XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - Üzenet a birkamenet résztvevőinek

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2024.07.24.
 Szerda
Ma Kinga, Kincső napja van.
Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 10. 14. 16:32     


Üzenet a birkamenet résztvevőinek
Birkának lenni elég szerencsétlen állapot. Mint tudjuk, ha ég az akol, addig nem mennek ki, míg a vezér nem mozdul, és ha a vezér a tűzbe vezeti őket, oda is követik. Lehet, Önök úgy gondolják ez hősiesség, én inkább butaságnak mondanám.

Birkának lenni elég szerencsétlen állapot. Mint tudjuk, ha ég az akol, addig nem mennek ki, míg a vezér nem mozdul, és ha a vezér a tűzbe vezeti őket, oda is követik. Lehet, Önök úgy gondolják ez hősiesség, én inkább butaságnak mondanám.

 

Most, hogy újabb felvonulást terveznek hőn szeretett pártjuk és kormányuk támogatására és a Kedves Vezető dicsőségére, engedjenek meg pár gondolatot, innen Európa halódó feléből és a mocskos EU fővárosából. Nem hiszem, hogy figyelembe vennék, amit írok, de majd eljön a nap, amikor jó lesz előszedni ezt az irományt és azt mondani, ugye én szóltam…

 

Először is, a felvonulás neve az, amin a 21. században élők (Európa nagy része) jót mulat. Lehet Önöknek frappáns ez a Békemenet elnevezés, de az értelmesebbeknek az a japán katona jut eszükbe, akit évtizedekkel a második világháború vége után találtak az őserdőben, és aki rálőtt a felé közeledő turistákra, nem tudván, hogy Japán és Amerika már régen szövetségesek.

 

Semmi kétség, Önök is az őserdőnek megfelelő körülmények között élnek, a királyi híradás nem igazán teljes volta miatt nyilvánvalóan nem tudják, hogy a Magyar Köztársaság már nem áll háborúban (igen ezt is el tetszettek veszteni, mint az előzőt)… A Kedves Vezető szavai nem igazán pontosak… nem kell harcolni és nem kell békemenetelni. Béke van.

 

Igazából az önök békemenetét szét kéne verni. Mi? Hogy demokráciában Önöknek joga van a kormány mellett tüntetni. Demokráciában igen, csakhogy az Önök hőn imádott vezetője és csicskásai lerombolták a magyar demokráciát és helyére egy Európához nem illő butakráciát kreáltak. Szóval ne tessék a nem létező demokráciára hivatkozni… De hogy miért kéne szétverni a birkamenetet? Azért mert más… szerencséjük amúgy, hogy az ország intelligens fele nem tanul Önöktől és barátaiktól.

 

Ha már mindenképpen vonulni akarnak, javasolnék két apró kitérőt. Keljenek fel kicsit korábban és meneteljenek végig a környező országokon. Nézzék meg, mit jelent az, hogy gazdasági fejlődés (majd küldünk valakit, aki elmagyarázza mit jelent ez a szó, jó?). Visszakanyarodva Hunniába, tegyenek még egy kis kitérőt azon települések felé, ahol nincs mivel fűteni, ahol egyes családokban egy szelet kenyér étolajjal megkenve csemegének számit, ahol a gyerekek azért nem mennek az iskolába, mert nincs meleg ruhájuk meg cipőjük… A menet gondolkodjon el kicsit, miért sikerül Magyarország szomszédjainak előre jutni és miért lett Magyarország Európa legsikertelenebb gazdasága és társadalma?

 

Hogy Önöknek nincs egy önálló gondolata, abból is látszik, hogy a mostani menet fő szlogenje egy elkoptatott és semmitmondó klisé, egy azok közül, amit a Kedves Vezető olyan nagyon szeret ismételgetni: az adósság rabszolgasága. Micsoda butaság! Sikeres gazdaságpolitika mellett az adósságot lehet úgy csökkenteni, hogy közben a nép nem rokkan bele. De hát Önök, mint az manapság Magyarországon olyan széles körben szokás, buzgón keresnek valamiféle bűnbakot, aki a bajok oka… saját maguk még véletlenül sem. Buta szlogenekkel és még butább hirdetésekkel szórják a port az emberek szemébe és azt hiszik, ettől megváltozik bármi is? Persze igazuk van, minden változik tovább. Az ország süllyed a mocsárba, gazdaságilag is, társadalmilag is.

 

Persze tudom, ettől az üzenettől függetlenül Önök azért masíroznak majd rendületlenül. Nos ne felejtsenek hozni pár turul madarat. Mint a régi nóta mondja:

Repül az osztrák sas, az olasz kecske, csak a szegény magyar turul gurul… Tolják majd lelkesen a nemzeti butaság e szimbólumát és közben beszéljék meg, úgy egymás között, birka módra, hogy miért is nincsen magyar nemzeti légitársaság… Hogy ami volt, azt hagyták tönkremenni, holott a megmentésére ott volt a kész leírás, csak ugye azt nem a Kedves Vezető találta ki, hanem az elődje és akkor inkább vesszen az egész. De azt is beszéljék meg, hogy miért nem is lesz új légitársaság. Egyszerű: józan eszű befektető egy ilyen banánköztársaságba nem hoz pénzt.

