. Ma Emma napja van.
Zöld betont tervez a kormány a Városligetbe?
2014-04-24 11:50:25
Zöld betont tervez a kormány a Városligetbe?

Zöld betont tervez a kormány a Városligetbe?

A Fidesz azt állítja, hogy „szebb, izgalmasabb és zöldebb lesz a Városliget” a megújulás után.


Ez persze csakis akkor lehetséges, ha zöld színű betont öntenek a fű-fa-virág helyére. Másként ugyanis nem tudjuk elképzelni azt az izgalmat, amit a kő okoz a sétára alkalmas árnyas park helyett. És bár a címben szerepel az, hogy zöldebb lesz a Lizsé, a Fidesz közleményében erről egyetlen szó sem esik. A kormánypárt Horváth Csaba fővárosi szocialista frakcióvezető, és Tóth Csaba Zugló országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatójára reagált.

 

Attól lesz-e vajon izgalmasabb, hogy az István-domb alatt 3000 férőhelyes mélygarázs fog épülni? Már előre érzem, ahogy sokkal vidámabban viháncolnak a gyerekek szánkózás közben abban a tudatban, hogy alattuk ott az a sok izgalmas autó.

 

A Fidesz a közleményében arról ír, hogy

 

„a Városliget az elmúlt száz év legnagyobb kulturális fejlesztéseként Európa legizgalmasabb kulturális zöldparkjaként születhet újjá, amely a Múzeumi negyed felépülésével együtt a főváros egyik legújabb és legszebb látnivalója lesz”.

 

és arról, hogy

 

„az egyre szépülő Budapest 2018-ra Európa egyik legszebb és leglátogatottabb városa lesz a Hősök tere körüli Múzeumi Negyed kialakításának, a Városliget újjászületésének köszönhetően. A Liget Budapest projekt jelentősen növelni fogja a magyar főváros kulturális és turisztikai vonzerejét és - a szocialisták állításával ellentétben- a zöldterületek nagysága is nőni, nem pedig csökkenni fog. A területen átfogó zöldfelületi rekonstrukció lesz, a projekt része például a városligeti tórendszer helyreállítása is”.

 

Ezek után felsorolják mindazt, ami eddig megújult, köztük a Kossuth teret is, ahol körbe betonozták a fákat. Valószínűleg ez a sors vár a Városligetiekre is. Ha hagyjuk.

 

 

Utoljára frissítve: 2014-04-24 11:56:52

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>