XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - Hogyan lehet egyszerűbb a grillrács tisztítása?

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.08.08.
 Hétfő
Ma László napja van.
Holnap Emőd napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 05. 11. 13:09     


Hogyan lehet egyszerűbb a grillrács tisztítása?
A mondás szerint, mindennek megvan az árnyoldala. Ez a grillezés esetében is így van, hiszen a rajta készült fogásokat nagyon szívesen fogyasztjuk, de amikor eljön a pillanat, hogy le kell tisztítani a rácsokat, általában alábbhagy a lendület.

A gyártók viszont igyekeztek megkönnyíteni ezt a feladatot is, és már több olyan eszközt és tisztítószert is lehet kapni, amikkel ez a folyamat lerövidül és nem lesz akkora teher.

 

Mikor és hogyan tisztítsuk a grillrácsot?

 

A rács tisztán tartása kiemelt fontosságú, hiszen a ráégett ételmaradványok a következő sütéskor kellemetlen mellékízt adhatnak a készülő fogásoknak. Ezenkívül baktériumok számára kiváló táptalajt biztosít, amit minden jóérzésű ember próbál elkerülni. Szóval a tisztítás igazán lényeges lépés, miért utáljuk mégis annyira?

 

Mert órákon át is tarthat, mire minden maradványt lesúrolunk a rácsról. Ha valaki már rutinosan a még forró rácsot kezdi el tisztítani, lerövidítheti a folyamatot, de lássuk be, kevés olyan ember van, aki azután, hogy mindenkit ellátott finom falatokkal, inkább nekiáll a súrolásnak, mintsem maga is leüljön beszélgetni.

 

Ha szeretnéd az ilyen helyzeteket elkerülni, érdemes beszerezned egy speciális grillrácstisztító kefét, amivel a kialakításának köszönhetően a még forró rácsról pillanatok alatt el tudod távolítani az odaégett ételmaradványokat anélkül, hogy tartanod kellene az égési sérülésektől. 

 

Miután letisztítottad a rácsot, nem szabad megfeledkezni az olajozásról sem. Ennek híján a későbbiekben megjelenhetnek a grillrácson a rozsdafoltok. A tisztítás utáni olajozás viszont nem fog elegendő zsiradékot biztosítani a következő sütögetéshez. Ha szeretnéd minél kevesebb ráragadt maradékkal megúszni, tanácsos a sütés előtt újra átkenni a rácsot.

 

Ha már annyira szeretnél grillezni a szabadban, hogy még a grillrács tisztítása sem rettenthet el, nézd meg a SpaTrend kiemelkedő grill és BBQ kínálatát, és töltsd meg a hétvégéidet a kerti sütögetés élményeivel!

 

Korommentesítés és zsíreltávolítás

 

Ugyan a grillrács tisztítása fontos feladat, de a munka itt még nem ért véget. A grillek külső borítása általában rozsdamentes acélból készül, amik igen érzékeny felületek. Az ujjlenyomatok, zsírfoltok, egyéb szennyeződések azonnal meglátszanak rajta, teljesen elrontva az összképet. 

 

Ezek a felületek a durva súrolószereket egyáltalán nem bírják, viszont a puha ronggyal és némi meleg vízzel a grillen keletkező szennyeződésekkel szemben esélyünk sincs. Kifejlesztettek viszont több olyan tisztítószert is, ami semmi kárt nem okoz a rozsdamentes acélfelületekben, mégis hatékonyan eltávolítják a zsír- és koromszennyeződéseket. Egyes szerek hatékonyabbak, ha még meleg, de már nem forró grillen alkalmazzuk.

 

Természetesen bármilyen tisztítószert is használunk, az első bevetés előtt érdemes kis felületen kipróbálni, mennyire lesznek jó barátok a mi grillünkkel.


További hírek

  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron – 2.
2022. 08. 08. 10:22 hirhatar.hu
  Diktatúrában nem táncikálunk
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Schiffer András kibukott a kormány fairtós jogszabály-módosításától
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron
2022. 08. 04. 17:22 hirhatar.hu
  Totális zsákutcában van Orbán
2022. 08. 03. 20:04 hirhatar.hu
  Már a fideszesek jelentős része is az ellenzékkel ért egyet
2022. 08. 03. 20:04 hirhatar.hu
  Mint minden diktátornak, így Orbánnak sem csak a hatalom elvesztésétől kell rettegnie
2022. 08. 03. 20:04 hirhatar.hu
  Fesztivált így nem vártunk még soha...
2022. 08. 01. 19:07 hirhatar.hu
  Harmincmillió forintért keres tapsoló közönséget a közmédia
2022. 07. 31. 16:43 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport