. Ma Gedeon napja van.
Lesz fizetős parkolás Zuglóban is
2017-04-29 18:30:26
Lesz fizetős parkolás Zuglóban is

Lesz fizetős parkolás Zuglóban is

Már korábban írtunk róla, hogy, hogy majdnem 10 éve akarják bevezetni a parkolást az érintett területeken, de mindeddig nem sikerült. Legutóbb egymillió forintos KDB-s (Közbeszerzési Döntő Bizottság) büntetést gyűjtött be az önkormányzat. Márciusban a kizárt vesztes nem fellebbezett.

 

A zuglói önkormányzat által aláírt szerződésből kiderül, hogy összesen 204 automatát helyeznek ki a két területre. A nagyobb - az 56-osok terét is magába foglaló zónába - 174 automata kerül, míg az Örs vezér teréhez 30-at telepítenek. A díj a tervek szerint 175 forint lesz - írja a napi.hu.

 

 

A készülékeket az egyik nyertes, a francia Parkeon SAS fogja szállítani, a 204 -ből 14 darab lesz alkalmas bankjegyek elfogadására. A másik két nyertes a C-Ware Kft. parkolóautomata-üzemeltető és a Sis Parking Kft., amely annak ellenére, hogy bő egy éve alapították 3 millió forintos tőkével, már Józsefvárosban is elnyert egy 183 milliós tendert. A három cég teljes körű üzemeltetést vállalt, már ami az automatákat illeti. Az autók ellenőrzése természetesen nem az ő feladatuk lesz. A szerződés szerint az éles üzemnek a szerződés aláírását követő 90. napon kell elindulnia, amely július első felében. A cégek az üzemeltetésért havonta automatánként 69 ezer forintot kapnak, amely a 204 automatával és a szerződés 60 hónapos időtartamával számolva 844 millió forint.

 

Zuglóban eddig nem voltak fizetős zónák, míg a szomszédos kerületek a belváros felé már meghozták ezt a döntést. Nem meglepő az Örs vezér tere környékének bevonása sem, hiszen a szomszédos Kőbánya a Kerepesi úton túl már bevezette a fizetős parkolást egy kisebb területre a Gyakorló utca, Hatház utca és a Fehér út között.

 

 

 

 

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Megoldás Mozgalom (MEMO) “Mintatelepülés” címmel indított pályázatot azoknak a leendő polgármestereknek, aki...
Bővebben >>