 

Elég hosszú menet lesz ez, hát lesz idő elgondolkodni azon is, hogy a nagy elszámoltatási lelkesedés apostola miért rohant neki a falnak minden egyes aljas váddal, miért dobták ki a bíróságok rendre a feljelentéseit? És ha már igy van, talán nézzenek körül a mában, hogy mint lopják szét az országot a Kedves Vezető haverjai. Nem kéne esetleg ezzel foglalkozni egy kicsit? Már úgy a felvonulás helyett mondjuk.

 

Az a tény, hogy Önök a kormányt éltetve az utcára vonulnak, bizonyítja, hogy elképzelésük sincs arról, mit jelent a demokrácia és így nem is hiányozhatnak önöknek a demokratikus intézmények, melyeket a hatalom szétrombolt. A szabad világ legnagyobb értékei ezek, de hát Önöknek fogalma sincs erről. Mert ugye diktatúrában élni nem azt jelenti, hogy az ember automatikusan tudja, mi az a demokrácia, hogyan működik, és mit kell tenni érte… Gondolom, a mostani felvonuláson is ott lesznek a buta táblák, melyek Magyarország ezer éves múltjára mutogatnak, mondván, hogy ez milyen nagy súllyal esik a latba. Bezzeg az EU meg az USA… Itt az évek száma semmit nem jelent. Csak az jelent valamit, hogy ki mit tett a demokrácia közös nagy asztalára.

 

Önök mit hoztak Európának? Egy rasszista, gyűlölködő, sikertelen társadalmat, egy a történelem legsötétebb napjait éltető szubkultúrát, egy pökhendi, beképzelt uralkodó elitet, aminek tagjai a szocialista Magyarország emlőin nőttek fel és most halált követelnek a múltra (ezért nem lehet az országban seprőnyelet kapni… mind felvásárolták gerinc helyett…), akik belerúgnak a szövetségeseikbe és barátaikba, miközben az ő pénzüket használják…

 

Önök mit hoztak Magyarországnak? A létminimum alatt élők száma egy millióval nőtt, közmunkások hada, amit fejlődésnek állítanak be, recesszió a gazdaságban, menekülő tőke, teljes befektetői bizalomvesztés, a demokrácia lebontása, a hazugság kultúrája, kiherélt közmédia, egy szűk elit nyeri a tendereket, éhező gyerekek, az emberek hálószobájában való rendezkedés… a világ által való megvetést.

 

Mivel birkák és a felvert porban nem látják még a mellettük állót sem, nyilván elkerülte figyelmüket az az apróság, hogy a Kedves Vezető hogyan veri át nem csak az ellenfeleit, de Önöket is. Ugye szép, hangzatos szavakat mond a nemzetállamok fontosságáról, a szuverenitásról, a nem engedünk senkinekről… Aztán, csodák csodája, az EU szorosabb integrációjának legfőbb szószólója, Merkel kancellár váratlanul megdicséri a Kedves Vezetőt. Mit gondoltok, kedves birkák, ez a dicséret ingyen volt? Ha azt hiszitek igen, a birka szintjét sem éritek el.

 

Van még egy rossz hírem, ezt utolsónak tartogattam. Európa és a világ valóban sok problémával küzd de, ellentétben a Kedves Vezetővel, itt nem szabadság harc folyik és nem az Unió végnapjait éljük. Komoly munka folyik és a demokratikus intézmények keretei között dolgozik mindenki a problémák megoldásán. Az Egyesült Államokban az építkezések kezdenek beindulni, ami a legfőbb jele a gazdaság felpörgésének. Európában szintén elindultak az első lépések a problémák megoldására és ezek nyomán az Unió erősebb lesz, mint valaha.

 

Tehát ez sem jött be Önöknek… hiába harapták meg azt a kezet, ami több ezer milliárdott adott eddig, hogy Magyarország felzárkózzon az Unióhoz.

 

Abban is óriásit tévednek, hogy az éhezőknek, a tüzelőt nem találóknak, de a tisztességes magyar emberek többségének is jövőképe az a feudális, sehova nem vezető butaság lenne, ami az ország sosemvolt múltbeli nagyságára épít mert a jelennel nem képes szembenézni. Ha ők 23-án nem jönnek Önökkel szembe az utcán, nem jelenti azt, hogy a birkasággal egyetértenek.

 

De javaslom, ne éljenek vissza a türelmükkel.

 

Kivánok Önöknek kellemes és sikeres országlejáratást, és még egyszer ne felejtsék el, a turul csak gurul. Az pedig ma már közel nem elég.  

 

Zerkowitz István


További hírek

  A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport