XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - A kampány nem változott – Bemutatjuk az időközi választás jelöltjeit (1.)

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2024.05.23.
 Csütörtök
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 03. 27. 11:07     


A kampány nem változott – Bemutatjuk az időközi választás jelöltjeit (1.)
Ugyanolyan elvtelen, mocskos a választási kampány 2017-ben is, mint három, hét vagy 11 éve. Nyilván van olyan is, aki nem vesz részt a sárdobálásban.

A politika alaposan megváltozott, a kampány azonban maradt ugyanolyan elvtelen, sárdobálós, és primitíven erőszakos. És ez jövőre sem lesz másként, sőt már idén ősszel elkezdődik, és semmi jóra (értsd: normálisra) nem számíthatunk. Ezt vetítette előre Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is a múlt héten megjelent interjújában. Amelyben „brutális” és „eksztatikus” kampányról beszél. És persze elmondja, amit eddig is tudtunk: úgy alakították a választási törvényt, hogy az csakis a Fidesznek kedvez.

 

Napok óta figyeljük a zuglói kampányt, a jelöltek alkalmasságáról folyó vitákat, és azt látjuk, hogy ki-ki vérmérséklete és pártszimpátiája szerint mondja el a véleményét.

 

Most bemutatjuk a jelölteket. Mindenkit megkerestünk, de volt, aki nem is válaszolt megkeresésünkre. Ha mégis meggondolják magukat, szívesen megszólaltatjuk őket.

 

A baloldali ellenzék jelöltje Bitskey Bence


 

Róla már írtunk egyszer, amikor a baloldali pártok bemutatták.

 

- Önt folyamatosan az a vád éri, hogy az egyetlen érdeme, hogy a néhai Bitskey Tibor színésznek az unokája. Mit lehet tudni Önről, meséljen nekem valamit.

- Az ilyen jellegű politikai zavarkeltéssel nem igazán akarok foglalkozni, nem foglalkozom egyetlen másik párt vagy szervezet jelöltjével sem. Én semmi mást nem csinálok, minthogy az elmúlt egy hónapban több száz emberrel találkoztam, és ezek alapján úgy gondolom, hogy a felém áradó bizalom és szeretet alapján, hogy határozott fölénnyel fogjuk megnyerni a választást. És ezek a tapasztalatok tovább erősítettek abban az elhatározásban, hogy a zuglóiak, illetve a körzetben élő embereknek a képviselete olyan feladat, amit én örömmel vállaltam el, és továbbra is örömmel végzek. Amellett fontosnak tartom kiemelni, hogy én nem vagyok egyetlen pártnak sem a tagja. Négy jelölő szervezetnek vagyok a közös jelöltje, az Összefogás Zuglóért Egyesületnek vagyok a tagja. (Nyílt titok, hogy az említett szervezet állt a 2014-es választásokon a teljes ellenzék pártjai által támogatott jelöltek mögött, és Karácsony Gergely mögött is. – a szerk.)

 

Engem úgy kerestek meg, és örömmel vállaltam el ezt a felkérést, és ezen túl, hogy most más pártok, mit mondanak, vagy mit gondolnak rólam, azt én meghagynám nekik. Nekem egy feladatom van, hogy az itt élő emberekkel beszélgessek, velük tartsam a kapcsolatot, illetve az ő problémájukkal foglalkozzak, és azokra próbáljak meg, ha bölcsességükben úgy gondolják, hogy engem tartanak alkalmasnak a képviseletükre, akkor megoldjam.

 

 

- Minden jelöltnek van egy szlogenje, amely köré felépíti a kampányáét. Önnek mi a szlogenje?

- Ezek üres frázisok, mert senki sem azzal foglalkozik, hogy mik a problémáik. Tehát mindenki megpróbálja megmondani az embereknek, hogy mi az ő problémájuk, én úgy gondolom, hogy ezt meg kell fordítani. Azért beszélgetek emberekkel, és azért vagyok mindennap az utcán, mert az ő problémájuk alapján kell azt megállapítani, hogy a kerületnek mi az érdeke, illetve mi az, ami őket foglalkoztatja. Nagyjából rezonál azzal, amit én elképzeltem, nyilván nekem is van elképzelésem, de hála Istennek ez egybeesik azzal, amit az emberek gondolnak. Mindenképpen a közbiztonság és a köztisztaság két olyan meghatározó kategória, amelyben 10-ből nyolc ember ezt jelöli meg, hogy az ő hétköznapi életét leginkább befolyásoló problémát. Ebben a szakaszban nem szeretnék többet mondani, mert úgy gondolom, hogy ez már teljesen felesleges lenne, illetve kontraproduktív lenne az egész választás, illetve az emberekkel szemben is. Én ennyit szeretnék mondani magamról.

 

 

A CivilZugló Egyesület jelöltje Drevenka Mónika, akit az Együtt is támogat

Drevenka Mónikát minden oldalról támadják, akadályozzák. Egy zuglói gyógyszertárban dolgozik, amelynek az üvegablakára múlt hónapban egy lófejes plakátot ragasztottak, és amely miatt a CivilZugló Egyesület feljelentést is tett a rendőrségen. Múlt héten vitára hívta a jelölteket, és a legfontosabb céljairól mi is megkérdeztük.

 

- Ez egy fontos hely, mert ez az MSZP-nek fontos, mert annak idején ők nyerték meg ezt a körzetet, és fontos, hogy ezt ők újra megkapják. A Fidesz szeretne revansot venni, és megakadályozni a többséget. Nekem ez nagyon nehéz, mert én tényleg a civil életből jövök, és én nem vagyok ehhez hozzászokva. Én a munkám során alapvetően egy szolgáltató ember vagyok, akinek az a dolga, hogy kedves és udvarias legyen, és ezért cserébe általában ezt vissza is kapom. Most ezt nem látom: mindenki engem támad és egymást is támadják. És mögöttem nincsenek akkora erők, mint az MSZP meg a Fidesz mögött. Az engem ismerők, a körülöttem élők, akik miatt tulajdonképpen indulok, és akik ismernek engem régóta, és akik számítanak rám, ők viszont támogatásukról biztosítanak nap, mint nap. Amikor megyek hazafelé a patikából, vagy akár bent a patikában is annyit mondanak, hogy kitartás, meg hajrá, meg mindenféle ilyeneket, tehát ebből a szempontból vannak pozitív visszajelzések is, de hogy a politikai ennyire durva és sötét, azt eddig nem tudtam.

 

- Mi a célja, és mit kínál a zuglóiaknak?

- Én elsősorban ezt a 3-as körzetet ismerem jól, 25 éve Zuglóban élek, a gyerekem idejárt óvodába, iskolába. Én tényleg közöttük élek, látom a problémákat, látom, hol vannak az illegális szemétlerakók, hol nincs játszótér, hol nehéz átkelni a túloldalra, hol olyan elviselhetetlen az autóforgalom, hogy azon valamit változtatni kell. Én ezekre a problémákra tudok megoldást kínálni, én nem nagypolitikát kínálok és vircsaftot, én azt kínálom, hogy az itt élők gondjait felkarolom. Nem szeretnék mindenért az önkormányzathoz rohangászni, már most találkoztam olyan emberekkel, akik beszélgetni akarnak velem, és függetlenül attól, hogy mi történik, elkezdünk egy közösséget építeni ebben a körzetben, és rettentően örültek annak, hogy végre olyan valaki indul, akit ismernek, és akivel nap, mint nap találkoznak.

 

- Mi a szlogenje, mire fókuszál, ha megnyeri, és mi lesz, ha mégsem?

- Nem szándékozom eltűnni… A közösségépítés a legfontosabb nekem. Hogy ismerjük meg egymást, a közös gondjainkat közösen oldjuk meg. Ne mindenki egyedül szétszórtan, és ezáltal kiszolgáltatottan próbálja megoldani a gondjait. Egyébként a közbiztonság javításával egyetértek, a tisztaság javításával egyetértek, tehát mindegyik jelölt szlogenje igaz, és mindegyiknek van létjogosultsága.

 

A zuglói 3-as körzetben azért kell időközi választást tartani, mert máig ismeretlen körülmények között egy éve eltűnt Sápi Attila, az ellenzéki Összefogás megválasztott képviselője. Miután Sápi Attila 2016 január 21. óta nem jelent meg egyetlen testületi ülésen sem, így 2017 január 26-án megszűnt a mandátuma. A választási törvény szerint, ugyanis ha egy képviselő egy éven keresztül nem jár testületi ülésekre, akkor elveszíti mandátumát.

 

Itt megnézheti, kell-e, lehet-e Önnek is szavaznia április 23.-án, a zuglói 3-as körzetben.

 

 

 


További hírek

  Hozd magad a Szigeten!
2024. 05. 20. 10:38 hirhatar.hu
  Összművészeti programkavalkád a Dunakanyarban: jön a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó
2024. 05. 17. 15:12 hirhatar.hu
  Legendás szupersztárt, a „pop örökös királynőjét”, valamint megannyi fejlesztést, újítást jelentett be a Sziget
2024. 05. 16. 18:26 hirhatar.hu
  Cserhalmi György is nekiment Vidnyánszkynak Kulka miatt
2024. 05. 12. 10:09 hirhatar.hu
  Kalandozás a Börzsöny nyugati felén
2024. 05. 12. 10:09 hirhatar.hu
  Eladták Kádár János egykori sofőrjének palotáját
2024. 05. 12. 10:08 hirhatar.hu
  Udvaros Dorottyát 22 év után kirúgták a Nemzeti Színházból
2024. 05. 04. 09:41 hirhatar.hu
  Szóval itt van ez a Magyar Péter
2024. 05. 04. 09:41 hirhatar.hu
  Kulka János lett a Nemzet Színésze
2024. 05. 04. 09:41 hirhatar.hu
  Márki-Zay Pétert beperelte a Fidesz-fióka civilszervezet
2024. 04. 29. 17:05 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport