. Ma Zita napja van.
Felháborodás kíséri az iskolai ebéd díjának 15 százalékos emelését Zuglóban
2015-04-14 16:29:57
Felháborodás kíséri az iskolai ebéd díjának 15 százalékos emelését Zuglóban

Felháborodás kíséri az iskolai ebéd díjának 15 százalékos emelését Zuglóban

Befizettük az ebédet. Szembetűnő a változás. Több, mint 2000 forint a különbség.



Az ebéd háromszori étkezés esetén eredetileg 435 forint lett volna.


Íme a levél, amit az iskolák ma, azaz április 14-én, az ebédfizetés első napján kaptak. A levelet a Zuglói Szülők Közössége szerezte meg.



 

 



A szülők is felháborodtak, hogy ma, az ebédbefizetés első napján tudták meg, hogy többet kell fizetniük. A Zuglói Szülők Közössége azonnal magyarázatot kért.

 

 

 

Tisztelt Igazgató Asszony!
Tisztelt Polgármester Úr!

A mai napon több intézményben is megdöbbenéssel vettük tudomásul, hogy az önkormányzat minden előzetes értesítés nélkül megemelte az iskolai ebédbefizetés összegét 435 Ft/napról 503 Ft/napra és az óvodai ebéddíjak is emelkedtek.
Tették ezt oly módon, hogy a múlt héten kiadott ebédbefizetési értesítők az eddig megszokott napi díjról szóltak. Azokban az iskolákban, ahol már ma ebédbefizetés van, gyermekeink ennek megfelelően – ugyancsak a korábbi szokás szerint, vagyis a ZIK kérésének megfelelően - forintra kiszámolva, lezárt borítékban vitték iskolába az ebédpénzt, illetve a szülők is ennek megfelelően vittek magukkal készpénzt a befizetéshez.
A jelenlegi helyzet az, hogy gyermekeink sorban állnak a gazdasági irodák előtt a kiszámolt összeggel és nem tudnak befizetni, mivel a rendszer ezt nem teszi lehetővé.
Ugyanakkor azokban az intézményekben, ahol a tegnapi nap folyamán volt ebédbefizetés, vagy már elektronikusan befizettek a szülők május hónapra, még a korábban érvényes díjjal lehetett befizetni.

Kérjük haladéktalan tájékoztatásukat és intézkedésüket a meggondolatlan, be nem jelentetett ügyintézés kapcsán:
1. Mikor határozott róla az önkormányzat, hogy megemeli a térítési díjakat a napi 435 Ft-os (355 Ft-os) összegről 503 Ft-ra (405 Ft-ra)?
2. Mi az oka az inflációt jócskán meghaladó emelésnek (az emelés mértéke15%)?
3. A szülőket és a gazdaságisokat miért nem értesítették megfelelő időben az emelésről – a Multischool csak ma reggeltől „dolgozik” az új díjjal?
4. Miért tették ki gyermekeinket ennek a számukra megoldhatatlan helyzetnek?

Azonnali válaszukat várva:

ZSZK



Mint utóbb kiderült, az önkormányzat február 22-én hozta rendeletet. Igaz, erről az önkormányzat honlapján sem szerepel semmi részletes, csak maga a határozat, de nem tudni, hogy az miről szól.



 

 



Az előterjesztések között viszont nem szerepel a fennebb látható 123-109/2015-ös előterjesztés, amelyet a polgármester jóváhagyott.



 

 

 

A zuglói iskolák számára az ebédet szállító Hungasttól megtudtuk: ők nem emeltek árat. Az ebéd azért drágult meg, mert az önkormányzat csökkentette a hozzájárulást az étkeztetési díjhoz.

 

Utoljára frissítve: 2015-04-23 11:00:09

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>