XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - Egy érdekes hét

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2024.07.24.
 Szerda
Ma Kinga, Kincső napja van.
Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 10. 19. 09:52     


Egy érdekes hét
Vannak hetek, mikor a magyarországi majomcsorda különösen kitesz magáért. Az elmúlt hét ilyen volt és erről az jutott eszembe, hogy azért most már igazán itt lenne az ideje, hogy a magyarok felébredjenek és tegyenek valamit a saját sorsuk érdekében. Mert más nem fog tenni ezért semmit.

Vannak hetek, mikor a magyarországi majomcsorda különösen kitesz magáért. Az elmúlt hét ilyen volt és erről az jutott eszembe, hogy azért most már igazán itt lenne az ideje, hogy a magyarok felébredjenek és tegyenek valamit a saját sorsuk érdekében.  Mert más nem fog tenni ezért semmit.

 

Lehet, hogy a majomcsordán kívül is vannak, akik elhiszik, amit a birkamenet szervezői lotyogtak össze, hogy a baloldali érzelmű Európa összefogott a Kedves Vezető ellen és ha ők, mármint a birkák, nem masíroznak, bizony nagy baj lett volna… Rossz hírem van: Európa ilyen szinten magas ívben fütyül Orbániára, és így ebből a szempontból a birkamenet is teljesen érdektelen. Senki nem ijedt meg tőle, bármit is állítanak öntelt képpel a szervezők. Persze ez nem azt jelenti, hogy a birkamenet hatástalan lett volna, vagy, hogy a most tervezett új kiadás hatástalan lesz majd. Az ország lejáratása szempontjából kiváló rendezvény ez. A pár soros hír, ami megjelenik róla, bőven elég lesz, hogy aki elolvassa, megcsóválja a fejét és azt kérdezze: a magyaroknak teljesen elment az eszük? Aztán mindenki megy tovább, és nem törődik azzal, hogy a magyaroknak ez mit jelent…

 

Rogán Antal is kitett magáért a héten. Kommentálva a tényt, hogy a kormány felrúgta az egyezséget a bankokkal a bankadó kivezetését illetően, szemrebbenés nélkül állította, hogy nem is volt soha szó az adó csökkentéséről… De a következő mondatával már ezt is keresztbe vágta: a bankoknak nagy tapasztalatuk van az egyoldalú szerződés módosításban, akkor most itt az ideje, kapjanak ők is belőle… Hm… akkor most volt egyezség vagy nem? De ennél is sokkal nagyobb baj az, amit ez a, sokaknak biztosan tetsző, kijelentés okoz: ki az az őrült befektető, aki egy fillért is hoz egy olyan országba, ahol egy ilyen kijelentés egy politikus szájából elhangozhat? Drága jópofizás volt ez Antikám!

 

De volt más is. A fidezs szőke zsenije az MSZP gazdasági terveit kommentálva az embereket azzal ijesztgette, hogy lám, jöbbe vissza a bankár kormány, mert ugye a baloldal elvenne pénzt a zemberektől és odaadná a csúnya bankoknak… De miért lehet ezzel a zembereket ijesztgetni? Ennek is a tájékozatlanság és butaság az oka. Semmi kétség, a bankok Magyarországon tettek azért, hogy hírnevük azon bizonyos bányászbéka űlepe alá kerüljön néhány kilométerrel, de az a nemzeti összutálat amivel az emberek a bankokra tekintenek totálisan elhibázott. Most nem akarok belemenni a devizahitelezési katasztrófa részleteibe, mert nem ez a lényeg, bármennyire is ennek alapján ítélik meg a bankokat mostanában. A nagy összekeverés abban van, hogy a gazdaság működtetéséhez igenis szükség van jól működő bankrendszerre, ami nyereséges és ami hajlandó ennek folytán hitelezni. Hiába terjedt el az a nézet Magyarországon, hogy a bankok túlzottan magas nyereséggel működnek, 20 év átlagában a magyar bankrendszer tőkearányos nyeresége 3-4 % körüli volt! Márpedig ez jóval alacsonyabb, mint a legtöbb más országban jellemző nyereség! Micsoda butaság tehát tapsikolni, mikor a csúnya bankokat végre helyre teszi a Kedves Vezető, jól megadóztatva őket… Ennek csak két eredménye van: a tapsikolók többet fizetnek és a hitelezés leáll. Márpedig hitel nélkül nincs gazdaság… ezt az apró részletet a szőke zseni, szokás szerint nem említette a mondókájában.

