XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - HETI HÍRMIX

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2024.07.24.
 Szerda
Ma Kinga, Kincső napja van.
Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2011. 05. 21. 08:09     


HETI HÍRMIX
A Hírhatár Lapcsoport naponta közel 100 friss hírrel teljes körű országos tájékoztatást ad a napi eseményekről. Célunk, hogy a heti hírszemlék olvasói még több információhoz jussanak! Az ország számos területén működő online oldalainkon megjelent cikkekből válogattunk. Jó olvasást kívánunk!

A Hírhatár Lapcsoport naponta közel 100 friss hírrel teljes körű országos tájékoztatást ad a napi eseményekről. Célunk, hogy a heti hírszemlék olvasói még több információhoz jussanak! Az ország számos területén működő online oldalainkon megjelent cikkekből válogattunk. Jó olvasást kívánunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

A FIDESZ képviselőjelöltje, Vincze Ágnes szerezte meg a képviselői mandátumot a 16. kerületi időközi választásokon.

 

BŐVEBBEN

 

A Pappas Magyarország Kft központi telephelyéről az autózás 125 éves jubileumának tiszteletére közel nyolcvan Mercedes-Benz oldtimer kelt útra Budapest és Kecskemét között ezen a hétvégén.

BŐVEBBEN

 

Az Afganisztánban állomásozó tartományi újjáépítési csoport hat magyar katona által irányított egyik M-RAP MaxxPro típusú gépjárművével súlyos baleset történt kedden, Baglán tartományban. A járműben feladatukat végző katonák közül ketten a Magyar Honvédség hősi halottai, ketten súlyosan és ketten könnyebben sérültek. Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön délután a Honvédkórházban meglátogatta az Afganisztánban megsérült négy katonát, majd Egerben tett látogatása során sajtótájékoztató keretében számolt be a tragikus balesetről:

BŐVEBBEN

 

Itt a nyár, a kisebb gyerekeknek befejeződik az óvoda, az iskolások számára is elérkezik az annyira várt nyári szünidő. A szülők már tavasszal elkezdik a készülődést, táborok, programok szervezését gyermekeik számára. De mit tehetnek azok a szülők, akik nem tudják táborba befizetni, nagyszülőknél, rokonoknál elhelyezni a gyereküket?

BŐVEBBEN

 

Csőtörés történ a dunakeszi tőzegtavakkal szomszédos regionális szennyvíztisztító-telep melletti átemelőnél, 2011. április 7-én délután. A szennyvíz telep mellett a barna szennyvíz akadálytalanul hömpölygött a tőzegtavak melletti erdőbe és a Keszeg utcában. Az azóta eltelt időről, és állapotokról Sarkadi Márton környezetvédővel beszélgettem, aki körbekalauzolt a csodálatos helyszínen.

BŐVEBBEN

 

A kormány elküldte véleményezésre az önkormányzati törvénytervezetet, amely az első reakciók szerint némileg ellenérzést váltott ki szakmai körökben. Elsősorban azért, mert a tervezet szerint erősen centralizálttá válna a rendszer. A pénzek elköltésébe, az önkormányzati beruházásokba komoly beleszólást engedne az államnak, a helyi adókból többet szánnának a központi költségvetésbe, és az elvont pénzekből segítenék a kisebb és rosszabb anyagi helyzetben lévő önkormányzatokat. A szakmai szervezetek azonban bíznak abban, hogy nemcsak finomodhat, de akár gyökeresen meg is változhat a most vázolt koncepció.

Kérdéseinkre Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke válaszol.

BŐVEBBEN


Legtöbben külföldön vállalnának munkát

A Bonyhádi-Hírhatár szavazása a munkavállalással érdekes végeredménnyel zárult.

BŐVEBBEN

 

Nem vagyunk egyedül azzal, ha azt mondjuk, nem kellene több megszorítás. Talán nem is látjuk rosszul. Róna Péter, neves közgazdász a Hírhatár megkeresésére elemezte a világgazdasági válság utóhatásait. Ebben szó esett a megszorításokról is. Elmondta, hogy sem a görög, a portugál, vagy az ír gazdaság nem reagált pozitívan ezekre a döntésekre.

BŐVEBBEN

 

Múlt héten lezártuk a szavazásunkat, melynek kérdése: Ön melyik közösségi oldalt használja legszívesebben? Talán nem árulok el meglepetést - a végeredmény 139 fő szavazatának átlaga alapján a Facebook áll az első helyen 73 %-al, második a dobogón az iWiW 22 %-al, bronzérmes a Twitter 4 %-al, és mindössze az utolsó helyet kapta a myVip 2 %-al. Egy kis kitekintő az alkalmazások terén, hogy mire is használhatjuk, mikor, és kinek az ötlete alapján hozták létre ezeket az ismerkedési portálokat.

BŐVEBBEN

 

A Heves Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó Róbert, valamint Eger Megyei Jogú Város polgármestere, Habis László közös sajtótájékoztatót tartott a megyeházán a megyei önkormányzat nem kötelező feladatainak ellátása az adósságrendezés ideje alatt címmel, melynek témája a színház működtetése volt.

BŐVEBBEN

 

A monori rendőrkapitányság szokásos tájékoztatója szerint igen sok különféle bűncselekmény történt az elmúlt hetekben a térségben. Ezek közül is kiemelkedik a gyömrői II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában történt betöréses-lopás.

BŐVEBBEN

 

Tudományosan bizonyították be, hogy a magyar ember az adóhatóságtól nagyon is tart, bár még mindig a harmadikként szerepel azon a listán, amelyet az ELTE Társadalomtudományi Karának reprezentatív kutatásában olvashatunk. Első helyen a romák, másodikként a Magyar Gárda szerepel, ezt követi az adóhatóság.

BŐVEBBEN

 

Az elmúlt esztendőben fejeződött be Pécs önkormányzatának teljes körű átvilágítása, amely számos problémára  derített fényt. Kiderült, nem csak a hivatali rendszer működik drágán és gazdaságtalanul, hanem a város intézményeinek, cégeinek a gazdálkodása sem megfelelő.

BŐVEBBEN

 További hírek

  A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport