XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - Használjuk rendesen a szelektív szemetest!

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2023.01.27.
 Péntek
Ma Angelika napja van.
Holnap Károly, napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 01. 26. 21:00     


Használjuk rendesen a szelektív szemetest!
A Földünket fenyegető globális környezeti problémák egyre riasztóbb méreteket öltenek. A levegő szennyezés, a vizek károsítása és a mérhetetlen mennyiségű hulladéktermelés mind romboló hatással bírnak az ökoszisztémára. A minimum, amit meg kell tennünk, hogy a háztartási hulladékot szelektív szemetesbe gyűjtjük!

A helyes hulladékkezelés

 

Nagyon ködös az, hogy pontosan hogyan is kell helyesen kezelnünk az általunk termelt hulladékot. Számtalan olyan eszköz és tárgy van a környezetünkben, amelyeket az életciklusuk végén már nem tudunk tovább használni és feleslegessé válnak. 

 

A nagyobb térfogattal rendelkező elromlott háztartási berendezések általában elektronikai hulladéknak minősülnek, így azokat az erre specializálódott cégekkel van lehetőség elszállíttatni. Sok esetben a településeken helyi gyűjtést is szerveznek és egy megadott helyszínre kell elvinnünk ezeket a berendezéseket. 

 

Speciális esetekben, amikor építkezésről vagy felújításról van szó, a leghelyesebb, ha konténert rendelünk a legközelebbi hulladék elszállító vállalkozástól, így az összegyűlt sitt biztosan megfelelő helyre kerül majd. 

 

Szelektív szemetes az otthonunkban

 

A háztartási hulladékok esetében a legjobb, ha szelektív szemeteseket használunk a szétválogatásra, amelyből széleskörű kínálatot találunk a Szemetesek.hu webáruházban. A mindennapi életünk során rengeteg olyan tétel van, ami a felhasználást követően feleslegessé válik. Az élelmiszerek általában valamilyen csomagolásban kaphatóak a boltokban és a felhasználásukat követően ez a rengeteg csomagolás mind hulladék lesz. 

 

Ha elég kreatívak vagyunk, akkor az egyes anyagokat tovább tudjuk hasznosítani a háztartásban, például a műanyag zacskót uzsonnás zacskóként, de a legtöbb esetben sajnos a kukában landolnak. Nagyon fontos, hogy ezeket az anyagokat minőségüknek megfelelően válogassuk szét és helyezzük a hulladéktárolóba! Több településen külön kuka van fenntartva a papírnak és külön a műanyagnak, illetve a kevert háztartási hulladéknak. 

 

Legyen élhető a jövő!

 

A szelektív szemetesbe megfelelően szétválogatott hulladékok nem kerülnek a szeméttelepre és nem szennyezik feleslegesen a környezetet, hanem lehetőséget teremtünk arra, hogy újrahasznosítsák őket. Ne feledkezzünk meg róla, hogy a környezetben lévő mikroműanyagok mekkora problémát okoznak a bioszférában és mindannyiunknak tennie kell az ellen, hogy ez a romboló hatás tovább nőjön! Az ipart már régóta kényszerítik arra, hogy a szemétszállítást megfelelően működtesse különböző jogszabályok és bevallások által, de a háztartások java része a jó lelkiismeretére van bízva, ami nem mindig kifizetődő.

 

A megfelelő hulladékkezeléssel sokat tehetünk a környezetünkért és azért, hogy a Föld a jövőben is élhető bolygó legyen!


További hírek

  Megsemmisítette(?) a rendőrség a Schadl György páncélszekrényében talált titokzatos szexképeket is
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Ügynökmúlttal vádolják Dinnyés József
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Titkosszolgálati jelentés szerint találtak az ellenzéki kampányt segítő újabb egymilliárdot és egy svájci alapítványt
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Pénzről, jellemről
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Olcsóbb lesz a liszt elsejétől, de nem lesz benne nagy öröm
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Jogerősen pert nyert a DK politikusával szemben a Válasz Online
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Sorra felmenti a 45 év feletti tiszteket a honvédségnél a kaszinómágnás miniszter
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  A DK, mint Noé bárkája: most a volt párbeszédes Kocsis-Cake Olivio kapaszkodott fel
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  A NER-strómanok magántőkealapokba halmozzák a közpénzből kicsatornázott vagyont
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  Villámgyorsan törölték a vesztes fideszes jászberényi polgármesterjelölt profilját
2023. 01. 17. 12:17 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport