. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Több mint korrupció: hazaárulás?
2017-04-28 12:39:07
Több mint korrupció: hazaárulás?

Több mint korrupció: hazaárulás?

Nehezen hihető, hogy a volt kormányfő blöffölne. Már csak az ügy jelentősége miatt is, hiszen Orbán Viktort gyanúsítja meg azzal, hogy “Oroszország által zsarolható helyzetben van”. Súlyos vádak, még ha csak egyelőre elméleti jellegűek is. De ahogy Gyurcsány Ferenc mondta: a korábbi szóbeli közlést annak hitelessége ellenére sem tudta bizonyító erejűnek tekinteni, ezért nem is használta fel. Hozzátéve, hogy a közelmúltban azonban változott a helyzet, ugyanis közvetítőkön keresztül betekinthetett “egyes dokumentumok másolatába”, és amit látott, az hitelesíti a sok évvel korábbi közlést. Hozzátette, okkal feltételezi, hogy Orbán Viktor is tud ezeknek a dokumentumoknak a létezéséről.

Most valószínűleg már csak azt kell kivárni, hogy a DK elnöke hozzájusson az általa korábban csak látott dokumentumokhoz, mert akkor a nyilvánosság elé fogja tárni ezeket. Mivel azt is mondta, hogy a dokumentumokat Magyarországon látta, az azokat bemutató közvetítő magyar volt, az is okkal feltételezhető, hogy valamilyen úton-módon köthető Simicskához. Ezt támasztaná alá az is, amit Török Gábor mondott a minap az ATV-ben, hogy Simicska Lajos lehetne az egyetlen ember, aki képes megbuktatni Orbánt. Már csak az a kérdés, hogy akarja-e, és ha igen, milyen áron? Hiszen ez a mindent vagy semmit esete lenne. Ha nem jön be, akkor Simicska mindent elbukhat.

 

Azt, hogy Simicskához köthetőek a dokumentumok, alátámasztja az is, hogy az üzletember nem véletlenül erősítette az utóbbi időben a médiabirodalmát. Így valószínűleg ott fognak megjelenni a dokumentumok. És mivel azt mindenki jól tudja, hogy egy esetleges korrupciós vád némi svájci bankszámlával megspékelve, nem nagyon mozgatná meg sem a Polt Péter-féle ügyészséget, sem a fideszes választókat, okkal feltételezhető, hogy másfajta utat kellett keresni Orbán megbuktatására. Itt jön a képbe a hazaárulás – ahogy maga Gyurcsány Ferenc fogalmazott.

 

„Felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy amennyiben az általam látott dokumentumok hitelesek, a miniszterelnök súlyosan megsértette a magyar törvényeket és elárulta a hazáját. Nem Magyarország miniszterelnökeként, hanem Oroszország zsarolható ügynökeként tevékenykedik.”

 

Az sem zárható ki, hogy titkosszolgálati információkról van szó, amelyekről a volt miniszterelnök regnálása idején szerzett tudomást, de akkor tisztségéből és a még nem kellő megalapozottság (dokumentumok hiánya) miatt nem hozott, nem hozhatott nyilvánosságra. Ezt támaszthatja alá az is, hogy most előállt az üggyel abban reménykedve, hogy Orbán Viktor bepereli, és akkor a bíróság kötelezheti az állami szerveket, hogy nyilvánosságra hozzák a dokumentumokat. Ha azok alapján megvádolják a miniszterelnököt, akkor már majdhogynem az is mindegy lesz, mi áll ezekben, így a zárt tárgyalás és a titkosítás sem lesz számára felmentés.

 

Nos, a 72 óra tegnap lejárt, így bármikor várható, hogy ezek a dokumentumok felbukkannak valahol. Gyurcsány Ferenc azt mondta: „minden törvényes eszközzel azon leszek, hogy állításaimat a dokumentumok megszerzésével és nyilvánosságra hozatalával bizonyítsam. Biztosíthatom őt és a választókat arról, hogy semmilyen olyan lépést nem teszek ennek érdekében, amely sértené a hazámat, a törvényeket, elárulná eskümet, miszerint Magyarországot és csak Magyarországot képviselem”.

 

A miniszterelnök nem cáfolt és nem is perelt. Akárhogy is nézzük, ez egyfajta beismerés. Hiszen elejthetett volna egy félmondatot bárhol bármikor. Három napja volt Orbán Viktornak arra, hogy azt mondja, Gyurcsány blöfföl, játszmázik, hazárdírozik, vagy félkegyelmű. De nem tette. Talán Gyurcsány Ferenc jó nyomon jár. Mindenesetre akárhol, akárhogyan és akármikor is jelennek meg a bizonyító erejű dokumentumok – merthogy meg fognak jelenni - az biztos, hogy érdekes hónapok következnek majd.

 

 

Utoljára frissítve: 2017-04-28 13:16:55

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>