. Ma Emma napja van.
Milyen az ideális bébijáték?
2019-10-17 15:23:51
Milyen az ideális bébijáték?

Milyen az ideális bébijáték?

Első a biztonság

 

A Játékszigetnél kapható bébijátékok maximális biztonsággal adhatóak kisbabáknak, hiszen  bevizsgált, minden tekintetben az ő igényeik szerint készült darabok. Formájuk llekerekített, így nem tudják megsérteni magukat vele, így az sem jelent gondot, hogy a szájukba veszik. Nem tartalmaznak apró részeket, amik ha leesnek, fulladást okozhatnának, hanem minden biztonságosan és alaposan rögzített részlet a helyén van. Mivel színesek, így könnyen felkeltik a legkisebbek figyelmét is.

 

A többségük nyomkodható, gyűrhető, puha játék. Egy jó babajáték hangot ad ki, interakcióra késztet. Ugyanez igaz minden más funkcióra, azaz, ha összegyűrik a zörgő részét, akkor az más hanggal jár, míg ha kihúzzák a másikat, akkor az mondjuk rezegni kezd.

 

A jó játék fejleszt

 

A megfelelő babajáték a játékélményen túl fejleszti is a kicsi mozgását, koordinációját és még számos képességét. Hiszen ki ne ismerné a jó öreg formaillesztő játékokat? Ezek segítségével fejlődik a formafelismerő készség, valamint a logikus gondolkodás is. 

 

A picinek meg kell ugyanis figyelnie, hogy milyen forma van a kezében és az melyik lyukba illeszthető úgy, hogy beleessen a formába. Ez sokat segít a gyermek kézügyességének és logikus gondolkodásának fejlődésében, mivel bele is kell illeszteni az adott formát a helyére,  és ha nem talál bele elsőre, akkor be kell forgatni, hogy tökéletes legyen.

 

A puha építőkockák fejlesztik a térérzékelést, hiszen egymásra pakolni a kockákat már önmagában kihívás. Sőt, a fantáziára is jó hatással van, hiszen nem mindegy, hogy egy egyenes tornyot épít belőle, vagy egymás mellé is helyezi a kockákat.

 

Szórakoztat

 

Még a legnyűgösebb gyereknek is élménnyé tehetjük a fürdést némi ötletes fürdőjátékkal. A lényeg, hogy színes legyen, csipogjon, össze lehessen nyomni és bírja a vizet. Már a legkisebbek számára is izgalmas program a fürdés, hát még a nagyobbaknak!

 

Míg a picikkel egy kis gumikacsa is elég a boldog pancsoláshoz, addig a nagyobbak már jobban szeretik a fürdős mesekönyveket, vagy akár a több darabból álló szetteket, amik érdekesek, különböző színűek és formájúak. Sőt, ha már ismerkednek a rajzolással, akkor akár szappankrétával is próbálkozhatnak, amit elég csak leöblíteni, és készíthetik az újabb rajzokat.

 

Végül pedig a kimerítő fürdés után jöhetnek az édes álmok, amihez egy puha plüss igen kellemes társaságot nyújthat.

 

(x)

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>