XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - Milyen hibák érhetik a kerti szivattyút?

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2021.01.28.
 Csütörtök
Ma Károly, napja van.
Holnap Adél napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 10. 13. 18:35     


Milyen hibák érhetik a kerti szivattyút?
A kerti szivattyú az automata öntözőrendszer egyik kulcsfontosságú eleme, főleg akkor, ha az öntözéshez kútból vagy egyéb vízgyűjtőből biztosítjuk a kellő vízmennyiséget. Azonban ahogy minden más alkatrész, úgy előbb utóbb ezt is érhetik hibák. A következő pár sorban kicsit többet megtudhatsz a kerti szivattyú működéséről és meghibásodásának okairól.

A kerti szivattyúról bővebben

 

Mivel hazánk éghajlata nem garantálja a növények megfelelő vízellátását, emiatt nekünk is alaposan oda kell figyelnünk rájuk, ellenkező esetben a rossz terméssel és az elszáradt “zöldekkel” nézhetünk szembe. 

 

Ha nem akarunk ezzel túl sok munkát, akkor az automata öntözőrendszer kiépítése a legjobb megoldás. Ennek a locsolóval való öntözéssel szemben hatalmas előnyei vannak, ilyen például a víztakarékosság is.

 

Habár a csepegtető öntözéssel jelentősen spórolhatunk a vizen, azonban azért ehhez is megfelelő mennyiséget kell biztosítani. Sokkal pénztárcabarátabb az a megoldás, ha esőgyűjtőből vagy kútból szolgáltatjuk a vizet, de ehhez szükség lesz egy szivattyúra is. A szivattyú könnyen eljuttatja a vizet az öntözőrendszer csöveibe. 

 

Milyen hibák érhetik a kerti szivattyút?

 

Amikor a szivattyú “szárazon fut”, akkor nem kap elég vizet, ami problémát okoz, mivel alapjáraton az átfolyó víz hűti. Amikor a folyamatos vízátfolyás nem biztosított, akkor a szivattyúházban maradó víz fog keringeni a rendszerben, ez pedig túlmelegedéshez vezethet. A szárazon járást okozhatja szelephiba, vízszintcsökkenés vagy a kút kiürülése. A szivattyú meghibásodásának mértéke attól is függ, hogy mennyi időn keresztül működik rossz állapotában.

 

Amikor elmarad az öntözőrendszer téliesítése, akkor bizony szétfagy a rendszer. Ügyeljünk arra, hogy a fagyok megérkezte előtt ne csak a csövekből engedjük ki a vizet, hanem a szivattyú is kerüljön fagymentes helyre!

 

Végül ne felejtsd el, hogy az olcsó, gyenge minőségű szivattyúk nem strapabíróak! Ilyenkor benne van a pakliban a szivárgás, a rozsdásodás, éppen ezért szükséges minőségi alkatrészeket beszerezni! Az AutomataÖntözőrendszer.com speciális szivattyúi között találhatsz ilyet!

 

A Leo csőkút szivattyú érdekessége

 

A Leo csőkút szivattyú egy termék azon páratlan minőséget megtestesítő darabok közül, amelyek biztosítják a hosszú távú, zavartalan működést a rendszerben. 

 

Ez a kertészeti, öntözési célok mellett a kutakból, vízgyűjtőkből való víz kinyerésére is tökéletesen alkalmas. Ez a változat hőkioldóval is el van látva, illetve szárazon futás elleni védelemmel, sőt, áramkapcsolóval is kiegészíthető. 

 

Ha bizonytalan vagy még, mely termék illik tökéletesen az öntözőrendszeredhez, ne félj kérdezni, hiszen profi szakemberek adják meg rájuk a választ!


További hírek

  Ezeket a termékeket hívták vissza az elmúlt napokban
2021. 01. 26. 17:03 hirhatar.hu
  Új üzemeltetője lesz a Gundel étteremnek
2021. 01. 26. 17:03 hirhatar.hu
  Tehetségek kibontakozását segítő programok a Károlin
2021. 01. 26. 17:02 hirhatar.hu
  Az orosz tesztek alapján kapta meg a hazai engedélyt a Szputnyik V
2021. 01. 25. 18:19 hirhatar.hu
  Szanyi Tibor pártja önállóan indul a 2022-es választáson
2021. 01. 25. 18:19 hirhatar.hu
  Ujhelyi: Egy minisztérium sem vállalta a felelősséget az oltási tervért
2021. 01. 23. 19:45 hirhatar.hu
  Este nyolc után is kimehetnek majd az utcára, akiket már beoltottak
2021. 01. 22. 18:21 hirhatar.hu
  Cseh Katalin - ne járjon uniós támogatás Tiborcz Istvánnak
2021. 01. 22. 18:21 hirhatar.hu
  Orbán Viktor: A kormány várhatóan meghosszabbítja majd a rendkívüli jogrendet
2021. 01. 22. 18:21 hirhatar.hu
  Szikorának is elment az esze vénségére: „A Csikidamm hazaárulóktól el kell határolódni, meg kell tisztulni"
2021. 01. 21. 20:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport