. Ma Zita napja van.
Fejleszd koordinációdat, akár otthonodban is!
2020-06-21 12:09:15
Fejleszd koordinációdat, akár otthonodban is!

Fejleszd koordinációdat, akár otthonodban is!

A küzdősportokba tartozó ágazatok mozdulatai a komplex mozgásformák közé tartozik, mivel egy alapgyakorlatnak számító mozgás is számtalan izomcsoportot igénybe vesz. Például ütés esetében míg a kéz kiegyenesedik, addig a kar hátsó részén lévő tricepsz megfeszül. Azonban abban az esetben, ha befelé húzzuk ütő kezünket, akkor a mozgásért elsősorban a bicepsz a felelős.

 

Mi segíthet a koordináció fejlesztésében?

 

Egy apró mozdulat és mégis mennyi izomcsoport együttes munkáját veszi igénybe, így nem csak az állóképességet, a gyorsaságot és az izomerőt, hanem a koordinációt egyaránt fejleszteni lehet. Vannak azonban további eszközök, amelyek segítségedre lehetnek a koordinációd továbbfejlesztésében, és hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a küzdősportok területén is eredményesebben tudj teljesíteni.

 

Számos sporteszköz létezik, amely segíthet a koordináció fejlesztésében, és akár otthon is használhatod. Ilyen az örök klasszikus, a sokak által kedvelt eszköz, a boxzsák. Amennyiben rendszeres használatát beiktatod a hétköznapokba, azzal elősegítheted a kondíciód fejlesztését, és növelheted vitálkapacitásodat, amellyel nem csak aktuális állapotodon javíthatsz, hanem az életkor előrehaladtával is számos előnnyel számolhatsz. Nemcsak kiegészítő eszközként, hanem önálló gyakorlatként, intervall edzések lebonyolításához is használható. A gumikötél szintén egy egyszerűen beszerezhető eszköz, amely egyszerűsége ellenére annál hatékonyabb a gyorsaság és az ütőerő növelésében.

 

További hasznos eszközök

 

A koordinációs létra egy kifejezetten komplex fejlesztési eszköznek számít. Nemcsak a ritmusérzék fejlesztésére és a koordinációs képességek javítására szolgál, hanem az időzítés is tökéletesíthető segítségével. Számos gyakorlatot kipróbálhatsz rajta, amelyben oktatóvideók lesznek segítségedre, mivel igen sokrétű a felhasználása. Japánban többek között ezen gyakorlatokat terápiás célzattal gyerekeknek is ajánlják, a karate mozgásanyagát alapul véve. A kisebb kézi súlyzók is olyan eszközök, amelyeket otthonodban is könnyedén használhatsz, és beszerzése sem jár nagyobb kellemetlenséggel.  A tévhittel ellentétben nem csak az izomerő fejlesztésére szolgál, hanem a sebesség és a koordináció egyaránt fejleszthető különböző gyakorlatokkal.

 

Láthatod, hogy a boxzsák kivételével a fentebb felsorolt eszközök kis helyen is elférnek, valamint áruk is megfizethető, így abban az esetben, ha nincs időd edzőterembe járni, vagy a körülmények nem engedik, akkor otthonod melegében is elvégezheted azokat a gyakorlatokat, amelyek fejlődésedet elősegítik.

 

Amennyiben szeretnéd az adott eszközök beszerezni, akkor keresd fel a SamanSport.hu weboldalát, ahol számos termék közül válogathatsz igényeidnek megfelelően.

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>