XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - Kiállás az okos, erkölcsös, borostás, kockásinges iskolaigazgatóért

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.07.04.
 Hétfő
Ma Ulrik napja van.
Holnap Sarolta, Emese napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 02. 17. 14:40     


Kiállás az okos, erkölcsös, borostás, kockásinges iskolaigazgatóért
Egyelőre csak az látszik biztosnak, hogy március 15-ére a pedagógusok megint tüntetést szerveznek, ahova minden embert várnak. Ám a Policy Agenda elemzése szerint megbénulhat az ország, ha a tiltakozás minden társadalmi rétegre kiterjed. A kormány egyetlen mentsvára az lehet, ha megpróbálja "széthúzni" a tiltakozásokat, és megakadályozni, hogy a követelések "összeérjenek", de erre egyelőre nem sok esély mutatkozik.

 

Az átlátszó.hu közérdekű adatigénylésben kikérte a KLIK levelét, amelyet a Teleki Blnaka gimnázium igazgatójának küldött. Véleményük szerint aggályosnak tűnik, "politikai véleményen alapuló hátrányos megkülönböztetésnek minősülhet". Ezért az Átlátszó azt kéri, hozzák nyilvábosságra a levél szövegét, elküldésének jogszabályi alapját, és a levél kiküldéséről döntő KLIK-es tisztségviselő nevét.Általános sztrájk jöhetAz elmúlt hetekben a pedagógusok váltak egyfajta vezéreivé azoknak a társadalmi csoportoknak, amelyek szeretnék követeléseiket kikényszeríteni a kormányból. Az egészségügyi dolgozók, a közlekedési ágazat és a szociális szféra ugrásra készen várja, hogy a mostani hullámon ő is képes legyen társadalmi támogatottságot szerezni magának. A kormánynak egy ilyen helyzetben egyetlen eszköze van, ha a különböző társadalmi csoportokat „széttartja” és nem engedi, hogy térben és időben összeérjenek a követeléseik. Ez mintha most nem sikerülne, vagy esetleg hazárdjátékot űz a kormány? Ezt vizsgálta meg a Policy Agenda.


Egy hónappal korábbi elemzésében a PA azt írta: „Az elmúlt öt évben soha nem voltunk ennyire közel ahhoz, hogy valódi, az ország életére is hatással levő sztrájk legyen, mint ma.  De még mindig messze vagyunk egy általános sztrájktól.  Ezt nem csak a „magyar néplélek” akadályozza meg, hanem az is, hogy a közélet iránt aktív társadalmi rétegben a kormánypártok támogatottsága jelentős, azaz egyes követelésekhez még lehet társadalmi támogatottságot szerezni, de egy általános, kormányellenes megmozduláshoz aligha.”


Az elmúlt hetek eseményeinek hatására megerősödtek a tiltakozások. Elkezdődött Miskolcon a tömegközlekedési dolgozók sztrájkja. A volán társaságoknál nincsen bérmegállapodás és - a BKV-hoz hasonlóan, ahol még létszámleépítést is bejelentett a cég - sztrájkbizottság alakult. A MÁV szakszervezetei február 20-ig adtak határidőt a cégnek és rajta keresztül a kormánynak, hogy legyen megállapodás. Demonstrációval fenyegetnek a víziközmű-szolgáltatók szakszervezete is és a közszféra meghatározó részében sztrájkhoz közelít a helyzet.


 

 

Közben a Kölcseys tanárok is kiálltak Pukli mellett.

 

 

 

 

Korábban írtuk:

 

Talán még soha nem volt ilyen forró a légkör az oktatásban. Több fronton zajlik az elégedetlenkedés, de egyelőre a legnagyobb felháborodást a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója elleni támadás váltotta ki.

 

Mint ismert, február 16.-án Pukli István, az intézmény vezetője emailt kapott a KLIK-től, amelyben olyan dokumentumokat kérnek tőle, amelyek egyértelműen számonkérés ízűek.

 

 

A pedagógus tiltakozások legaktívabb résztvevője, még Miskolcra is elment a hónap elején tüntetni, ebből lett a baj. Ez után kapta a levelet a KLIK-től. Nyilván azt akarják bizonyítva látni, hogy elhanyagolja vagy rosszul végzi a munkáját, aztán lesz ok is, amiért eltávolítsák.

 

Tegnap este Pukli István az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt, ahol elmondta: kihúzta a gyufát a KLIK-nél, nem is egyet, de nem fél attól, hogy eltávolítják posztjáról.

 

 

És ma beindult a közösség. Az igazgatót akarják megvédeni az emberek, ezért a Facebookon csoport is szerveződött. Azt kérik, aki teheti, pénteken menjen a zuglói gimnázium elé.

 

Tegnap óta mind tudjuk, levélben szólította fel a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját (Pukli Istvánt) a Klebelsberg-központ tankerületi vezetője, hogy számoljon be: milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárjai. 
Erre reagálva az iskolaigazgató azt nyilatkozta: ,,Nem tudnak ellehetetleníteni, most már itt vagyok." 
Pénteken mutassuk meg mi is, akár diákként, szülőként vagy tanárként, hogy nem félünk, nem engedünk követeléseinkből! Menjünk mindannyian a Teleki Blanka Gimnázium elé és egy szál fehér virággal fejezzük ki támogatásunk Pukli István és azon iskolák felé, akik azért nem írhatták alá a Herman Ottó Gimnázium által kezdeményezett levelet, mert félnek. 

Találkozzunk pénteken a Teleki Blanka Gimnázium előtt és mutassuk meg együtt, hogy mi nem félünk!

 

 

Tegnap a Civil Közoktatási Platform találkozóján egy nyilatkozatot fogadtak el, és megállapodtak abban, hogy sztrájkot is szerveznek a pedagógusok. A CKP támogatja a Tanítanék mozgalom 4, illetve a pedagógusok 25 pontját. A közeljövőben megalakul egy tiltakozást, tüntetéseket és sztrájkot szervező csoport, egy másik, amelyik az akut problémákat kezeli, és egy harmadik, amelyik egy új közoktatási törvényt dolgoz ki – szigorúan szögletes asztal mellett.

 

A Civil Közoktatási Platform nyilatkozata

Ötven oktatási szakmai szervezet, szakszervezet és tiltakozó mozgalom megjelent képviselői létrehozták a Civil Közoktatási Platformot (CKP).

 A CKP megköszöni a közoktatás érdekében felemelt szavunkat megerősítő társadalmi szolidaritást, a szülők és a társszakmák támogatását.

  • A CKP-hoz csatlakozó szervezetek támogatják a pedagógus sztrájkbizottság 25 pontos, valamint a Tanítanék Mozgalom 4 pontos követelés listáját.
  • A CKP-hoz csatlakozó szervezetek nem vesznek részt a jelenlegi összetételben működő, a kormány által létrehozott Köznevelési Kerekasztal munkájában. A CKP-hoz csatlakozó szervezetek kinyilvánítják érdekeltségüket a kormánnyal folytatott nyílt, minden érdekelt bevonásával zajló tárgyalásokban.
  • A CKP-hoz csatlakozó szervezetek létrehoznak egy munkacsoportot a különböző tiltakozó akciók összehangolása és koordinációja érdekében.
  • A CKP-hoz csatlakozó szervezetek létrehoznak egy munkacsoportot az akut problémák gyors megoldását célzó azonnali követelések összegzett listájának elkészítésére.
  • A CKP-hoz csatlakozó szervezetek létrehoznak egy munkacsoportot egy hosszú távú alternatív közoktatási stratégia, valamint egy közoktatási és szakképzési törvénytervezet megalkotására.

A CKP várja további a közoktatásban működő civil szervezetek csatlakozását.

 

2016.02.16.

 

Az oktatásban uralkodó visszás állapotokat mi sem mutatja jobban, mint az az intő, amelyet egy szaladgálni nem akaró diák kapott:

 

 

 


További hírek

  Hatvan éve nem büntetik a melegséget Magyarországon
2022. 07. 03. 11:26 hirhatar.hu
  Este tizenegyig lesz díszkivilágítás Budapesten
2022. 07. 03. 11:26 hirhatar.hu
  Böjte Csaba reagált a gyerekeket szexuálisan is bántalmazó nevelő ügyére
2022. 07. 03. 11:26 hirhatar.hu
  Meghalt egy stábtag a Nyerő Páros forgatásán
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Látszólag az ország legmagasabb hegye volt
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Lemondott a Pornhub pornóoldalt működtető cég vezérigazgatója és egy vezetője
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Az ájult úszónőt kimentő edzőnő keményen bírálta a vizes vb vízimentőit – Merkely szerint más sportágban kellene próbálkozni
2022. 06. 24. 21:14 hirhatar.hu
  A Pegasus kiberfegyver gyártója nem tud megnyugtató válaszokat adni
2022. 06. 24. 21:13 hirhatar.hu
  Ügyészség elé idéznék Varga Judit igazságügyi minisztert
2022. 06. 24. 21:13 hirhatar.hu
  Egerszegi Krisztina: A férfisport az férfisport, a női sport pedig a nőké
2022. 06. 21. 16:52 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport