod egy állítható álló/ülő munkaállomáson is. Ezeknek az asztaloknak állíthatod a magasságát, így nem csak ülve, de akár állva (vagy váltogatva) is tudod végezni a munkádat.

 

Nem mindegy, min ülsz

 

Míg a munkahelyeden nem feltétlenül tudsz beleszólni, hogy min kell ülnöd napi 8 órát, addig otthon már más a helyzet. Otthon már te döntesz, hogy min szeretnél ülni napi sok-sok órát. Fontos, hogy kényelmes, ergonomikus legyen, ne hátráltassa, inkább segítse az órákig tartó ülőmunkádat. Egy nem megfelelő ülőalkalmatosságon eltöltött munkanappal egyenes az utad a nyak- és derékfájdalmakhoz.

 

Pár filléres ötlet az asztalra

 

Ha sok iratot kell tárolni, használni a munkád során, akkor érdemes elgondolkoznod egy fiókos íróasztalon. Ugyanakkor, ha nem szeretnéd lecserélni az asztalod, vagy nem szereted a fiókos szekrényeket, akkor van más megoldás is. Ha filléres megoldást szeretnél, akkor szerezz be rendszerező mappákat vagy karton tárolódobozt. Ha a design is érdekel, akár fa tárolódobozokat is vehetsz. Bár ezekhez már érdemes egy polcot is feltenni az asztalod közelében.

 

Az informatikai eszközök többségét még mindig vezetékekkel kötjük egymáshoz. Ezek esztétikus és praktikus elhelyezésére sok íróasztalban már eleve be van építve valamilyen kábelrendező. De van erre egy filléres megoldás is: klip csipeszek az asztal szélére.

 

További ötletekért és akár otthonról végezhető állásokért olvass bele a DreamJo.bs blogjába.

 

Használjuk ki a falat is

 

Ha nem egy tengerre néző ablak előtt van az íróasztalod, akkor jól jöhet a falra egy parafatábla vagy egy írható mágnestábla, stb.

Utoljára frissítve: 2020-09-25 12:18:06

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>