XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - Használjuk rendesen a szelektív szemetest!

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2024.02.21.
 Szerda
Ma Eleonóra napja van.
Holnap Gerzson napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 01. 26. 21:00     


Használjuk rendesen a szelektív szemetest!
A Földünket fenyegető globális környezeti problémák egyre riasztóbb méreteket öltenek. A levegő szennyezés, a vizek károsítása és a mérhetetlen mennyiségű hulladéktermelés mind romboló hatással bírnak az ökoszisztémára. A minimum, amit meg kell tennünk, hogy a háztartási hulladékot szelektív szemetesbe gyűjtjük!

A helyes hulladékkezelés

 

Nagyon ködös az, hogy pontosan hogyan is kell helyesen kezelnünk az általunk termelt hulladékot. Számtalan olyan eszköz és tárgy van a környezetünkben, amelyeket az életciklusuk végén már nem tudunk tovább használni és feleslegessé válnak. 

 

A nagyobb térfogattal rendelkező elromlott háztartási berendezések általában elektronikai hulladéknak minősülnek, így azokat az erre specializálódott cégekkel van lehetőség elszállíttatni. Sok esetben a településeken helyi gyűjtést is szerveznek és egy megadott helyszínre kell elvinnünk ezeket a berendezéseket. 

 

Speciális esetekben, amikor építkezésről vagy felújításról van szó, a leghelyesebb, ha konténert rendelünk a legközelebbi hulladék elszállító vállalkozástól, így az összegyűlt sitt biztosan megfelelő helyre kerül majd. 

 

Szelektív szemetes az otthonunkban

 

A háztartási hulladékok esetében a legjobb, ha szelektív szemeteseket használunk a szétválogatásra, amelyből széleskörű kínálatot találunk a Szemetesek.hu webáruházban. A mindennapi életünk során rengeteg olyan tétel van, ami a felhasználást követően feleslegessé válik. Az élelmiszerek általában valamilyen csomagolásban kaphatóak a boltokban és a felhasználásukat követően ez a rengeteg csomagolás mind hulladék lesz. 

 

Ha elég kreatívak vagyunk, akkor az egyes anyagokat tovább tudjuk hasznosítani a háztartásban, például a műanyag zacskót uzsonnás zacskóként, de a legtöbb esetben sajnos a kukában landolnak. Nagyon fontos, hogy ezeket az anyagokat minőségüknek megfelelően válogassuk szét és helyezzük a hulladéktárolóba! Több településen külön kuka van fenntartva a papírnak és külön a műanyagnak, illetve a kevert háztartási hulladéknak. 

 

Legyen élhető a jövő!

 

A szelektív szemetesbe megfelelően szétválogatott hulladékok nem kerülnek a szeméttelepre és nem szennyezik feleslegesen a környezetet, hanem lehetőséget teremtünk arra, hogy újrahasznosítsák őket. Ne feledkezzünk meg róla, hogy a környezetben lévő mikroműanyagok mekkora problémát okoznak a bioszférában és mindannyiunknak tennie kell az ellen, hogy ez a romboló hatás tovább nőjön! Az ipart már régóta kényszerítik arra, hogy a szemétszállítást megfelelően működtesse különböző jogszabályok és bevallások által, de a háztartások java része a jó lelkiismeretére van bízva, ami nem mindig kifizetődő.

 

A megfelelő hulladékkezeléssel sokat tehetünk a környezetünkért és azért, hogy a Föld a jövőben is élhető bolygó legyen!


További hírek

  A pilisi terrorcselekménnyel csak harminc évet tévedett a Parkerdő Zrt
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Rákay Philip szerényen nyilatkozott önmagáról, szerinte a hazának szüksége van rá
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Speciális étrenddel enyhíthetők a klimax tünetei
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  A Rogán-féle propagandahivatal 1360 milliárdot költött kommunikációra 8 év alatt
2024. 02. 19. 16:16 hirhatar.hu
  Fabinyi püspök bocsánatot kért a bántalmazott gyermekektől
2024. 02. 19. 16:16 hirhatar.hu
  Bukni fog a rendszer, közölte Márki-Zay – feljelentették
2024. 02. 19. 16:16 hirhatar.hu
  Putyint tartják Navalnij gyilkosának
2024. 02. 17. 09:55 hirhatar.hu
  Balog Zoltán egy hét huzavona után távozik a református egyház vezetői tisztségéből
2024. 02. 17. 09:55 hirhatar.hu
  Hatalmas tüntetés volt pénteken a Hősök terén
2024. 02. 17. 09:55 hirhatar.hu
  Pesty László a Novák-Varga-féle pedofilbotrány kapcsán már a Cosa Nostrát emlegeti
2024. 02. 15. 13:23 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport