. Ma Zita napja van.
Civil demonstráció a Városligetért
2014-05-08 09:33:57
Civil demonstráció a Városligetért

Civil demonstráció a Városligetért

Tovább folytatódik a civil tiltakozás a zuglóiak részéről.

 

Egyértelmű, hogy ésszerűtlennek és károsnak tartják a Múzeumi Negyed megépítésének tervét. Ezért a Civilzugló Egyesület jövő szombatra, azaz május 17-ére tüntetést szervezett.

 

„Fű, fa vagy beton és üveg

Friss levegő vagy benzingőz

Hétvégi pihenés vagy állandó dugók

Gyerekzsivaj vagy motorzúgás

Séta, sport vagy sorállás

Most még tehetsz érte…”

 

olvasható a meghívón.

 

Közben a vs. hu azt írja, hogy kormányzati érdekkörök a Városligeti Ingatlanfejlesztőnek játszanák át a Citadellát.

Komoly károkat okoz Budapest idegenforgalmának a Citadella lezárása. A Citadella üzemeltetésével kapcsolatos jelenlegi vitás kérdések visszavezethetőek arra, hogy ősszel a Lázár János vezette Miniszterelnökség munkatársa lépett közbe, hogy mégse az újbudai önkormányzat kezébe kerüljön a Citadella vagyonkezelése.

 

A portál cikke szerint a Miniszterelnökséget vezető Lázár János jobbkeze, Vidoven Árpád személyesen lépett közbe, és állította le a vagyonkezelői jog átadását az önkormányzatnak. Célja az volt, hogy a Citadellán szükséges tízmilliárdos nagyságrendű fejlesztés a Városligeti Ingatlanfejlesztő Zrt.-hez kerüljön, amelynek igazgatóságában nemcsak a Szépművészeti Múzeumot irányító Baán László foglal helyet, hanem Orbán Viktor kommunikációs főtanácsadójának, Habony Árpádnak az üzlettársa, Szalay-Bobrovniczky Kristóf is – állítja írásában a hírportál, megjegyezve: az önkormányzat által kötött szerződések figyelmen kívül hagyása jelentős kártérítéseket vonhat maga után.


A Citadellát használó egyik cég, a Gastro Top egyik tulajdonosa, Veres István a hírportálnak ugyanakkor azt mondta: azért nem mentek el, mert még senki nem egyezett meg velük a Citadellán lévő beruházásaik megtérítéséről. Veres ismertette: ideiglenes használati szerződést kötöttek november 11-én Hoffmann Tamással, Újbuda polgármesterével, amelyben az állt: addig maradhatnak a Citadellán, amíg az önkormányzat pályázat útján nem talál új hasznosítót, vagy ha ez nem sikerül, akkor 2014. április 30-ig. A dokumentum azt is előírja, hogy az önkormányzatnak kötelessége pályázatot kiírnia az erőd hasznosítására, és ott olyan győztest választani, aki megegyezik Veresékkel a most a Citadellán működő cégek ingóságainak átvételéről. Veres és tulajdonostársai úgy érzik, az állam ki akarja játszani őket, és úgy elvenni tőlük a Citadellát, hogy nem téríti meg az ottani beruházásaikat és az otthagyott eszközeik árát. Teljesen mindegy, hogy a Citadella körüli jogi vitában kinek van igaza, a most kialakult helyzet komolykárokat okoz Budapest idegenforgalmának – írta a turizmus. hu szakportál. Kérték az MNV Zrt.-t, adjon tájékoztatást: mikortól lesz ismét látogatható a Citadella, valamint, mikortól és kinek az üzemeltetésében
működhetnek tovább a vendéglátó egységek.

 

Utoljára frissítve: 2014-05-08 09:43:26

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>