XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - Hogyan történik az OSB szigetelése?

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.07.04.
 Hétfő
Ma Ulrik napja van.
Holnap Sarolta, Emese napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 03. 16. 20:59     


Hogyan történik az OSB szigetelése?
A különleges OSB lapok sokoldalú felhasználhatóságuk miatt igazán közkedvelt anyagok az építőipari munkálatok során. A szakemberek a kiváló tulajdonságaik miatt is kedvelik, hiszen könnyű és gyors a velük való munka. Lássuk, hogyan történik mindez!

Az OSB lapokról általában

 

A köztudatban az OSB lapokat csak rövidítve emlegetik, ám az eredeti kifejezés az Oriented Standard Board megnevezés, amely magyarul irányított szálrendezésű lapokat takar. Az OSB lapok kimondottak szilárd és tartós elemek, amelyeket minőségüktől függően sorolnak be különböző osztályokba.

 

Ha belső térben végeznénk OSB lapokkal való munkálatokat, érdemes a 3-as jelzésű típust választani. Ez a legideálisabb ugyanis száraz környezetben való rögzítésre, például kerti játszóházak, faházak építésére.

 

Ha épületszigetelési munkálatok vannak terítéken, az OSB 4-es jelölésű elemeket szükséges választanunk, amelyek könnyűszerkezetes házak esetében ideálisak. Előnyök, hogy jó nedvességtűrő képességgel rendelkeznek, azonban a tárolásnál mindenképpen száraz és fedett helyet szükséges biztosítani számukra.

 

Előnyös és hasznos tulajdonságok

 

Az építőiparban a gyártási folyamatok gyakran rendkívül költségesek, emellett sok időt vesznek igénybe. Ez azonban közel sincs így az OSB lapok gyártása során, amely kimondottan költséghatékony procedúra.

 

A lapok nedvességtűrő képességük miatt nagyszerűen ellenállnak a kártevőknek, ezért nem kell aggódni az anyag megrongálódásától. Emellett az egyik fő szempont, ami miatt kedvelik az OSB lapokat, az a könnyű megmunkálhatóságuk. Gyakran a furnérhoz hasonlítják főbb tulajdonságait, azonban a lapok egységességében eltérés fedezhető fel, a felhasznált műgyanta miatt.

 

Fontos, hogy mint minden alapanyag esetében, az OSB lapoknál is törekedjünk a lehető legjobb minőségre, ha beszerzésről van szó. A Káplár fatelep honlapján nagyszerű OSB lapokat szerezhetsz be, melyek tartósságról és megbízhatóságról tesznek tanúbizonyságot!

 

Szigetelési munkálatok OSB lapok felhasználásával

 

Az OSB szerkezetű épületeknél nem ritka, hogy a szigetelés igényként merül fel. A rögzítés során polisztirol-ragasztó vagy ragasztóhab lehet segítségünkre, amely csak akkor garantál tartós végeredményt, ha a lapok megfelelően elő vannak készítve. Ehhez egy műgyanta felhasználásával készült alapozó réteget szükséges felvinni.

 

Ha a habot választjuk, hagyományos módon is felvihetjük a rétegeket, vagy egy kört leírva, átlókkal is biztosíthatjuk a ragasztást. Néhány perc elteltével a lapokat már helyezhetjük is a falfelületre. 

 

Ezután húzzuk színig az OSB tárcsát, ám a végleges csavarozással még várni kell a teljes száradásig. Rögzítés után következhet a dűbelezés, majd a hagyományos szigetelési lépéseket kell megtennünk.

 

Látogass el a Káplár fatelep honlapjára, és szerezd be az építkezési munkálataidhoz szükséges alapanyagokat és kiegészítő eszközöket egy helyen!


További hírek

  Hatvan éve nem büntetik a melegséget Magyarországon
2022. 07. 03. 11:26 hirhatar.hu
  Este tizenegyig lesz díszkivilágítás Budapesten
2022. 07. 03. 11:26 hirhatar.hu
  Böjte Csaba reagált a gyerekeket szexuálisan is bántalmazó nevelő ügyére
2022. 07. 03. 11:26 hirhatar.hu
  Meghalt egy stábtag a Nyerő Páros forgatásán
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Látszólag az ország legmagasabb hegye volt
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Lemondott a Pornhub pornóoldalt működtető cég vezérigazgatója és egy vezetője
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Az ájult úszónőt kimentő edzőnő keményen bírálta a vizes vb vízimentőit – Merkely szerint más sportágban kellene próbálkozni
2022. 06. 24. 21:14 hirhatar.hu
  A Pegasus kiberfegyver gyártója nem tud megnyugtató válaszokat adni
2022. 06. 24. 21:13 hirhatar.hu
  Ügyészség elé idéznék Varga Judit igazságügyi minisztert
2022. 06. 24. 21:13 hirhatar.hu
  Egerszegi Krisztina: A férfisport az férfisport, a női sport pedig a nőké
2022. 06. 21. 16:52 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport