XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - Az ostobaság orgiája

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2024.07.24.
 Szerda
Ma Kinga, Kincső napja van.
Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 03. 03. 18:22     


Az ostobaság orgiája
Most, hogy a jegybank élére a Kedves Vezető egy agyament, öntömjénező és talán mindenki másnál jobban mellébeszélő emberkét állított, elmondható, hogy Magyarországon elesett a normalitás és remény egyik legeslegutolsó bástyája is.

Most, hogy a jegybank élére a Kedves Vezető egy agyament, öntömjénező és talán mindenki másnál jobban mellébeszélő emberkét állított, elmondható, hogy Magyarországon elesett a normalitás és remény egyik legeslegutolsó bástyája is. Talán jó alkalom ez arra, hogy megkérdezzük: hogyan történhetett meg mindez? Valóban ilyen okos a fidesz, valóban a kezükben van a varázspálca... vagy esetleg másról van szó?

 

Amit most írni fogok, sokaknak nem tetszik majd. De mielőtt a jogosnak vélt felháborodástól késztetve hozzám vágnák a billentyűzetet, kérem gondolja végig az alant felsoroltakat és ha azok között akad olyan érv ami teljesen hibás, beszéljük azt meg...

 

Nos a fidesz nem okos, nincs a kezében semmi... egyetlen dologban brillíroznak csupán: felismerték, hogy a nép mely fölött uralkodni akarnak végtelenül tájékozatlan, jelentős hányadban ostoba, szolgalelkű emberekből áll míg bőven akadnak gerinctelen, opportunista, a hatalmat egy pici koncért kiszolgálni kész figurák, akikre építeni lehet az önkény napi végrehajtásának gyakorlatát. Ezt a felismerést aztán valóban kiválóan használják ki arra, hogy Magyarországból egy Észak-Koreát is megszégyenítő mameluk paradicsomot csináljanak. A jövő ebből a szempontból bíztató, hiszen az oktatási rendszer átalakítása az intenzív mameluk képzés irányába már szinte befejezést nyert.

 

Persze tisztelet a kivételnek hiszen ott volt az éhségmenet, ott vannak a diákok és itt ott azért lehet valamit hallani, ami felfogható ellenzékinek, de mint látni fogjuk, ez messze nem elég.

 

A baj ott kezdődik, hogy a nép hagyta, hogy az ostobaság parlamentje és kormánya lebontsa a demokrácia intézményeit. Ha értették volna, hogy miért lényegesek ezek, egy emberként, kormánypártiak és ellenzékiek, mentek volna az utcára megállt parancsolni ennek. Mert a demokrácia intézményei, a fékek és ellensúlyok rendszere az egyik legfontosabb vívmány minden társadalom életében, amit minden áron meg kell védeni. Ezek az intézmények politikai határokon is átnyúlva, választási eredményektől függetlenül védik a társadalmat saját magától... Ezek biztosítják, hogy az abszolút többség se élhessen vissza a hatalmával. Nem véletlen, hogy a mostani zsebdiktátor és az igen-gomb nyomogató majomcsorda ezeket az intézményeket igyekezett megszüntetni vagy hatalma alá hajtani, amilyen gyorsan csak lehetett.

 

Hogy a nép ostoba passzivitása hová vezetett, jól látható abban, ahogy most az önkény az alkotmányellenesnek nyilvánított rendelkezéseket be akarja építeni az alkotmányba és ezzel bezárul a kör. A nép ezt is hagyja...

 

A nép örömmel fogadja a kormány rezsicsökkentési lépéseit... megnyomorított lelkében elhiszi, hogy a szolgáltatók óriási hasznából telik erre... hogy az egész hazugság, azzal nem foglalkozik és majd csak arra ébred fel, mikor tél közepén nem jön a gáz és nincs villany mert karbantartásra nem volt már pénz és az infrastruktúra oda van... Volt már más ilyen ostoba ország, ahol a csúnya tőkéseket ilyenformán jól megbüntették aztán rá kellett jönni, hogy a dolgok nem ennyire egyszerűek.

Mekkora ostobaság kell ahhoz, hogy egy nép hagyja, hogy egyik oldalon EU zászlót égessenek, a birkamenet a butaságtól terhes molinók alatt masírozzon, hogy ahol csak lehet, az EU-t kinevezzék ellenségnek, miközben minden állami beruházás több mint 90 %-a EU pénzből van? Arról nem is beszélve, hogy a Kedves Vezető azzal kérkedik, mostantól mennyivel több pénzt kap Magyarország az EU-tól... Talán el kéne gondolkodni azon, hogy nem kéne az ostobaságot EU pénzre építeni és akkor lehetne ilyen nagy szája akár a birkamenet szervezőinek is.

 

Óriási üdvrivalgás mindenütt, hogy a kormány átvállalja az önkormányzatok adósságát. A tájékozatlanság talán itt érhető tetten a legmarkánsabban. Mert az emberek még mindég nem értik, hogy az állam nem valamiféle külön intézmény, ami tőlük független és saját kasszával rendelkezik. Azokat az adósságokat ugyanúgy vissza kell majd fizetni és az a pénz szintén a néptől jön majd. Akkor is, ha esetleg sikerül némileg kedvezőbb feltételeket kialkudni a bankoktól... és akkor is, ha a nemzeti bank tartalékait rabolják ki azért, hogy visszafizessék azokat az adósságokat. És akkor is, ha az állam úgy dönt, nem fizet...

 

Egyébként a bankrendszer utálata Magyarországon már már komikus. Nem tagadva a devizahitelek nagyon is nagy problémáját azért észre kéne már venni, hogy a jól működő bankrendszer alapvetően szükséges ahhoz, hogy a gazdaság működni tudjon. A korábbi problémák oka a szabályozás és felügyelet hiányosságai voltak és a pénz, amikkel a bankokat kimentették nagyon is szükséges volt mert a bankrendszer összeomlása beláthatatlan következményekkel járt volna, amikhez képest a devizahitel probléma elenyésző apróság. Arról persze már nem nagyon beszél senki, hogy a bankok a kapott pénz jó részét már kamatostul visszafizették... Amikor aztán előjön az a szintén népszerű ostobaság, hogy az Európai Központi Bank meg a FED bizonyos családok kezében van... hát igen, itt már az ostobaság kórós esetével állunk szemben.

 

Akik tapsikolnak, hogy a csúnya IMF helyett sikerült kötvénykibocsájtással finanszírozni az országot, hálát adhatnak a KDNP-nek, hogy az ostobaság nem fáj... Mert a kötvény sikere nem azt mutatja, hogy Magyarország mennyire vonzó a befektetőknek. Ahogy mondani szokás,  jó motorral még a csűrkapu is repül... ha elég magas a kamat, mindent megvesznek a piacon és ez történt a mostani kötvény kibocsájtásnál is. De egyszer majd azt vissza kell fizetni és azért mindenkinek meg kell dolgozni majd keményen... Az állam ti vagytok, ostobák!

 

Lehetne sorolni ezeket a bizonyítékokat, de minek? Azt hiszem a fentiek bőven alátámasztják a mondanivalót: Magyarország mára egyfajta multiplex mozivá vált, ahol a nép különböző termekbe ült be és még mindég nem vette észre, hogy az ajtót bezárták és a filmnek, ami szemük előtt pereg, semmi köze a valósághoz. Persze mást vetítenek a fidesz termében és mást a népi matiné termében. de a sok ostoba csak ül ott és bambán várja, hogy a film véget érjen. Egyik másik talán elunja magát néha és mocorog, még tán fel is áll, de a többi rögtön lecsapja: maradj csendben, nem látjuk a filmet.

 

De mi van a multiplexen kívül? Ott nincs film, csak a rideg valóság. Éhezés, hajléktalanság, reménytelenség és mozdulatlanság. Suttogják, a baj ott van a moziban, talán le kéne bontani... de nem mer mozdulni senki sem mert még megvonják tőle azt is, amit ma még kikotorhat a mozi büféjéből időnként kirakott kukákból. De leginkább azért nem mer mozdulni senki, mert attól fél, ha az utcára áll, egyedül lesz ott mert az összefogás szót már rég törölték az értelmező szótárból...

 

A mozin kívül rekedt sokaság a demokratikus erőkre néz de nem sokat lát. Erőt a legkevesebbet... civakodást annál inkább. Akkor is civakodást lát, ha ezt összefogásnak nevezik.

 

Hamarosan dönteni kell... A plakátokon már ott az ígéret: ha ránk szavazol, bejöhetsz a moziba... na nem abba a terembe, a másikba... de bejöhetsz.

 

Választani kell. De lesz-e jobb film, másik mozi? Jobb rendező és jobb stáb?  Egyenlőre mintha még a téma sem lenne teljesen tiszta...

 

Zerkowitz István


További hírek

  A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport