. Ma Emma napja van.
Megéri vezeték nélküli porszívót vásárolni?
2022-01-28 08:58:06
 Megéri vezeték nélküli porszívót vásárolni?

Megéri vezeték nélküli porszívót vásárolni?

Mik az álló porszívók előnyei?

 

A rúdporszívónak is nevezett készülék legnyilvánvalóbb előnye, hogy akkumulátorral működik, így nem kell a vezetékkel bajlódnunk: szobáról szobára haladva a vezetéket nem kell átdugdosni a közeli konnektorba, kihúzni-visszaengedni, aztán folyton kerülgetni, igazgatni. Ez már önmagában nagy könnyebbség. Emellett ergonomikusak: kicsik és könnyűek. Az előbbi mind a tárolás, mind a használat idején pozitívum, hiszen kis helyen elfér, és a szűk réseket, sarkokat is kitakaríthatjuk vele. Az utóbbi főleg annak tudatában jó hír, hogy takarítás közben tulajdonképpen az egész készüléket mozgatjuk. Továbbá sokkal hamarabb lehet végezni egy könnyen, gyorsan mozgatható porszívóval. Azt, hogy miért jó hajolgatás nélkül tisztaságot varázsolni az egész lakásban, talán nem is kell ecsetelni.

 

A fejlettebb Dyson porszívó modellek egy mozdulattal kéziporszívóvá alakíthatók, amellyel még a legapróbb helyeket is portalaníthatjuk, továbbá az autó takarításakor is rendkívül jól használható. Ezt az akár hatvan perces üzemidő is messzemenően lehetővé teszi.

 

Az már csak hab a tortán, hogy mindemellett a vezeték nélküli álló porszívók dizájn tekintetében is megfelelnek a magasabb igényeknek.

 

Vannak hátrányok?

 

A rúdporszívók hátrányai éppen előnyeikből fakadnak. Az akkumulátor lehet az egyik probléma: nem minden modell képes egy töltéssel egy órán keresztül is üzemelni, és ezeket bizony többször kell tölteni, akár egy takarítás alatt. Szintén az akkumulátorral függ össze, hogy ezeknek a porszívóknak a teljesítménye a vastagabb, hosszabb szálú szőnyegek kitisztításához nem elegendő. A vezeték nélküli álló porszívók tehát inkább a padló - parketta, járólap - és a rövid szálú, illetve szizál jellegű szőnyegek tisztán tartására alkalmasak.

 

Szintén egy előnyükből, a könnyűségükből és kis méretükből következik másik hátrányuk. Az, hogy portartályuk is viszonylag kicsi, ezért azt takarítás közben akár többször is ürítgetni kell.

 

Összességében

 

Azt kell mérlegelnünk, hogy a fenti előnyök és hátrányok közül mi az, ami a számunkra igazán fontos egy porszívó praktikusságának megítélésekor. Ami biztos, hogy érdemes jól választanunk, olyan készüléket, amit valóban jól tudunk használni a szükséges gyakorisággal, és megfelelő tisztaságot érhetünk el vele. Mivel egyre többeket érint a porallergia, számít, hogy sikerül-e olyan porszívót találnunk, amellyel higiénikus környezetet biztosíthatunk magunknak és szeretteinknek az otthonunkban.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>