. Ma Ervin napja van.
Vasárnap voksolunk Zuglóban
2017-04-20 19:33:31
Vasárnap voksolunk Zuglóban

Vasárnap voksolunk Zuglóban

Miután Sápi Attila 2016 január 21. óta nem jelent meg egyetlen testületi ülésen sem, így 2017 január 26-án megszűnt a mandátuma, és új képviselőt kell helyette választani a testületbe. A választási törvény szerint, ha egy képviselő egy éven keresztül nem jár testületi ülésekre, akkor elveszíti mandátumát.

Itt megnézheti, kell-e, lehet-e Önnek is szavaznia április 23.-án, a zuglói 3-as körzetben.

 

 

A baloldali ellenzék jelöltje Bitskey Bence

 

Nem egészen egy hónapja Bitskey Bence lapunknak azt mondta, „senki sem azzal foglalkozik, hogy mik a problémáik. Tehát mindenki megpróbálja megmondani az embereknek, hogy mi az ő problémájuk, én úgy gondolom, hogy ezt meg kell fordítani. Azért beszélgetek emberekkel, és azért vagyok mindennap az utcán, mert az ő problémájuk alapján kell azt megállapítani, hogy a kerületnek mi az érdeke, illetve mi az, ami őket foglalkoztatja. Nagyjából rezonál azzal, amit én elképzeltem, nyilván nekem is van elképzelésem, de hála Istennek ez egybeesik azzal, amit az emberek gondolnak. Mindenképpen a közbiztonság és a köztisztaság két olyan meghatározó kategória, amelyben 10-ből nyolc ember ezt jelöli meg, hogy az ő hétköznapi életét leginkább befolyásoló problémát. Ebben a szakaszban nem szeretnék többet mondani, mert úgy gondolom, hogy ez már teljesen felesleges lenne, illetve kontraproduktív lenne az egész választás, illetve az emberekkel szemben is.”

A vele készült interjút teljes terjedelemben ITT olvashatják.

 

 

A CivilZugló Egyesület jelöltje Drevenka Mónika, akit az Együtt és a Magyar Liberális Párt is támogat

 

A Hírhatárnak adott interjújában Drevenka Mónika azt mondta: "Én elsősorban ezt a 3-as körzetet ismerem jól, 25 éve Zuglóban élek, a gyerekem idejárt óvodába, iskolába. Én tényleg közöttük élek, látom a problémákat, látom, hol vannak az illegális szemétlerakók, hol nincs játszótér, hol nehéz átkelni a túloldalra, hol olyan elviselhetetlen az autóforgalom, hogy azon valamit változtatni kell. Én ezekre a problémákra tudok megoldást kínálni, én nem nagypolitikát kínálok és vircsaftot, én azt kínálom, hogy az itt élők gondjait felkarolom. Nem szeretnék mindenért az önkormányzathoz rohangászni, már most találkoztam olyan emberekkel, akik beszélgetni akarnak velem, és függetlenül attól, hogy mi történik, elkezdünk egy közösséget építeni ebben a körzetben, és rettentően örültek annak, hogy végre olyan valaki indul, akit ismernek, és akivel nap, mint nap találkoznak.”


A teljes interjú ITT olvasható.

 

 

Az LMP jelöltje Csordás Balázs Gyula

 

A Hírhatárnak adott interjújában Csordás Balázs azt mondta, „azért küzdünk, hogy a zuglói lakosok jobb egészségügyi ellátást kapjanak, hogy jobb legyen a kerületi közlekedés és infrastruktúra, és hogy megvédjük a kerületi zöldfelületeket. Szerintünk ez lenne a kerületvezetés dolga is, de az önmagáért való politikai csatározásaik között erről szinte már teljesen megfeledkeztek. Pont ezért a szlogenünk is úgy szól, hogy „Botránymentes, tiszta Zuglót!”


Az interjú teljes terjedelemben ITT olvasható.

 

 

Először indít jelöltet a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, Tóth Imrét

 

A Hírhatárnak adott interjúban Tóth Imre azt mondta, „a Kutyapárt célja elsősorban az, hogy megválasszanak, amire nyilván megvan minden esélyünk, hisz az emberek nem szeretik a politikusokat, én pedig megígérem, hogy egyáltalán nem megyek Zuglóba, így nem okozok kárt. Én személyesen azt szeretném, ha az emberek olvasnának a sorok között, látnák, hogy a céljaink nagyon hasonlóak, ez esetben mi is politikus mentesíteni szeretnénk Zugló 3-as körzetét.  


Az interjú ITT olvasható.

 

 

A Magyar Munkáspárt jelöltje Szentpáli Kolos


Lapunknak adott interjújában Szentpáli Kolos azt mondta, „az emberek többsége a bérlakások rossz minőségét jelölte meg legnagyobb problémának. Úgy gondolom, hogy ezen az önkormányzat tud segíteni. Nekünk a helyzet orvoslására hosszú és rövid távú javaslataink vannak. Rövidtávon szeretnénk egy segélyalapot létrehozni, amely azonnali megoldást jelentene, hosszú távon meg szeretnénk, ha korszerű lakások, házak épülnének.”

 

Az interjú ITT olvasható.

 

 

A Fidesz jelöltje dr. Somodi Zoltán

 

Heteken át próbáltuk elérni Somodi Zoltán. Végül sikerült, de rajtunk kívülálló okok miatt az interjú mégsem készülhetett el.

Azért két fotót közlünk a jelöltről.

 

 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>