XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - HÍRHATÁR LAPSZEMLE

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2020.10.01.
 Csütörtök
Ma Malvin napja van.
Holnap Petra napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2011. 07. 04. 08:22     


HÍRHATÁR LAPSZEMLE
Véget ért a magyar EU-s elnökség, amit a kormány sikerként értékelt, az ellenzék és külföld egy része pedig kudarcként. A szakszervezetek nem tudtak megegyezni a minimális szolgáltatás módjáról, így forgalom lassítással üzentek a kormánynak, hogy számos tervükkel nem értenek maradéktalanul egyet. Mától megszűnt az 55 évesek 20 százalékos vasúti kedvezménye, ezzel ösztönzik őket, hogy autó helyett válasszák a tömegközlekedést. Július elsejével egyébként számos változás köszönt be. A Hírhatár szerencsére hétről hétre növeli szerkesztőségei számát. Tőlük válogattunk erre a szeles, borús hétvégére.

Véget ért a magyar EU-s elnökség, amit a kormány sikerként értékelt, az ellenzék és külföld egy része  pedig kudarcként. A szakszervezetek nem tudtak megegyezni a minimális szolgáltatás módjáról, így forgalom lassítással üzentek a kormánynak, hogy számos tervükkel nem értenek maradéktalanul egyet. Mától megszűnt az 55 évesek 20%-os vasúti kedvezménye, ezzel ösztönzik őket, hogy autó helyett válasszák a tömegközlekedést!? Július elsejével egyébként számos változás köszönt be. A Hírhatár szerencsére hétről hétre növeli szerkesztőségei számát. Tőlük válogattunk erre a szeles, borús hétvégére.

 

 

A chips és a kóla, a jégkrémek, a levesporok,  az energiaitalok, a csoki,  a lekvár és  a legtöbb édesség, adóköteles lesz. Nem hamburgeradó lesz, hanem népegészségügyi termékdíj, ami kizárólag a túlzott cukor-, só- és koffeintartalmú ételek megadóztatását célozza.

BŐVEBBEN A TÉMÁRÓL ITT OLVASHAT!

 

 

Néhány napja aztán ismét az érdeklődés középpontjába került Kolontár, ezúttal némi öröm is jutott a sokat szenvedett helybélieknek. Birtokba vehették ugyanis vadonatúj otthonaikat, mely számukra az újrakezdés lehetőségét jelenti, a kivéreztetett, ezer bajjal küzdő országnak pedig az összefogás erejébe vetett hitét adhatja vissza.

BŐVEBBEN A TÉMÁRÓL ITT OLVASHAT!

 

A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) visszautasítja a Fidesz-frakció vádaskodását: a szerdai forgalomlassító demonstráció szervezőinek politikai megbélyegzését. Nos, nem ez az első eset, hogy a Fidesznek sikerült vérig sérteni a rendőröket.

BŐVEBBEN A TÉMÁRÓL ITT OLVASHAT!

 

Eljárást kezdeményezett a Belügyminisztérium Őrbottyán Nagyközség Önkormányzatával szemben. A településnek vissza kell fizetnie a csatornázáshoz kapott állami támogatás, illetve a BMSK-val szerződött összeg egy részét, továbbá jövőbeni pályázatok elbírálásánál hátrasorolják őket.

BŐVEBBEN A TÉMÁRÓL ITT OLVASHAT!


Már több mint egy hónapja született az a döntés, miszerint a BONI Arany János Egységes Iskola a következő tanévben üres termekkel és zsivaj nélkül kell, hogy álljon parlagon. Erről készült írásunkat ITT olvashatják. Azonban az iskola Szülői Szervezete valamint a Völgységi Szülői Egyesület a Gyermekekért nem nyugszik bele a döntésbe és a nagyszabású tüntetések után, egy nyilatkozat kibocsátásával próbálja megmenteni az iskolát.

BŐVEBBEN A TÉMÁRÓL ITT OLVASHAT!

 

A sportrepülőteret üzemeltető klubok levelet kaptak Dióssi Csaba polgármestertől, melyben felhívja a figyelmüket arra, hogy a repülőteret használók nem rendelkeznek a légiközlekedéssel összefüggő tevékenység végzésére vonatkozó engedéllyel.

BŐVEBBEN A TÉMÁRÓL ITT OLVASHAT!

 

A 2011-es esztendő lesz az első olyan év a Gödöllő Város Díszpolgára kitüntető cím 1996-os újraalapítása óta eltelt másfél évtizedben, hogy senkit nem tisztelnek meg ezzel a titulussal településünkön. A miértre többen is keresik a választ, hiszen nem arról van szó, hogy nem volt jelölt.  Sőt, több is akadt, akik közül választani lehetett volna.

BŐVEBBEN A TÉMÁRÓL ITT OLVASHAT!

 

Nagyobb szerephez jut az egészségturizmus Harkányban, másfél milliárdból újul meg a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház. A Harkányi Gyógyvíz - Egészséget adó és megőrző őselem nevet viselő program a pikkelysömörös betegek gyógyvízzel történő hatékony, balneológiai kezelését teszi lehetővé. A két ütemben történő beruházás keretében megújuló Gyógyfürdőkórház évente kétezer pánciensnek nyújt majd enyhülést.

BŐVEBBEN A TÉMÁRÓL ITT OLVASHAT!További hírek

  Kunhalmi: ne a nyilvánosság előtt taglalják a listát
2020. 09. 29. 11:09 hirhatar.hu
  Bajnai Gordon, Jeszenszky Géza, Oszkó Péter is cáfolja Fekete-Győr bejelentését
2020. 09. 29. 11:09 hirhatar.hu
  Októberre várják a halálozások felfutását a minisztérium elemzői
2020. 09. 29. 11:09 hirhatar.hu
  Bajnai Gordon visszatér: Momentum-tanácsadó lesz az egykori miniszterelnök
2020. 09. 26. 16:33 hirhatar.hu
  Volt pornós lehet az utánpótlás-bizottság elnöke a Magyar Tenisz Szövetségben
2020. 09. 26. 16:33 hirhatar.hu
  Átadták a 30 milliárdos lakiteleki népnemzeti élményközpontot
2020. 09. 24. 20:29 hirhatar.hu
  Kiderült, hányszor utazott rendőrségi helikopterrel Szijjártó idén
2020. 09. 24. 20:29 hirhatar.hu
  Home office dolgozósarok, fillérekből
2020. 09. 24. 19:42 14keruleti-hirhatar.hu
  "Az államtitkár, mint a tahóság csimborasszója"
2020. 09. 22. 16:35 hirhatar.hu
  Lemondott egy fideszes polgármester Fejér megyében
2020. 09. 22. 16:35 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport