. Ma Béla napja van.
Mi a titka az ikonikus Chanel 2.55-nek?
2019-10-17 15:21:07
 Mi a titka az ikonikus Chanel 2.55-nek?

Mi a titka az ikonikus Chanel 2.55-nek?

Tapasztalatokra épül

 

Mivel a táskát maga Gabrielle Coco Chanel tervezte saját kezűleg, ezért minden millimétere fontos, jelentést hordoz. 1955 februárjában dobták piacra, azóta pedig a népszerűsége töretlen. A neve nem véletlenül az, ami, hiszen fontos megjelölni, hogy mikor tervezték ezt a nagysikerű darabot. Külön érdekessége a táskának, hogy az első válltáska, amit Chanel tervezett, annak ellenére, hogy akkoriban még messze nem volt elfogadott a meglétük. Neki köszönhetjük, hogy egyáltalán a vállunkon is viselhetjük a táskát, nem csak a kezünkben szorongathatjuk.

 

Többszöri ráncfelvarrás

 

Az eredetileg tervezett 2.55 táska zárja még egészen másként mutatott, mint a ma ismert daraboké. Ez egy négyzetes, különleges zár volt, amit “Mademoiselle Locknak” neveznek. Ez alapvetően Coco Chanel hajadonságára utal, mely szinte védjegye lett. Ezt később, a ‘80-as években reformálta meg Karl Lagerfeld, azaz lecserélte a zárat. Így került rá a ma már szinte védjegyének számító CC logó, ami nélkül manapság nem létezhet Chanel termék.

 

Természetesen a mai napig megvásárolható az eredeti módon tervezett Chanel 2.55-ös táska, ahol az eredeti zárral van felszerelve ez az ikonikus darab.

 

Karl Lagerfeld nevéhez nem csak a csatt megváltoztatása köthető, de neki köszönhetjük azt a csaknem 600-féle variációt, amit eddig elkészített belőle, de ez a szám folyamatosan emelkedik, így nem tudhatjuk, meddig menetel előre.

 

Miért olyan amilyen?

 

Az eredeti táskán a lánc nem rendelkezett bőr betéttel, kizárólag lánc volt. A táska borítását a férfi ruhák inspirálták, amivel a maga korában igazi kuriózumnak számított ebből a szempontból is. Az eredeti táska burgundi vörös bélése Chanel gyermekkorának állít emléket. Ez főleg azért volt így, mivel árvaházban töltött ifjúkora maradandó emlékként maradt meg benne, és ennek köszönhetően az uniformisukhoz hasonló színt választott.

 

Nem hiába nagy kedvenc, hiszen időtálló és örök darab, ami bármilyen ruhát elegánssá és alkalomhoz illővé tesz.

 

Ma újonnan 1 millió forint feletti összegért juthatunk hozzá, használtan jellemzően a 85 százalékáért el lehet adni. 7 éve 1 millió alatt volt az újnak a vételára, ami mára 1-1,5 millió közé tehető, így akár a több éves darabok is bőven nyereségesnek számítanak.

 

Amennyiben nem szánnál ennyit egy táskára, semmi gond! Az Etáskánál jóval kedvezőbb árak várnak!

 

(x)

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>