. Ma Gedeon napja van.
Rendőr a szomszédom
2014-09-07 17:04:24
Rendőr a szomszédom

Rendőr a szomszédom

Több térfigyelő kamerát, több rendőrt, és szervezettséget tervez Zugló baloldali polgármester-jelöltje.


Rá is férne erre a kerületre, mert a legutóbbi statisztikák szerint az elmúlt négy évben másfélszeresére, 6611-ről 9206-ra emelkedett Zuglóban a regisztrált bűncselekmények száma.  A bűnözéssel leginkább fertőzött belvárosi kerületek után sajnos éppen itt Zuglóban történt a legtöbb bűncselekmény a fővárosban.

 

A statisztikák szerint néhányszáz méterre az önkormányzat épületétől, a Róna utca környékén lopták el szinte a legtöbb autót Budapesten. És éppen az elmúlt hetekben törtek be a Mályva Óvodába.

 

Karácsony Gergely polgármester-jelölt vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: mindezekért felelősség terheli Rozgonyi Zoltán közbiztonságért felelős alpolgármestert is. Aki nem mellesleg azzal kampányol Zuglóban, hogy rendnek kell lenni, és rendet fog tenni. „Ezzel maga is elismeri, hogy az elmúlt négy év a rendetlenség korszaka volt” – mondta Karácsony.

 

Részt vett a rendészek eskütételén, és felavatták a Zuglói Önkormányzati Rendészet felújított irodáját a Kerepesi út 76/e. szám alatt. A koncepció a jövőre nézve még csak most készül.

 

Mindehhez hozzátartozik az is, hogy amolyan senki földje volt az elmúlt négy évben ez a kerület. Semmi jót nem hallottunk, csak korrupciós ügyeket, „Városliget-elcsatolást”, és romló bűnügyi statisztikát.

 

Ennek javítására Karácsony Gergely és csapatának tervei között szerepel az, hogy megfelelő számú szakember figyelje a már meglévő térfigyelő kamerákat, illetve hogy felülvizsgálják: valóban a legjobba helyeken vannak-e ezek a kamerák felszerelve.

 

Egy másik intézkedés lenne a kerületi rendőrség, a rendészet és a polgárőrség közötti együttműködés megerősítése, akár azáltal is, hogy ezek a szervezetek közös székházban működhessenek. Támogatják ugyanakkor a különböző szervezetekhez tartozók együttes járőrözését.

 

„Rendőr a szomszédom” címmel programot indítanának a körzeti megbízotti rendszer erősítésére. Ingyenes szolgálati lakással ösztönöznék a rendőröket, hogy Zuglóban teljesítsenek szolgálatot és elérhetőek legyenek mindenki számára. Ugyanakkor bővíteni szeretnék az ingyenes távfelügyeleti rendszert és a társasházak kameraellátottságát.

 

Valószínűleg a romló bűnügyi statisztika nem jutott el a belügyminisztérium államtitkárához, aki éppen öt napja mondta azt Hajdúnánáson, hogy Magyarországon helyreállt a közbiztonság. Kontrát Károly mintha nem is Magyarországon élne, azt mondta: a létszámemelés, az új autók vásárlása, és a rendőrőrsök felújítása eredményeként „ma Magyarországon az emberek nagyobb biztonságban vannak, mint négy évvel ezelőtt”.

 

 

 

 

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>