. Ma Ervin napja van.
Tiltakozó séta a Városliget beépítése ellen
2014-04-16 23:25:31
Tiltakozó séta a Városliget beépítése ellen

Tiltakozó séta a Városliget beépítése ellen

A Civil Női Kormány rendezi meg jövő héten a tüntetést délután 4 és fél 6 között. A séta a Hősök tere és Kós Károly sétány sarkáról indul.

 

A Hősök teréről indulva, a Kós Károly sétányon végigsétálunk a Hermina útig, "Múzeum negyed/Liget-Budapest” feliratú lufikkal. A séta végén, a Hermina útnál fát ültetünk, lufit pukkasztunk és sajtótájékoztatót tartunk.


Várunk mindenkit, környékbelit és távolabbról érkezőt, pestit és budait, nőt és férfit, anyát és apát, nagymamát és nagypapát! Babakocsisok előnyben!

Tiltakozzunk együtt a Liget-Budapest projekt ellen! A nyilvánosságra került tervek szerint a Városligetet és környékét hatalmas épületekkel és forgalommal terhelik meg, csökkentve a zöldfelületeket. Tiltakozunk e beruházás ellen, mert:


- Nem megengedhető, hogy egy 150 milliárd forintos (közpénz) beruházás társadalmi és szakmai egyeztetés, hatástanulmányok elkészítése nélkül valósuljon meg.


- Az egészséges környezethez joga van a gyermekeinknek és nekünk is. Budapesten (és leginkább a belvárosban) a zöldfelület arányát növelni és a közúti forgalmat csökkenteni kell. Gyermekeink és saját egészségünk védelme érdekében nem engedhetjük a légszennyezettség további növekedését.


- A Városliget, mint közpark, az UNESCO kulturális világörökség része: annak funkcióját megváltoztatni nem engedjük. A mindennapi pihenés, gyereksétáltatás és sport egyetlen belvárosi helye nem változhat épületektől zsúfolt területté, parkolóvá, vendéglátó helyiséggé.


- Budapest több ”barna” mezős beruházási területtel rendelkezik, s számos olyan üresen álló ingatlan van, mely pusztuló, funkció nélküli műemlék. Ezek kiváló helyszínei lehetnének a tervezett múzeumoknak.


Háttéranyagok:
Városliget barátai összefoglalója
Bardóczi Sándor tájépítész véleménye
Városvédők véleménye
A Magyar Urbanisztikai Társaság állásfoglalása
CivilZugló Egyesület petíciója

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>