. Ma Piroska napja van.
Miben rejlik az izraeli whiskycsoda varázsa?
2022-01-12 17:31:04
Miben rejlik az izraeli whiskycsoda varázsa?

Miben rejlik az izraeli whiskycsoda varázsa?

Gondoltuk volna, hogy Izraelben mesteri szinten űzik a whisky elkészítését?

 

Legyünk őszinték, Izrael kapcsán nem feltétlenül a minőségi alkoholgyártás jut az ember eszébe első körben. Lényeges egyébként, hogy az 1990-es években jött egy egészen váratlan történés az izraeli italkészítést tekintve.

 

Az első izraeli kézműves pincészet ebben az időben kapott ugyanis szárnyra. Valóságos trend indult meg ezzel, aminek hála az izraeli kisüzemi pincészetek ma már bámulatos borokat palackoznak. Hasonlóan remek munka folyik arrafelé a sörfőzdékben is.

 

No és ezt sikerült megfejelni a Milk & Honey manufaktúrának. Mégpedig egy merész vállalással, miszerint ők lesznek azok, akik létrehozzák Izrael első whiskylepárlóját. Maga a név egyébként könnyen kitalálható, hiszen sokszor tejjel-mézzel folyó Kánaánként szokás említeni a Szentföldet.

 

Milyen értékekre és alapokra épült fel a Milk & Honey manufaktúra?

 

Az alapvető értékek, folyamatok és megoldások egy jelentős része a 2017-ben elhunyt Dr. James Swan áldásos tevékenységéhez kapcsolható. Ő volt az, aki segített megválasztani a leginkább megfelelő hordót, a célokhoz alapvetően passzoló élesztővel együtt.

 

Ahogyan a pot still desztillálási stílus megfelelő karakterisztikáját is ő segített kidolgozni. Maga a Milk & Honey lepárló építése 2014-ben indult, majd pedig szisztematikus munkával a 2015-ös évben az első tényleges desztillációra is sor került.

 

A recept megalkotásakor a vásárlók ízlésére hangolt whiskykészítés volt a cél, de ezzel együtt a skót rézműves hagyományokon alapuló whiskyfajtával is büszkélkedhetnek. Ahogyan arra is büszkék arrafelé, hogy az alapanyagokat házon belül darálják, cefrézik és erjesztik.

 

Mindvégig azzal a nem titkolt szándékkal, hogy világszínvonalú termékek előállítását sikerüljön produkálni. Olyan elsőrendű whisky tehát a Milk & Honey, ami sokak által kedvelt és keresett opció. Az iDrinks weboldal whisky változatai között bizonyára mindenki megtalálja a neki illő csodát.

 

Egy igazi különlegesség a Milk & Honey whisky kapcsán

 

Egészen pontosan a Milk & Honey whisky csúcstermékéről van szó, az Izrael forró klímáján érlelt első single maltnak számító Israel’s First Single Malt Whisky Experimental Series csodájáról. Ez az első eljárás keretei között három évig pihent és tölgyfa hordóban érlelték, hogy aztán további 7 hónapot szunnyadjon Bourbon hordóban.

 

Ezt sikerült tovább fokozni a második verzió kapcsán. Vagyis a folyamat keretei között a párlatot enyhén tőzeges malátából desztillálták, melyet házon belül állítottak elő. Ezt követte a 32 hónapig tartó érlelés amerikai tölgyfa hordóban, hogy aztán az ital 11 hónapra átköltözzön egy Bourbon hordóba is.

További híreink
A választások elmaradásával is számol a kormány a veszélyhelyzet miatt
Az Igazságügyi Minisztérium rendeletébe rejtettek el egy érdekes mondatot, ami szerint a veszélyhelyzet miatt el is maradhatnak a választások.
2022-01-16 11:21:39, Hírek, Színes Bővebben
Szabó Tímea és az ötmilliárdnyi teszt megsemmisítése - a rendőrség szemszögéből
Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője feljelentést tett az 5 milliárd forint értékű tesztek megsemmisítésével kapcsolatban, de a BRFK elutasította azt, ugyanis hűtlen ...
2022-01-16 11:21:36, Hírek, Színes Bővebben
Érvénytelen szavazásra buzdítnak a civil jogvédő szervezetek
Áder János köztársasági elnök bejelentette a kormány gyűlöletkeltő, a szexuális és nemi kisebbségeket kiközösítő népszavazásának dátumát, ami a választásokkal egy napon, ...
2022-01-16 11:21:33, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az aranytartalékot elverő volt jegybankelnök szerint a kormány jelenleg is megszorító politikát folytat, csak ...
Bővebben >>