. Ma Salamon napja van.
Vajon a leghíresebb kalózok melyik rum fogyasztása mellett döntenének?
2021-09-17 22:42:50
Vajon a leghíresebb kalózok melyik rum fogyasztása mellett döntenének?

Vajon a leghíresebb kalózok melyik rum fogyasztása mellett döntenének?

A cikkben ilyesfajta eszmefuttatásra invitáljuk a kedves olvasót. Tehát híres kalózokat fogunk említeni, méghozzá a hozzájuk elképzelhető rumfajtákkal együtt.

 

Egyáltalán miért annyira gyakori jelenség a kalózoknál a rum fogyasztása?

 

Leginkább azért, mivel a kalóz élet nem feltétlenül habostorta. Eleve ott van az a körülmény, hogy az ember hosszú-hosszú időn keresztül csak hánykolódik valahol a tenger közepén. A depressziós hangulatot pedig csak tetézi, hogy a kalózok állandó veszélyben vannak.

 

Nem beszélve az ideálistól igencsak messze álló körülményektől, legyen szó akár higiéniáról, kényelemről és jövőképről. Nincs mese, a fosztogatás mellett jobb híján maradt az alkohol, sokszor nem is akármilyen mértékben.

De térjünk rá arra, hogy szerintünk legalábbis a híres kalózok milyen rum mellett döntenének.

 

Jack Sparrow

 

Kicsit szeleburdi, kicsit kattant, és bizony még a járása is arra utal, hogy előszeretettel néz a pohár fenekére. Hozzá leginkább a karibi szigetvilágból tudunk elképzelni egy rumfajtát. Mondjuk a 8 éves Bacardi rum az iDrinks-től beszerezve ideális választás lehetne.

 

Feketeszakáll

 

Érdekes és fogós kérdés lehetne, hogy az adott korszak legrettegettebb tengeri bűnözőjének számító hírhedt figura vajon melyik rumot preferálná leginkább. Vele kapcsolatban egy speciális motívum ragadta meg a fantáziánkat, miszerint Feketeszakáll folyamatosan tengeri kincsek után vadászott.

 

Ennek szellemében már szinte adja is magát, hogy az ő poharába leginkább az arany színben tündöklő 10 Cane Rumot töltenénk. Szerintünk nem utasítaná vissza a szíves invitálásunkat.

 

Hook kapitány

 

Pán Péter elsődleges gonosz figurája nem tűnik elsőre bűbájos és könnyen szerethető karakternek. Eleve rejtélyes okokból elvesztette az egyik karját, aminek a helyén kampós fém végtag kelt riadalmat, a másik kezében pedig rendszerint kard található.

Ugyanakkor mégis felsejlik az ő stílusában némi finomság, méghozzá kissé csípős stílusjegyekkel vegyülve. Ez pedig bennünket akaratlanul is emlékeztet a Havana Club Especial rumra, úgyhogy mindenképp ezt töltenénk neki.

 

Sir Henry Morgan

 

Na, hozzá aztán nem akármilyen karrierív társítható! Merthogy tengeri fosztogatóból egyszerre az angol flotta tengernagyává avanzsált, majd pedig erről a nemes munkakörről egyenesen a Jamaica kormányzója tisztségig tudott dobbantani.

Persze ne gondoljuk, hogy mindezt a szívélyes hozzáállásával vívta ki. Úgyhogy sok nehéz teher nyomja az ő lelkét, amit szerintünk egy kellemes pohárnyi Captain Morgan Spiced Sherry Oak Finish kortyolásával némileg enyhíthetne.

Utoljára frissítve: 2021-09-20 17:01:31

További híreink
Hogyan tartható tisztán és szépen a sneaker?
Sok ember számára okoz nehézséget a sneakerek tisztán és szépen tartása. Pedig a számos tisztító- és ápolószernek hála, manapság már bárki könnyedén karban tudja tartani ...
2021-10-23 07:34:40, Hírek, Színes Bővebben
Bauer Tamás: Tiszták...?
Lelkesen ünnepeltek az Anker-közben vasárnap este. Márki-Zay Péter, egész családja és Karácsony Gergely mellett ott voltak szövetségeseik a Momentumtól, a Párbeszédből, a...
2021-10-21 19:35:14, Hírek, Színes Bővebben
Színre lépett Bajnai Gordon is: 20 ezer embert toboroz
Garanciára van szükség, hogy a 2022-es választásokon a szavazatok leadása és összesítése törvényes lesz. Ehhez az ország mind a tízezer szavazókörében szükség van kettő-k...
2021-10-21 19:35:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Soha ennyire értelmetlennek, kártékonynak, feleslegesnek és kontraproduktívnak nem éreztem a Facebookot, mint ...
Bővebben >>