XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - Használjuk rendesen a szelektív szemetest!

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.05.19.
 Csütörtök
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 01. 26. 21:00     


Használjuk rendesen a szelektív szemetest!
A Földünket fenyegető globális környezeti problémák egyre riasztóbb méreteket öltenek. A levegő szennyezés, a vizek károsítása és a mérhetetlen mennyiségű hulladéktermelés mind romboló hatással bírnak az ökoszisztémára. A minimum, amit meg kell tennünk, hogy a háztartási hulladékot szelektív szemetesbe gyűjtjük!

A helyes hulladékkezelés

 

Nagyon ködös az, hogy pontosan hogyan is kell helyesen kezelnünk az általunk termelt hulladékot. Számtalan olyan eszköz és tárgy van a környezetünkben, amelyeket az életciklusuk végén már nem tudunk tovább használni és feleslegessé válnak. 

 

A nagyobb térfogattal rendelkező elromlott háztartási berendezések általában elektronikai hulladéknak minősülnek, így azokat az erre specializálódott cégekkel van lehetőség elszállíttatni. Sok esetben a településeken helyi gyűjtést is szerveznek és egy megadott helyszínre kell elvinnünk ezeket a berendezéseket. 

 

Speciális esetekben, amikor építkezésről vagy felújításról van szó, a leghelyesebb, ha konténert rendelünk a legközelebbi hulladék elszállító vállalkozástól, így az összegyűlt sitt biztosan megfelelő helyre kerül majd. 

 

Szelektív szemetes az otthonunkban

 

A háztartási hulladékok esetében a legjobb, ha szelektív szemeteseket használunk a szétválogatásra, amelyből széleskörű kínálatot találunk a Szemetesek.hu webáruházban. A mindennapi életünk során rengeteg olyan tétel van, ami a felhasználást követően feleslegessé válik. Az élelmiszerek általában valamilyen csomagolásban kaphatóak a boltokban és a felhasználásukat követően ez a rengeteg csomagolás mind hulladék lesz. 

 

Ha elég kreatívak vagyunk, akkor az egyes anyagokat tovább tudjuk hasznosítani a háztartásban, például a műanyag zacskót uzsonnás zacskóként, de a legtöbb esetben sajnos a kukában landolnak. Nagyon fontos, hogy ezeket az anyagokat minőségüknek megfelelően válogassuk szét és helyezzük a hulladéktárolóba! Több településen külön kuka van fenntartva a papírnak és külön a műanyagnak, illetve a kevert háztartási hulladéknak. 

 

Legyen élhető a jövő!

 

A szelektív szemetesbe megfelelően szétválogatott hulladékok nem kerülnek a szeméttelepre és nem szennyezik feleslegesen a környezetet, hanem lehetőséget teremtünk arra, hogy újrahasznosítsák őket. Ne feledkezzünk meg róla, hogy a környezetben lévő mikroműanyagok mekkora problémát okoznak a bioszférában és mindannyiunknak tennie kell az ellen, hogy ez a romboló hatás tovább nőjön! Az ipart már régóta kényszerítik arra, hogy a szemétszállítást megfelelően működtesse különböző jogszabályok és bevallások által, de a háztartások java része a jó lelkiismeretére van bízva, ami nem mindig kifizetődő.

 

A megfelelő hulladékkezeléssel sokat tehetünk a környezetünkért és azért, hogy a Föld a jövőben is élhető bolygó legyen!


További hírek

  Rogán Antal új feleségével vett részt Novák Katalin beiktatásán – az aktuális Rogánné kicsit megváltozott
2022. 05. 15. 11:08 hirhatar.hu
  Fordítást kérünk: Varga Judit igazságügyi miniszter szerint ködmön vagyunk
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  Rogán harcolhat a korrupció ellen – a nyakig sáros kecskére bízzák a káposztát
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  A Pesti Tv után a Pestisracok.hu is megszűnhet
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Megvan a modern kapcsolatok gyilkosa
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Csődben a Tungsram, inkasszó a bankszámlájukon, veszélyben az 1600 elbocsátandó dolgozó végkielégítése
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Száraz kontra nedves macskaeledel – melyik a praktikusabb nyáron?
2022. 05. 12. 18:16 14keruleti-hirhatar.hu
  Jelentősen továbbdrágult mától a taxi Budapesten
2022. 05. 09. 19:31 hirhatar.hu
  Andi – nem az, a másik
2022. 05. 09. 19:31 hirhatar.hu
  Fábry Sándor szerint Gyurcsány besúgó volt Pécsett
2022. 05. 09. 19:31 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport