XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - Más tollaival ékeskedik a zuglói önkormányzat?

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2020.04.02.
 Csütörtök
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 23. 11:19     


Más tollaival ékeskedik a zuglói önkormányzat?
Épp a héten kaptuk kézhez a Zuglói Lapok legújabb számát, amelyben a XIV. kerületi önkormányzat sajtóorgánuma nem tesz mást, mint folytatja azt a módszert, amit az országgyűlési választások előtt: az önkormányzat propagandalapjaként tündökölve a nagy megvalósításokat reklámozza a lehető legarcátlanabb módon. (Cikkünk folyamatosan frissül, ahogy a jelzések és a fotók szerkesztőségünkbe érkeznek.)

Legutóbb egész oldalas cikket közölt arról, hogy mely zuglói körzetben, milyen modernizálások, út- és köztérfelújításokat hajtott végre.

 

 

És miközben Papcsák Ferenc nem nagyon tűnik fel (még az általa kezdeményezett Civil Ház átadására sem ment el, de a Bosnyák téri harangok felszentelésén részt vett), bőszen posztolja a Facebookon a propaganda cikkeket. Akárcsak Rozgonyi Zoltán, de rajta nem csodálkozunk, hiszen ő most a Fidesz jelöltje, barátja és harcostársa, Papcsák Ferenc tollaival ékeskedik.

 

Nézzék meg a galériánkban lévő fotókat. EZ IS ZUGLÓ! Pest zöld tüdeje!

 

 

Hevér László György, a baloldal jelöltje Zugló 11-es körzetében nagyon felháborodott a cikken. Mint mondta: döbbenettel olvasta „a Papcsák-Rozgonyi Hírmondóvá silányult Zuglói Lapok legfrissebb számában a körzetek fejlesztéséről írt propagandaírást”.

 

A politikus szerint a cikkben rengeteg pontatlanság van. 

 

Először is az újságíró elfelejtett tájékozódni a választókerületek márciusi átrajzolásáról. A Kerepesi út két panelháza és az Ond vezér útja 29 és 37. panelházsor immáron a 12-es körzethez tartozik. Ennek következtében a 11-es választókerület fejlesztéséhez sorolni arcpirító csúsztatás. A Füredi lakótelep sétányépítéséből ez a körzet egy 5 méteres részen vette ki a részét az Ond vezér 39-47. panelházsor előtt, aminek felújítását jómagam 2010 óta szorgalmaztam, azonban az említett ház mögött lévő földút leaszfaltozása már kimaradt a "gigantikus fejlesztésből".

 

(A fotó az RTL Klub riportjából származik.)

 

A képviselőjelölt azt mondja, a felsorolásból furcsa módon kimaradt a Százholdas Pagony játszótér előtti járda felújítása.


"Azt gondolom, talán nem véletlenül ugyanis az még az én 2010-es szóróanyagomon szerepelt ígéretként. A Mező Ferenc Általános Iskola felújításával kérkedni azok után, hogy a kisgyerekek hetek óta más iskolákba vándorolnak ebédelni gusztustalan szemfényvesztés".

 

Hevér azt mondja, „a torzítások ellenére is a 11-es választókerületben történt a legkevesebb, a jelenlegi vezetés által indított fejlesztés Zuglóban, ezt a Papcsák-Rozgonyi páros beismeréseként értékelem. Megállapítható tehát, hogy a Papcsák-Rozgonyi-páros a 11-es körzetben megbukott a fejlesztések terén is. Kíváncsi vagyok rá, hogy fideszes ellenfelem hogyan gondolkodik erről?”

 

Várnai László, a CivilZugló Egyesület polgármester-jelöltje azt mondja, a legsúlyosabb probléma a pénz és a közbeszerzések.

 

"Az az ötmilliárdos svájci frank alapú kötvény, amit 2008-ban a bal- és a jobboldal közösen bocsátott ki, abból még 2,9 milliárd forint megvolt a ciklusváltáskor 2010 novemberében. És mára ez a pénz elfogyott, mind elköltötték olyan „apróságokra” mint parkolóépítés vagy járdajavítás, aminek benne kellene lenni a napi felújítási költségekben. Miközben a kötvénykibocsátás valós célja az volt, hogy saját sport- és szabadidő központot építsen magának Zugló, nem épült meg. Ez a Hermann Ottó iskola tornaterem hiányát orvosolhatta volna. És a tanuszoda sem valósult meg, a BVSC a lakótelepen élők számára nem jelent megoldást, mert messze van".

 

A részletekkel kapcsolatban, Várnai elmondta, hogy iskolák tömkelegét nem sikerült felújítása, vagy éppen késik a felújítás. A Pöttöm Park Óvoda ezen a héten nyitotta meg kapuit, mert tavasszal a villamosvezetékeken csöpögött be a víz az épületbe, azt a tetőjavítást most fejezték be.

 

"Haveroknak juttatott közbeszerzések miatt késnek ezek a munkák, ahol feltehetően túlárazás történt" – mondta a CivilZugló Egyesület polgármester-jelöltje.

 

Lássuk mit ír a Zuglói Lapok, és ehhez kéepst miről számolnak be a lakók.

 

A Zuglói Lapok azt írja, hogy például a 12-es körzetben, „az Ond vezér útja 36. szám előtt közel 300 m2 térkő burkolatú sétány épült". Nézzük csak meg ezt a gyönyörű burkolatot.

 

Egy vélemény a körzetben lakótól a facebookról:

 

A Rákosfalva park amiről ír (Ond v. 36 előtti rész) egy hányadalom...nem tudok rá szebb szót találni...nincs az embereknek gusztusa ott járni, DE KÉNYTELENEK!!! mert az üzletek ott vannak, ahol a mindennapi kenyerüket és egyebeiket be tudják szerezni, ha nem akarnak kilométereket gyalogolni...a térköveken, ami állítólag cserélve lett az emberek lábukat törik, egy nagyobb eső alkalmával ha rálépnek térdig fröccsen alóluk a sár, a kosz”.

 

 

Menjünk tovább és nézzük meg a Rákosfalva park és Örs vezér tere közötti részt.

 

 

 

Az 1-es körzetben állítólag felújították az ebédlőt, szintén vélemények szerint azóta viszont nem lehet termet bérelni, mint ez előtt.

 

A 2-es körzetben: a "fekvő rendőrök" lehelyezése olyan jól történt, hogy azóta azon a környéken normálisan nem lehet közlekedni...minden utca jobb kezes lett, még az Amerikai út is, ami pedig ember emlékezet óta főútvonal volt.

 

A 3-as körzetben az Utász utcai vízelnyelő annyira jól sikerült, hogy azóta az ott lakók csak a csatornabűzt szagolják, és hiába írnak a Csatornázási Műveknek és az Önkormányzatnak, semmi nem történik, a bűz viszont marad.

 

A 10-es körzetben megújult a Vezér út egy szakaszon.

 

Nos ha ez a felújítás, inkább hagyták volna, akkorák a gödrök, hogy egy kisebb autó beleesik”.

 

A 11-12-es körzetben „40-45 parkolóhelyet ígértek (Burger György ígérte személyesen), megszámoltuk 23 épült, óvoda, iskola, bölcsőde, az itt élők nem tudnak leparkolni, HAZAJÖNNI!!!, mert sokan itt hagyják reggeltől-estig az autójukat, és azt nézik P+R-nek”.

 

A 15-ös körzetben épültek parkolók, „de pl az Örs szervizútján fizetős lett, viszont nem oldották meg az IKEA gondot, hogy napközben sem, hétvégén meg pláne nem lehet normálisan közlekedni, mert az Ikea-ba áramló tömegektől nem lehet végig jönni az Ond vezér irányába, csak külön vészhelyzetek árán”.

 

A 8-as körzet leírásából:
"A körzetben történt vízelvezetési munkák között fontos megemlíteni a Zsolnai Vilmos utca... " Az ott lakók azt írják: „Én az elmúlt 4 évben kb napi 4-10 alkalommal járok a Zsolnay Vilmos utcában. Olyan hűdenagy munkára nem emlékszem. Vagy arra az 1 db vízgyűjtőre kell gondolni, amit sikerült 10 év után bekötni a csatornába?”


A Szuglói körvasútsor és Csömöri út kereszteződésénél a két irányból jövő aszfaltcsík nem találkozik. „Sikerült ottfelejteni egy kb 3x3 m-es földes területet tele kátyúkkal.”

 

A lakók tehát nem elégedettek. Azt mondják: ezek kamu beruházások, fejlesztések. Az ilyesfajta propagandacikkek pedig mindig visszafelé sülnek el – ezt már megtanulták a politikusok is. Hiába az aszfaltszag a kampányban, a lakók úgyis a saját orruknak és szemüknek hisznek.

 

 


További hírek

  Az állam kisajátította Karinthy örökségét, az önjelölt(?) utódot leléptették
2020. 03. 29. 12:32 hirhatar.hu
  Holnaptól katonai vezetés alatt működnek a magyar kórházak
2020. 03. 29. 12:32 hirhatar.hu
  Attól a csúnya EU-tól kétezer milliárd forintnyi gyorssegélyt kap a kormány
2020. 03. 28. 11:13 hirhatar.hu
  Máris megbukott a fővárosi önkormányzat ingyenes napilapja – azonnali hatállyal távozott a főszerkesztő
2020. 03. 25. 19:39 hirhatar.hu
  Akinek nincs okostelefonja, az ne utazzon a Volánbusz járatain
2020. 03. 25. 19:39 hirhatar.hu
  Nem szavaz Orbán diktatúrájára az ellenzék – közös nyilatkozatot írtak alá
2020. 03. 24. 17:49 hirhatar.hu
  Öngyilkossági szándékáról posztolt szombaton a népszerű, de magára maradt újságíró
2020. 03. 23. 17:07 hirhatar.hu
  Nemmel szavazott az ellenzék, ma megbukott Orbánék koronavírus-törvénye
2020. 03. 23. 16:52 hirhatar.hu
  A kijárási tilalomig a jelen állapot szerint működik a fővárosi tömegközlekedés
2020. 03. 21. 12:04 hirhatar.hu
  Karácsony cáfolja Orbán nyilatkozatát
2020. 03. 20. 20:03 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport