. Ma Alfonz napja van.
Milyen hibák érhetik a kerti szivattyút?
2020-10-13 18:35:04
Milyen hibák érhetik a kerti szivattyút?

Milyen hibák érhetik a kerti szivattyút?

A kerti szivattyúról bővebben

 

Mivel hazánk éghajlata nem garantálja a növények megfelelő vízellátását, emiatt nekünk is alaposan oda kell figyelnünk rájuk, ellenkező esetben a rossz terméssel és az elszáradt “zöldekkel” nézhetünk szembe. 

 

Ha nem akarunk ezzel túl sok munkát, akkor az automata öntözőrendszer kiépítése a legjobb megoldás. Ennek a locsolóval való öntözéssel szemben hatalmas előnyei vannak, ilyen például a víztakarékosság is.

 

Habár a csepegtető öntözéssel jelentősen spórolhatunk a vizen, azonban azért ehhez is megfelelő mennyiséget kell biztosítani. Sokkal pénztárcabarátabb az a megoldás, ha esőgyűjtőből vagy kútból szolgáltatjuk a vizet, de ehhez szükség lesz egy szivattyúra is. A szivattyú könnyen eljuttatja a vizet az öntözőrendszer csöveibe. 

 

Milyen hibák érhetik a kerti szivattyút?

 

Amikor a szivattyú “szárazon fut”, akkor nem kap elég vizet, ami problémát okoz, mivel alapjáraton az átfolyó víz hűti. Amikor a folyamatos vízátfolyás nem biztosított, akkor a szivattyúházban maradó víz fog keringeni a rendszerben, ez pedig túlmelegedéshez vezethet. A szárazon járást okozhatja szelephiba, vízszintcsökkenés vagy a kút kiürülése. A szivattyú meghibásodásának mértéke attól is függ, hogy mennyi időn keresztül működik rossz állapotában.

 

Amikor elmarad az öntözőrendszer téliesítése, akkor bizony szétfagy a rendszer. Ügyeljünk arra, hogy a fagyok megérkezte előtt ne csak a csövekből engedjük ki a vizet, hanem a szivattyú is kerüljön fagymentes helyre!

 

Végül ne felejtsd el, hogy az olcsó, gyenge minőségű szivattyúk nem strapabíróak! Ilyenkor benne van a pakliban a szivárgás, a rozsdásodás, éppen ezért szükséges minőségi alkatrészeket beszerezni! Az AutomataÖntözőrendszer.com speciális szivattyúi között találhatsz ilyet!

 

A Leo csőkút szivattyú érdekessége

 

A Leo csőkút szivattyú egy termék azon páratlan minőséget megtestesítő darabok közül, amelyek biztosítják a hosszú távú, zavartalan működést a rendszerben. 

 

Ez a kertészeti, öntözési célok mellett a kutakból, vízgyűjtőkből való víz kinyerésére is tökéletesen alkalmas. Ez a változat hőkioldóval is el van látva, illetve szárazon futás elleni védelemmel, sőt, áramkapcsolóval is kiegészíthető. 

 

Ha bizonytalan vagy még, mely termék illik tökéletesen az öntözőrendszeredhez, ne félj kérdezni, hiszen profi szakemberek adják meg rájuk a választ!

További híreink
Gulyás szerint értük tüntettek, nem ellenük
Nem hiszi, hogy az ország ötven legfontosabb ügyében benne van a Színház- és Filmművészeti Egyetem, de jó érzéssel nézik a történéseket, erről beszélt Gulyás Gergely az Ő...
2020-10-24 18:01:44, Hírek, Színes Bővebben
Péntektől kötelező a maszkviselés a szabadtéri- és sportrendezvényeken Magyarországon
Október 23-tól kötelező lesz a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken Magyarországon.
2020-10-23 13:33:34, Hírek, Színes Bővebben
Gyakornokból rögvest konzul lett a kormánypárti képviselő lánya
Egy kormánypárti képviselő nemrég végzett lánya konzul lett a genfi konzulátuson - írja a Telex. A Külgazdasági és Külügyminisztérium azzal indokolta döntését, Szászfalvi...
2020-10-23 13:33:31, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Újabb, szerinte homoszexuális propagandát is tartalmazó mesekönyvet semmisített meg pénteken Budapesten a Mi H...
Bővebben >>