. Ma Csongor napja van.
Kerítésország
2016-06-28 06:46:01
Kerítésország

Kerítésország

Eldurvult a helyzet a Városligetben, és nincs felelős. Mintha mindenki homokba dugta volna a fejét. Tényleg az volt az ukáz, hogy egy csapat kigyúrt legény tüntesse el a Ligetvédőket? Olvasom a Kettősmércén, hogy vasárnap este a belga meccs után pár órával kopasz biztonsági őrök érkeztek a Városligetbe, hogy kordont vonjanak a Közlekedési Múzeum köré, és elkezdődjön annak bontása. A “biztonságiak” a kordonozást megakadályozni próbáló aktivisták köré is kordont húztak, majd azt állították a később kiérkező rendőrségnek, hogy az aktivisták átmásztak a kordonon, így jogosulatlanul vannak a területen, ezért ki is lökdösték őket.

 

A videók tanúsága szerint a kopaszok direkt hergelték a Ligetvédő civileket, üvöltöztek velük. Az egyik biztonsági őr még azt is eljátszotta, hogy miközben durván fellökött egy idős urat, elkezdett sipákolni, Cristiano Ronaldo legszebb teljesítményeit idézve, hogy őt megütötték.

Azt elég nehéz kihámozni, hogy mi történt valójában, egy dolog azonban biztosnak látszik szintén a videókból: nem a Ligetvédők voltak erőszakosak. Az ügy jogi bonyolultságát remekül összefoglalta a 444.hu, erre most nem térünk ki.

 

A Városliget Zrt. hétfőn adott ki közleményt, amelyben bejelentik, hogy megkezdődik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum régi, rossz állapotú épületének bontása. A tájékoztatás szerint a munkaterületet biztonsági okokból hétfőtől elkerítik, tekintettel arra, hogy a helyszín az épület megbontása közben élet- és balesetveszélyes. A Zrt. kiemelte, hogy a bontás során egyetlen fát sem szükséges kivágni, a később kezdődő építkezés miatt érintett fákat pedig a Városligeten belül átültetik.

 

Ez után Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Párbeszéd Magyarországért a Múzeum helyére tervezett "gigantomán építkezést", és továbbra is tiltakozik az egész Liget-beruházás ellen. A kordonról úgy vélekedett: "Náluk az az egyeztetés, hogy kigyúrt, fekete pólós embereket küldenek, hogy az éj leple alatt engedély bemutatása nélkül lekerítsenek egy közterületet és a tiltakozókkal szemben a hatalom erejével lépjenek fel".

 

(A fotókat Csillag Ádám készítette.)

Utoljára frissítve: 2016-06-28 07:00:43

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>