 

De volt még ennél is jobb. A Kedves Vezető azt találta mondani, hogy ha a bankadó most marad, az nem fogja befolyásolni a magyar gazdaságot, hiszen a bankok már úgysem hiteleztek… Ez körülbelül ugyanaz, mintha egy orvos azzal nyugtatná a betegét, hogy ne foglalkozzon a lábán keletkezett fekéllyel, a prosztatarákja úgyis elviszi előbb utóbb… A főmajom kijelentése cinikus és jól mutatja, mi van a fejében. Az mindegy, hogy a gazdaság beindulásához kellenek a hitelek amik így továbbra sem lesznek, mert őt ez nem érdekli… a lényeg, hogy a széke megmaradjon.

 

De kaptunk ízelítőt abból is, egyesek hogyan értelmezik a demokráciát ma Magyarországon. Boross Péter nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy nem lehet, hogy a baloldal még egyszer kormányzó erővé váljon Magyarországon. Persze mindenki mondhat, amit akar (ez a demokrácia…), csak Boross kijelentése csúnyán egybecseng azzal a butasággal, amit régebben a Kedves Vezető mondott, hogy a haza nem lehet ellenzékben… Kombinálva ezt azzal a ténnyel, hogy a demokratikus intézmények szétrombolása nagyjából megtörtént, a magyarországi demokráciára keresztet lehet vetni.

 

Apropó kereszt… Soha sehol még semmi jó nem sült ki abból, ha a politikát és a vallást összekutyulták. Mind a kettőnek megvan a maga helye és mindenkinek saját dolga eldönteni, miben hogy vesz részt. De a többségi döntés demokratikus és nem vallási koncepció. Ha a KDNP nem szereti az élettársi kapcsolatot, akkor tagjai ne használják ezt a lehetőséget. De ahhoz semmi joguk nincs, hogy az állam viselkedését ezen az alapon próbálják meghatározni. Márpedig a butaság ezen különösen sűrű fellegvára pontosan ezen mesterkedik. A komikus a dologban az, hogy pont ők érezték úgy az „átkosban” hogy jogaikat megkurtította a  vallásszabadság hiánya… Most viszont a hatalom székéből ők simán megkurtítanák a többiek jogait. Hát fiúk, lányok ez így nem megy… normális helyen legalábbis.

 

De ez a hét hozott nyalánkságot a rasszista  Magyarországról is. A Jobbik avasi lotyogása alig eredményezett sajtóvisszhangot, alig voltak tiltakozó bejegyzések… mintha úgy nagyjából és egészéből a nép egyetértene azzal, hogy a magyarországi cigányság en blokk drága autókon jár, a rengeteg munkahelyet mind mind visszautasítja és egyébként is a magyarok pénzén dőzsöl reggeltől estig. Ez a kép legalább annyira hamis, mint a külső ellenség vagy a „kirabolták az országot” porhintés. Csak hát sokkal jobb a bajt valaki másra fogni…

 

Legutoljára hagytam az EU-val való viszonyt. A Kedves Vezető előszeretettel rúg ebbe az intézménybe, szabadságharcit vív vele arról nem is beszélve, hogy az a Matolcsy, aki eddig még egyetlen gazdasági számítást sem talált el, lazán kijelenti, hogy az EU számításai rosszak… Tudjuk azt is, a Kedves Vezető megaszonta, hogy ha nincs az EU, fele ennyi megszorítás sem kéne… 

 

Hát igen… csak akkor éppen a hiány menne az égbe és még gyorsabban ásná magát a majomcsorda a ketrec alja felé… igaz, akkor talán hamarabb rájönnének arra is, hogy ott beton van, és tovább nem lehet ásni.

 

De kit okolnának a betonért?

 

Zerkowitz István

 


További hírek

  A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport