. Ma Árpád napja van.
Megkezdődik a választási osztogatás Zuglóban is
2013-09-11 18:04:22
Megkezdődik a választási osztogatás Zuglóban is

Megkezdődik a választási osztogatás Zuglóban is

25.000 nyugdíjast, ezer 18 évest és gyerekvállalót "ajándékoz meg" Zugló önkormányzata – állítja blogbejegyzésében Várnai László.

 

A kerület LMP-s képviselője szerint a választási pénzszórás 100 millióba fáj Zuglónak, és ez még csak a kezdet. A legtöbb nyugdíjas és család a 2011-es kommunális adóként befizetett saját ezreseit, azaz azok negyedét-felét kapja vissza.

 

De a dolognak itt még nincs vége. Minden 90 év fölötti idős embernek, a most éppen 18 éveseknek, valamint friss szülőknek is ad ajándékba néhány ezer forintot a zuglói önkormányzat. Ezzel összesen 100 millió forinttal terheli meg a tavasszal még 1,4 milliárdos likviditási gonddal küzdő zuglói költségvetést Papcsák Ferenc. A rendeletmódosítás ITT található.

 

A Fidesz úgy tűnik úgy gondolja, hogy nemcsak a rászorulóknak jár a juttatás: a határ az öregségi nyugdíj 700%-a, azaz havi  200 ezer forint.

 

„Kap a villanegyedben élő kanáriszigeteken nyaraló, és kap a mindennapi túlélésért küzdő. Hisz mind szavaznak.  Megjegyzendő,  az Erzsébet utalványokat nyilván ajánlva adjuk fel és ez önmagában plusz 9 millió forint, míg az előterjesztés csak 1,5 millióval, a normál postai levél költségével számol.”

 

Az ellenzéki képviselő azt feltételezi, hogy „adakozóként” név szerint a polgármester és nem az önkormányzat lesz feltüntetve.

 

Egy másik módoítás szerint ezentúl nemcsak a 100 éveseket, de a  90 és 95 éveseket is köszöntené a kerület, így újabb lehetősége lesz a polgármesternek nyugdíjas otthonokban bájologni, ennek költsége 2.5 millió forint. Csak azt nem rétjük, miért, hiszen Papcsák Ferenc maga mondta el, hogy nem pályázik többé a kerületi vezetői székére, jövőre országgyűlési képviselő szeretne lenni.

 

Érdekesség, hogy a kerület a most nagykorúvá váló 18 éveseket is megajándékozza, mindezt szépen becsomagolva a gyermekétkeztetési rendeletbe.

 

Egyébként csütörtökön dönt a testület a római parti nyaraló eladásáról is.

 

 

 

 

További híreink
A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét
Az újságcikkek címei azt sugallják, hogy nagy nemzetközi sikert ért el hétvégén a Koltai Lajos rendezte, 2,3 milliárdból készült Semmelweis-film, és a nagy torontói feszt...
2023-12-05 17:49:04, Hírek, Aktuális Bővebben
Orbán Viktor megkapta az Állami Barátság Érdemrend első fokozatát Kazahsztánban – meleg, elvtársi légkörben
A kitüntetést Asztanában Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnöktől.
2023-11-03 10:49:59, Hírek, Aktuális Bővebben
Mesterséges intelligencia süti a kiflit Debrecenben
Magyarországon elsőként mesterséges intelligencia (MI) támogatásával fejlesztett sütőipari termékekkel jelennek meg a piacon a Hajdúsági Sütödék-csoport leánycégei - jele...
2023-11-03 10:49:57, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Újból jár a fogaskerekű december 11-én, hétfőtől. Az üzemeltető BKK csökkenti a járat teljesítményét és faramu...
Bővebben >>