. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Két nap alatt visszajelentkeztek Kemecsére a voksturisták?
2014-04-03 13:21:06
Két nap alatt visszajelentkeztek Kemecsére a voksturisták?

Két nap alatt visszajelentkeztek Kemecsére a voksturisták?

Mindössze 79 fővel nőtt a szavazók száma Zuglóban.

 

Mindez az után történt, hogy a kormányváltó pártszövetség nyilvánosságra hozta, és dokumentumokkal igazolta, hogy 706 szavazó átjelentkezett a szaboclsi Kemecséről Zuglóba.

 

Csütörtökön tárgyalta a helyi választási bizottság az ügyet, ahol Papp Csilla jegyző által közölt adatokból kiderült, hogy a kifogáshoz csatolt, a választásra jogosultak számának változását mutató táblázat pontos, hiszen március 30-án biztosan 80 215 választásra jogosult szerepelt a 8. választókerület névjegyzékében (az NVI adatai szerint ez 755-tel több, mint március 1-én).

 

 

A jegyző azonban frissebb számokat is idézett, amelyek szerint április 2-án szerdán már csak 79 975 fő volt a névjegyzékben, ami csak 65-tel több, mint ahányan idén január 2-án voltak.

 

Tehát január 2. és február 1. közt 401 fővel csökkent a választópolgárok száma, majd március 30-ig 706 fővel nőtt, majd ehhez képest három nap alatt 240 fővel csökkent. És ebben minden változás szerepel, így a halálozások is. Azt a jegyző nem tudta megmondani, hogy adott napokon hányan létesítettek Zuglóban, annak 8. választókerületéhez tartozó részében lakcímet, az okmányirodák ugyanis a kormányhivatalhoz tartoznak, nem a polgármesteri hivatalhoz.

 

Békefi László, a baloldali összefogás delegáltja az ülésen azt mondta: nem ért egyet a panaszossal abban, hogy kettős állampolgárok lennének a kerületben újonnan megjelent választópolgárok, de a növekedés normál demográfiai okokkal nem magyarázható. Szerinte inkább a kisvárdai választókerületből (külön is kiemelte Kemecse községet) hiányzó több mint ötszáz embert kellene Zuglóban keresni. Ezeket az embereket pedig úgy lehetne megtalálni, ha az informatikai rendszerből láthatnák, ha egy-egy címre feltűnően sokan vannak bejelentkezve.

Papp Csilla viszont azt mondta: ez nem lehetséges, ilyen adatokat nem lehet lekérdezni. A jegyző a hvg.hu-nak azt mondta: a baloldali politikusok által is emlegetett Kemecséről mindössze egy ember jelentkezett be a közelmúltban Zuglóba.

 

Az MSZP Zuglói szervezete felhívát tett közzé a Facebookon, amelyben arra kéri a kerület polgárait, jelezzék nekik, ha tudomásukra bármi olyan tény, amely átjelentkezésre, illetve voksturisták megjelenésére utal.

 

 




Utoljára frissítve: 2014-04-03 18:01:02

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>