XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - Tisztázza a „félreértéseket” a zuglói tanárnő

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.07.04.
 Hétfő
Ma Ulrik napja van.
Holnap Sarolta, Emese napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 03. 13. 07:14     


Tisztázza a „félreértéseket” a zuglói tanárnő
Szalayné Tahy Zsuzsa azt mondja, ő mindent megtesz a diákokért, akikért viszont a KLIK nem tud felelősséget vállalni, és mivel nincsenek megtartva az órák, ő nem tud osztályozni.

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár szerint ki kéne rúgni azt a pedagógust, aki bejelentette, nem osztályozza március 15-től (hagyományos módon) a diákokat. A tanárnő szerint Palkovics félinformációk birtokában nyilatkozott, és akciója épp az oktatás esztelen rendszerére irányítja a figyelmet.

 

Szalayné Tahy Zsuzsa informatika szakos tanár egy hete jelentette be, hogy nem ad osztályzatokat diákjainak, mert egyszerűen nem tud mit osztályozni a KLIK-rendszer teremtette abszurd helyzet miatt. Palkovics László egy szombati interjúban azt mondta, meg kell szüntetni a tanár munkaviszonyát. Vűlaszul a pedagógus Facebook oldalán azt írta, a közmédia csúsztatásai miatt valószínűleg Palkovics részinformációkra alapozza a kijelentését. Levelével Tahy Zsuzsa leszögezi, ő mindent megtesz a diákokért, akikért viszont a KLIK nem tud felelősséget vállalni, és mivel nincsenek megtartva az órák, ő nem tud osztályozni. Mint írta, ő eredetileg is azt írta, hogy vagy nem ad osztályzatokat vagy mindenkinek ötöst ad.

 

Alább közreadjuk a zuglói tanárnő levelét:

 

Kedves Olvasóim!
Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét a VAGY szóra. Logikai műveletként OR és XOR értelemben is fordítható. Akik megijedtek, akik féltenek, akik bukásoktól féltik az én diákjaimat, azok nem olvasták végig, nem értelmezték pontosan azt, amit írtam.
Azt gondolom, hogy a média csúsztatása, hogy sztrájkom módjának csak az egyik részét emelték ki; Palkovics úr ennek a részinformációnak megfelelően válaszolt.

Egyetértek Palkoviccsal abban, hogy az igazgató, tankerületvezető dolga a fegyelmi tárgyalás megindítása.
Szeretném látni a munkaköri leírásomat, amelyben szerepel az értékelési kötelezettségem azon diákok tekintetében, akiknek
- nem abban a teremben van órájuk, amelyikben nekem kell lennem (összevonás szerepel a naplóban)
- kéthetente helyettesítem az informatikaórát
- más szakos tanárok tartják az informatikaórákat, amelyen jellemzően saját tantárgyuknak megfelelő témát tanítanak (mivel az informatikára nincs se képesítésük, se megfelelő rálátásuk).
Amennyiben ezen diákok értékelése bizonyítottan az én feladatom, akkor életbelép a VAGY második argumentuma.
Az én diákjaim elég jók ahhoz, hogy ne fenyegesse őket a "ha semmit sem csinál, akkor bukás". Így, és ezt ők nagyon hamar megértették, marad a "ha dolgozol, akkor sikertől függetlenül ötös".

A jelenleg tanított diákjaim jegyei a pillanatnyi állás szerint: nagyjából 100 diák "jeles"; 25 diák "jó", 8 diák "közepes". Az a tudás, amit értékelek országosan is megállja a helyét. Diákjaim az emelt szintű informatika érettségin "jeles" eredményt érnek el, ezen belül is inkább 90% feletti az eredményük.
A többi diákról ezt nem tudom. Alapvetően ők is nagyon jók, de 2-3 hónap kihagyás nagyon sokat számít.
Ezért igazságtalaná válik az általam meghirdetett minőség értékelése. Ezért kap majd mindenki ötöst.

Gondolom, sokan kíváncsiak még arra, hogy kiket kell értékelnem. Most részmunkaidős és egy másik iskolában óraadó vagyok. Még hány iskolában kell megoldani az értékelést? Hány óraadói megbízás után kell értékelnem a diákokat? Hogyan is vannak azok a jogszabályok?

Még mielőtt bárki örülne - és ezt minden diákomnak, minden fórumon igyekszem elmondani - A sok így kapott jeles pillanatnyilag kellemesnek tűnik, de az egész MAGYAR OKTATÁS HALÁLA. Az a jeles nem csak a diákot minősíti, hanem azt a rendszert is, amiben az érdemjegyet megszerezte. És ez később visszaüt. Épp úgy, ahogy az egyéb érdemei miatt besegítéssel szerzett doktori címek is.

Én tudom, hogy az én diákjaim később is tudják bizonyítani a tudásukat, nem ez a jeles fog számítani. Nekik mindegy. Lehet jó vagy jobb.
Azonban a minőségi oktatás közös ügyünk. A minőségi munkához idő kell. Idő kell a lemaradók segítésére, a tehetségek fejlesztésére, az önképzésre, az egyetemekkel kapcsolattartásra. Egyetértek Palkoviccsal, ezek kellenek. Erre idő is kell. Ezért írtam 18+4 órát. 18 órát nem csak a mestertanároknak, hanem a gyakornokoknak, pedI-nek és pedII-nek is.

 


További hírek

  Hatvan éve nem büntetik a melegséget Magyarországon
2022. 07. 03. 11:26 hirhatar.hu
  Este tizenegyig lesz díszkivilágítás Budapesten
2022. 07. 03. 11:26 hirhatar.hu
  Böjte Csaba reagált a gyerekeket szexuálisan is bántalmazó nevelő ügyére
2022. 07. 03. 11:26 hirhatar.hu
  Meghalt egy stábtag a Nyerő Páros forgatásán
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Látszólag az ország legmagasabb hegye volt
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Lemondott a Pornhub pornóoldalt működtető cég vezérigazgatója és egy vezetője
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Az ájult úszónőt kimentő edzőnő keményen bírálta a vizes vb vízimentőit – Merkely szerint más sportágban kellene próbálkozni
2022. 06. 24. 21:14 hirhatar.hu
  A Pegasus kiberfegyver gyártója nem tud megnyugtató válaszokat adni
2022. 06. 24. 21:13 hirhatar.hu
  Ügyészség elé idéznék Varga Judit igazságügyi minisztert
2022. 06. 24. 21:13 hirhatar.hu
  Egerszegi Krisztina: A férfisport az férfisport, a női sport pedig a nőké
2022. 06. 21. 16:52 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport