XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - Fogászati turizmus Magyarországon

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.08.08.
 Hétfő
Ma László napja van.
Holnap Emőd napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 09. 27. 10:20     


Fogászati turizmus Magyarországon
A fogászati turizmus az egészségturizmus legdinamikusabban fejlődő területe. A Le Monde francia lap szerint Magyarország fogászati nagyhatalom, az európai fogturizmus 40%-a ide irányul, évi 60-70 milliárd forint bevételt hozva a gazdaságnak.

Amikor egy francia asszonynak mi jelentjük a mentőövet

 

Franciaországban egy fogászati helyreállító kezelésre sokat kell várni, fogorvoshiány van, ráadásul a beavatkozások nagyon sokba kerülnek. Ezzel kellett szembesülnie a Le Monde lap interjúalanyának is, az Aix les Bains-ben élő 70 éves Maria Figliuzzi asszonynak, aki háztartásbeliként csak a vasutasként dolgozó férje jogán rendelkezett társadalombiztosítással. Az asszony miután elhatározta, hogy rendbe teteti a fogsorát, számolni kezdett, és ráébredt, hogy a beavatkozásokhoz szükséges összeg nagyon magas.

 

Ekkor döntött úgy, hogy “felfedezi” Magyarországot, azaz sokakhoz hasonló módon felül egy Budapestre tartó fapados járatra, és hazánkban veszi igénybe a fogászati szolgáltatásokat

 

Magyarország mentette meg az életét…

 

Az asszony örömmel nyilatkozott a francia lapnak, és a magyar fogászati turizmus kapcsán készített riportban pozitív véleményt alkotott az itt tapasztaltakról. Azt a fogsort, amit Franciaországban 27.000 euróért tudott volna megcsináltatni, Magyarországon 12.000 euróért elkészítették. Ráadásul még várakoznia sem kellett - gyorsan és gördülékenyen haladt minden. Az útiköltség és a szállás árának kifizetése mellett is bőven megérte neki a magyarországi kiruccanás.

 

Szerencsére sok francia dönt úgy, mint Maria Figliuzzi asszony. Sokan olyanok is, akik semmiféle előismerettel nem rendelkeznek hazánkról, nem beszélik és nem is értik a magyar nyelvet, de sokszor még az angolt sem. Az angol nyelv ismerete a fogászati turizmus tekintetében alapfeltétel lenne, de ez sem zavarja őket - ide utaznak, és rábízzák magukat a szakembereink tudására. A magyar fogorvosok általában angolul beszélnek a külföldi páciensekkel, de van olyan magánklinika, mint például a Jildent Clinique, ahol a beavatkozásokat végző szakorvosok franciául és más nyelveken is képesek az ügyfeleikkel kommunikálni.

 

Miért jönnek pont Magyarországra a fogturisták?

 

Ennek praktikus okai vannak:


-Olcsóbbak a felhasznált anyagok, olcsóbbak az elvégzett beavatkozások. Míg Franciaországban egy fogbeültetés több mint 1000 euró, addig nálunk ugyanez 550 euróba kerül.


-A magyar fogorvosok képzettsége, felkészültsége világviszonylatban is az élvonalt képviseli - a munkájuk minősége megbízható.

 

Mindenki jól jár

 

A fogászati turizmussal mindenki jól jár. A francia nyugdíjasok és egészségturisták azért, mert fél- vagy harmadáron juthatnak részleges vagy teljes helyreállító fogászati beavatkozásokhoz. A fogorvosok azért, mert folyamatosan biztosítva van a pacientura, ez anyagilag és szakmailag is fejlődéshez vezet. A gazdaság pedig azért, mert az itt eltöltött vendégéjszakák számának növekedése hozzájárul más gazdasági ágazatok (szálloda, étterem, taxi, mozi, kultúra) növekedéséhez is.


További hírek

  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron – 2.
2022. 08. 08. 10:22 hirhatar.hu
  Diktatúrában nem táncikálunk
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Schiffer András kibukott a kormány fairtós jogszabály-módosításától
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron
2022. 08. 04. 17:22 hirhatar.hu
  Totális zsákutcában van Orbán
2022. 08. 03. 20:04 hirhatar.hu
  Már a fideszesek jelentős része is az ellenzékkel ért egyet
2022. 08. 03. 20:04 hirhatar.hu
  Mint minden diktátornak, így Orbánnak sem csak a hatalom elvesztésétől kell rettegnie
2022. 08. 03. 20:04 hirhatar.hu
  Fesztivált így nem vártunk még soha...
2022. 08. 01. 19:07 hirhatar.hu
  Harmincmillió forintért keres tapsoló közönséget a közmédia
2022. 07. 31. 16:43 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport