XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - Karácsony Gergely: nemcsak kormányváltásra, rendszerváltásra van szükség

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2020.04.07.
 Kedd
Ma Herman napja van.
Holnap Dénes napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 05. 20. 16:58     


Karácsony Gergely: nemcsak kormányváltásra, rendszerváltásra van szükség
Karácsony Gergely szerint van egymillió olyan dühös szavazó, aki kormányváltást akar. A Párbeszéd dolga, hogy megtalálják az együttműködést azokkal a pártokkal, amelyek nem az Orbán-kormány előtti rendszerben gyökereznek, hanem jövőt építenek. Karácsony Gergely azt mondta: hisz benne, hogy lehet változás, hisz a rendszerváltók új szövetségében.

„Szolgálatra jelentkezem!”

 

A Dürer Rendezvényházban megtartott kampánynitón a legszeretettebb politikusnak nevezett Karácsony Gergely nemcsak szolgálatra jelentkezik, de zuglói rendezvényén programot is hirdetett annak érdekében, hogy a választópolgárok lássák a különbséget a jelenlegi és egy általa vezetett kormány között.

 

„Végre vége a fotelforradalomnak és a nyavalygásnak”, aláírásgyűjtések, tüntetések jelzik, hogy megmozdultak az emberek. Ugyanakkor kiemelte: van egymillió olyan dühös szavazó, aki kormányváltást akar, de nem tudják, kire szavazzanak. A Párbeszéd dolga, hogy ennek az egymillió embernek hiteles jövőképet adjon.

 

 

Karácsony Gergely arról is beszélt, hogy nincs idő várni, hitet és jövőképet akar mutatni az egymillió kormányváltást akaró dühös szavazónak, azoknak, akik a jelenlegi és a korábbi kormányokat is le akarják váltani. Mint mondta, Magyarországnak nincs kormánya, a kormány nem kormányoz, hanem uralkodik.

 

Olyan, mint Robin Hood, csak rossz értelemben: tolvajok fejedelme, aki elveszi a kisemberektől, ami megilleti őket, és odaadja a haverjainak. Egy olyan kormány, amelyet nem az igazságosság vezet, nem különbözik a rablóbandától” – mondta Karácsony.

 

A jövő Magyarországa, amelyben hisz, "nem megoszt", hanem az együttműködésről szól - emelte ki Karácsony Gergely, hozzátéve: hisz benne, hogy lehet változás, hisz a rendszerváltók új szövetségében. Kitért arra is, hogy nyitottak az együttműködésre.

 

 

Tervek a jövőnek

 

Az ország problémái között Karácsony Gergely a korrupciót emelte ki, és azt mondta: ráadásul elhitetik, hogy a korrupció a politika szinonimája. Szükség lenne tehát a korrupcióellenes ügyészség felállítására. Mint mondta, a hatalom egy szükséges rossz, amely nem feltétlenül rontja el az embert. Olyan hatalomra van szükség, amely segít a rászorulókon, kiegyenlíti az esélyegyenlőtlenségeket. Karácsony Gergely megszüntetné az egykulcsos adót. Úgy gondolja, csak a sávos adózás lenne igazságos, az vezetne el oda, hogy 2019-re bevezethető legyen a 150 ezer forintos minimálbér. A PM társelnöke visszaállítaná a háromoldalú érdekegyeztetést is, és a ciklus végére (2021-22-re) megduplázná a közszolgálatban dolgozók bérét. Ahogy Zuglóban 2015 óta már működik, bevezetné az állampolgári jogon járó alapjövedelmet. Véleménye szerint a zöldpolitika nem luxus, így szükség van energiahatékonysági beruházásokra is, amely a paksi beruházás 4000 milliárdjának feléből megoldható lenne.

 

Nem Brüsszel elleni háborúra, hanem erős, egységes, szolidáris Európára van szükség, ez a nemzeti érdekünk” – mondta Karácsony Gergely.

 

Az ellenzéki együttműködésről szólva úgy fogalmazott: meg fogják találni az együttműködést azokkal a pártokkal, amelyek nem az Orbán-kormány előtti rendszerben gyökereznek, hanem jövőt építenek. Karácsony Gergely azt mondta: hisz benne, hogy lehet változás, hisz a rendszerváltók új szövetségében.

 

 

„Nincs 2022, 2018 van!”

 

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért párt társelnöke szerint olyan országra van szükség, ahol mindenki számít, ahol béke, összetartozás, segítségnyújtás van, le lehet váltani Orbán Viktort, ez már 2018-ban szükséges és lehetséges is, és erre a PM készen áll. Véleménye szerint Karácsony Gergely bebizonyította, hogy lehet normálisan politizálni. Zuglóban ugyanis a lehető legátláthatóbban költik el a közpénzt, az óvodai és bölcsődei dolgozók önkormányzati bárpótlékot kapnak, és van minimum jövedelem.

 

A Párbeszéd kampányindító rendezvényén Hajós András dalszerző, műsorvezető is kitért arra, hogy sokak szerint "már mindegy", "úgysem lehet leváltani Orbán Viktor rendszerét". Hajós szerint ekkor jön a legrosszabb: a megszokás, "amikor ami tegnap még tisztességtelen, ízléstelen és erkölcstelen volt mára normális lett". Meg kell találni a normális és tisztességes embereket, újra azért kell dolgozni, hogy Magyarország egy normális hely legyen.

 

"Ehhez olyan politikusokat kell találni, akik nem csalnak, nem mutyiznak, akik nem az ország leggazdagabb, hanem az ország leghasznosabb emberei akarnak lenni" - tette hozzá.

 


További hírek

  Napirendre tűzhető a Fidesz kizárása a Néppártból
2020. 04. 03. 11:54 hirhatar.hu
  Ingatlanhirdetésből tudták meg a diákok, hogy eladják az iskolájukat
2020. 04. 03. 11:54 hirhatar.hu
  Fasiszta diktátorként ábrázolja Orbánt egy holland újság
2020. 04. 02. 19:59 hirhatar.hu
  A koronavírushoz hasonlította Orbánt Donald Tusk
2020. 04. 01. 20:09 hirhatar.hu
  Róna Péter hétfőtől diktatúrával számol Magyarországon, szerinte Orbán barbár világot képvisel
2020. 03. 31. 12:58 hirhatar.hu
  A járványveszély közepén indít kormánypropagandát a kormány
2020. 03. 30. 16:29 hirhatar.hu
  Az állam kisajátította Karinthy örökségét, az önjelölt(?) utódot leléptették
2020. 03. 29. 12:32 hirhatar.hu
  Holnaptól katonai vezetés alatt működnek a magyar kórházak
2020. 03. 29. 12:32 hirhatar.hu
  Attól a csúnya EU-tól kétezer milliárd forintnyi gyorssegélyt kap a kormány
2020. 03. 28. 11:13 hirhatar.hu
  Máris megbukott a fővárosi önkormányzat ingyenes napilapja – azonnali hatállyal távozott a főszerkesztő
2020. 03. 25. 19:39 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport