XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - Nemzeti időjárás

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2023.03.31.
 Péntek
Ma Zalán napja van.
Holnap Árpád napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 10. 28. 11:09     


Nemzeti időjárás
A Magyarország kormánya várható legújabb intézkedése nyomán az ország végre kikerül az Európai Unió és az IMF befolyása alatt álló kontinentális éghajlatból. Az időjárási viszonyokat akkortól a Millibarom Jocóról elnevezett Nemzeti Időjárás Szabályozó Központ (NISZK) alakítja, közvetlenül a kedves vezető irányítása alatt.

Képzelt cikk egy magyar újság jövőbeni számából


A Magyarország kormánya várható legújabb intézkedése nyomán az ország végre kikerül az Európai Unió és az IMF befolyása alatt álló kontinentális éghajlatból. Az időjárási viszonyokat akkortól a Millibarom Jocóról elnevezett Nemzeti Időjárás Szabályozó Központ (NISZK) alakítja, közvetlenül a kedves vezető irányítása alatt.

 

A NISZK központja Felcsúton van, egy futballpályán. Régi magyar nemzeti mérőeszközöket alkalmaznak, a Millibarom Jocó korszakos művében leírtaknak megfelelően. Mint tudjuk, Millibarom volt az első nemzeti időjós, aki ki merte mondani, hogy nem engedhetjük, hogy Magyarország időjárását az országon kívülről irányítsák. A frontok, ciklonok és egyéb képződmények mind a multik és a bankok találmányai, az ország tönkretételére. A ciklonok különösen gyanúsak, mert köztük van olyan, mely balra forog és Millibarom ebben Gyurcsány kezét látta…

 

A fent említett műben (mely a Kerényi féle nemzeti könyvtárban is szerepel), Millibarom azt javasolja, hogy az észlelési eszközök megfelelő megválasztásával, régi magyar eszközök alkalmazásával a frontok és ciklonok problémája kiküszöbölhető. Mint igazi magyarként megállapította, amit nem észlelünk, az nincs…

 

A fenti elvnek megfelelően a NISZK Felcsúton egy zsinórra erősített mókus farkat alkalmaz. Ha a mókus farok leng, fúj a szél. Ha tapintásra nedves, esik az eső. Ennél többre a zembereknek nincs is szüksége, mondta avató beszédében Szíjjgyartó államtitkár úr, aki a meglevő feladataihoz megkapta a Nemzeti időjárásért felelős államtitkár címet is. Elmondta azt is, hogy a magyar föld és a magyar víz időállóságát mutatja, hogy a magyar mókusfarok ma ugyanolyan jól működik, mint Millibarom Jocó idejében. Reményét fejezte ki, hogy Európa ebben a témában is példát vesz Magyarország unortodox módszeréről, ami az időjárást illeti és az EU többi tagja is faképnél hagyja a kontinentális éghajlatot. És ha nem, hát magukra vessenek!

 

Az avatás napján az újságokban egész oldalas hirdetések jelentek meg, felhivva a lakósság figyelmét, hogy a személyi tulajdonban lévő hőmérőket és barométereket két héten belül kötelező leadni a lakhelyhez legközelebbi, az országban két helyen is létesített gyűjtőhelyen. A leadási határidő után a rendőrség rendszeres ellenőrzéseket fog tartani a lakásokban (az ehhez szükséges törvénymódosítás már készül) és ahol hőmérőt találnak, az egész család elveszti szavazati jogát, három generációra előre. De ez csak a higganyos hőmérőkre vonatkozik. Ha borszeszes hőmérőt találnak (ami vörös, mint tudjak és ez rejtett ballibkomcsi szimbólum), a szavazati jog örökre elvételre kerül.

 

Az időjárást amúgy közmunkásokkal csináltatják majd és a kormány ettől újabb több százezer munkahelyet remél. Ezen kívül több intézkedést hoznak, melyek a szocialista kormányok alatt elrontott időjárás megjavítását célozzák miközben megújuló elemeit hasznosítják is.

 

Például télen a havat kötelező lesz mindenkinek összegyűjteni és a jégszekrényben tárolni. Így még ha az áramot kikapcsolták is, újra használhatóvá válik ez a háztartási eszköz.

 

A téli hideget megszüntető passzus az alaptörvényben kerül rögzítésre. Még vita van a harmincnyolcezer kétszáztizenkét módosító javaslatról, melyek többek között azt taglalják, hogy a megszüntetés vonatkozzon mindenkire, csak a fidesz szavazókra, csak a betelepültekre, legyen-e végzettséghez kötés, esetleg a vagyoni helyzet legyen a meghatározó.

 

Egy KDNP javaslat kizárná a melegeket, mondván, hogy nekik semmi szükségűk a hideg megszüntetésére. Az ellenzék – vélhetően csak viccből bekapcsolódva a vitába – azt mondta, zárják ki a nemzeti érzelműeket, őket fűti eléggé ez az érzés…

 

Szijjgyártó államtitkár úr csak annyit jegyzett meg: most már mindég tudjuk merről fúj a szél…

 

Zerkowitz István


További hírek

  Orgiára hívta Schadl későbbi vádlott társát
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Imatermeket nyitott a Corvinus Egyetem
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Nyomoz a rendőrség a Szálasi-emlékmű miatt
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Bizarr szélsőjobboldali hakni az Edda zenekar nevével
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Varga Judit megerősítette, hogy válnak, bár pillanatnyilag férje törölte ezt a bejegyzést
2023. 03. 08. 17:23 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport