. Ma Márk napja van.
Lesz-e elég puli, ha jön a birkamenet?
2012-10-11 10:53:35
Lesz-e elég puli, ha jön a birkamenet?

Lesz-e elég puli, ha jön a birkamenet?

A Magyarországon manapság uralkodó butaság kézzelfogható jelei között kevés volt olyan markáns, mint az első birkamenet.

 

Buta, gondolkodásra képtelen emberek falkája menetelt a butaságot kihasználó, de önmagukban is korlátolt és buta vezetők mögött, nevetségesen buta táblákat emelgetve, miközben legtöbbjüknek valószínűleg fogalma sem volt, mit is jelentenek a táblák és még kevésbé, hogy mi történne, ha a táblákon szuggerált butaságok megvalósulnának.

 

Most megint mozgolódik az akol, úgy látszik a juhásznak álcázott farkasok megint szükségét érzik, hogy bizonyítsák a világnak, Magyarország nem modern európai nemzet  hanem egy diktátort éltető, a múltba vágyó, nem gondolkodó sokaság mely simán megharapja még azt a kezet is, mely évek óta eteti. Európa legsikertelenebb gazdasága és társadalma mellett mi másra is futna, mint egy újabb birkamenetre?

 

Semmi kétség, az akolban már készülnek a butábbnál butább feliratokkal ellátott táblák… Had lássa az egész világ, hová süllyedt Magyarország.

 

Persze azért van különbség az akkor és a most között. Magyarországon ma már két szabad város is van, Dunaföldvár és Sopron, ahol megkezdték az uralkodó majomcsorda kitakarítását. Október 23-ára a demokratikus ellenzék is tervez demonstrációt és így, ellentétben az első birkamenettel, a butaság nem egyedül lesz az  utcán ezen a napon.

 

De pontosan itt jön a nagy kérdés. Mennyire lesz nem egyedül?

 

Ha milliónyian lesznek az ellenzéki megmozduláson, ha az országban mindenütt fülsiketítő hangerővel zúg majd a nép, hogy eddig és ne tovább, ha a butaság menetét árnyékba szorítja a magyarok vágya a felvilágosult, civilizált és demokratikus jövő iránt, akkor a butaság szégyenkezve kushad majd ezen a napon és vezetőiket a politika szemétdombjára hányja a nép, ahová valók. Pár millió puli könnyen hazazavarja az eltévelyedett birkákat.

 

De… A pedagógusokat éppen most verte át a demagógia fellegvárában tevékenykedő sötét erők egyik apostola és a válasz mi volt? Fontolgatják a sztrájkot… Nem azonnali és teljes munkabeszüntetés… fontolgatás. Ezzel persze időt adtak a helyi potentátoknak is, hogy megfenyegessék őket: aki sztrájkol ki lesz rúgva. Van elég összefogás? Mert ha igen, akkor ez a fenyegetés semmit nem jelent. Ha mindenki beszünteti a munkát, ki lehet rúgni mindenkit, de akkor holnap mi lesz? De miért a fontolgatás az első reakció?

 

Ez az esemény volt az, ami miatt ez a cikk született. Ha október 23-án nem mennek milliónyian az utcára, ha egyesek otthon lapítanak majd, hogy helyettük más kaparja ki a gesztenyét, ha a birkák többen lesznek, mint a pulik,  a magyarok levizsgáztak.

 

Ha ez megtörténik, többé senki nem fog szimpátiával gondolni rájuk, elhinni, hogy rossz nekik az éhezés, a demokrácia megszüntetése, a hátrafelé guruló gazdaság, a kisstílű diktátor uralma, mely a sötét múltba viszi vissza az országot.

 

Ha nem lesznek milliónyian az utcán oktober 23-án, legyen vége a siránkozásnak és tessék szépen beállni a sorba. A fidess sorba… Mert aki nem emeli fel a szavát, az egyetért azzal, amit a majomcsorda csinál.

 

Ja hogy meg vagyunk félelmlítve? Ugyan kérem!

 

Egyenlőre csak pár birkát kell elzavarni. Tankok, mint 56-ban, nincsenek az utcán.

 

Még…

 

Zerkowitz István

Utoljára frissítve: 2012-10-11 12:51:41

További híreink
Liberalizmus – de?!
Olvasom az azonos neműek házasságáról szóló posztokat és kommenteket, és elborzadok. Megérdemeljük Orbán Viktort, és azt a rendszert, amelyet ő kiépített és fenntart.
2015-06-28 10:16:57, Hírek, Vélemény Bővebben
Marosvásárhely 1990-2015: kinek a győzelme, kinek a kockázata?
Márványi Péter jegyzete.
2015-03-23 13:03:26, Hírek, Vélemény Bővebben
Párhuzamos ünnepek, párhuzamos gondolatok Marosvásárhelyen
Márványi Péter jegyzete.
2015-03-17 07:30:12, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>