XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - Várnai László lehet a nevető harmadik?

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2021.01.21.
 Csütörtök
Ma Ágnes napja van.
Holnap Vince napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 11. 08:19     


Várnai László lehet a nevető harmadik?
Interjú a CivilZugló Egyesület elnökével és zuglói polgármester-jelöltjével.

- Kezdjük a legfontosabbal. Ilyen nagyléptékű kampányt azt hiszem még ön sem csinált, hiszen most nemcsak a körzetében indult el, de polgármester-jelölt is. Ön is kapott hideget-meleget, mint minden jelölt. Érzésekre, konklúziókra lennék kíváncsi, milyen volt a kampány?

- Nagyon nagy dolog volt, hogy az egyesület annyira megnőtt, hogy az egész kerületben el tudtunk indulni, és minden körzetben, az egy kiesett kivételével jelöltet tudtunk állítani. Nagyon sok jó szót kapunk az emberektől. Az Origo tegnapi cikkében azt írta, hogy az egyesület akár a két pártot megelőzheti.


- És ön lehet a nevető harmadik.

- Igen, így van.


- Most már a múlté, de még mindig érdekes. Karácsony Gergely azt mondta nekem egy interjúban, hogy önön múlt az, hogy végül nem tudtak megállapodni. Nem idézem most azt, ami az interjúban van, ön is olvasta.

- Az egyesület a 15 körzetből, mint ahogy mi ezt nyilvánosságra is hoztuk, hármat kért az első tárgyalásokon. Jellemzően én szerveztem meg a három pártnak és az egyesületnek a találkozóját. Tavasszal kiálltam a baloldal jelöltje mellett, és szerintem ez sokat segített a győzelmében. Úgy volt, hogy ősszel ők is támogatnak minket, ehhez képest ebből az ígéretből kihátráltak. És kitalálták Karácsony Gergőt. Én azt gondolom, hogy ellentétben Karácsony Gergővel, én nem fogadtam el, hogy az MSZP diktáljon, ahogy azt sem, hogy az MSZP 12 körzetet kapjon a 15-ből, mert ennek semmifajta alapja nem volt. Én azt reméltem, és azt akartuk, hogy az egyesületnek saját frakciója lehessen, három körzetet simán megnyertünk volna. Ehhez képest mindössze egy körzetet ajánlottak, és azt nem fogadtuk el. Szerintem emiatt a baloldal és Karácsony Gergő el fogja veszíteni a választást, ezért saját hatalom- és pozícióéhségüket hibáztathatják. A másik, ami a baloldaltól gusztustalan és felháborító, hogy a személyem ellen egy olyan lejárató kampányt indítottak monoklis guminős figurával jön oda a Török Zsolt, aki a bajai videóhamisításba balbukott MSZP-s kommunikációs ember. Odajön Sógor László képviselőjelölt, és a jelöltjeinket fenyegetik, nagy darab emberek hajolnak a pultjaink fölé, és csúnya dolgokat mondanak nekünk. És most legutoljára egy lejárató szórólapot adtak ki. Nem tudom, hogy ennek ki volt a szellemi szerzője, de Tóth Csaba megígérte nekem, hogy ezt az ügyet elő fogja szedni ellenem. Olyanokat terjesztenek, amelyek eddig is tipikusan az MSZP-s kampányok részei voltak, személyeskedő, lejárató kampány, és döbbenetes, hogy ezt megengedik maguknak. El kell mondani Karácsony Gergőről, hogy p nincs rajta a kompenzációs listán, tehát ő nem akar Zuglóban politizálni, csak polgármester lenni. ha valóban érdekelné a kerület, akkor ő türelmesen beülne képviselőnek is, végig csinálna egy ciklust, megismerné a kerületi közigazgatást, a kerület intézményeit, a hivatalt, és utána, öt év múlva megpróbálhatná újra. Az ő jelöltsége nem szól másról, minthogy Zuglót ugródeszkaként használva beüljön a Fővárosi Közgyűlésbe. Szerintem nem is tudná Zuglót vezetni egyébként.


- Igaz-e az, hogy Ön azt mondta, nem bánná, ha Rozgonyi Zoltán nyerne? Az a vád is elhangzott ön ellen, hogy pénzt kapott a Fidesztől a kampányra. Kétségtelen, hogy azzal, ha az ellenzéki oldal megosztott, azzal a fideszes jelölt csak nyerhet.

- Az egyesület tagjai, szimpatizánsai dobták össze azt a pár millió forintot, ami a kampányhoz kell. Nagyon szívesen megnéznénk, ha az MSZP, a baloldal vagy Karácsony Gergő is nyilvánosságra hozná a kampányköltéseit, lássuk, nekik honnan áll össze a költségvetésük. Köztudott, hogy az MSZP-nek kétmilliárdos adóssága van, az Együtt-PM-nek is adósságai vannak. Ha ők nyilvánosságra hozzák a kampányköltésüket és a befizetőket, akkor ezt mi is megtesszük. És ugyanezt a Fidesztől is elvárjuk. Mi jogon követelik tőlünk, ha ők sem teszik. A másik felére reagálva a kérdésnek: én bánnám, ha Rozgonyi nyerne. Mi úgy gondoljuk, hogy a CivilZugló Egyesület és én mint polgármester jobban irányítanánk a kerületet annál, ahogyan Rozgonyi Zoltán, illetve a Papcsák-Rozgonyi páros irányította eddig. Ellentétben Karácsony Gergővel és a zuglói MSZP-vel, én számos alkalommal, számos konkrét ügyben támadtam, kritizáltam a zuglói vezetést négy éven át. Emlékezzünk az erdélyi ház ügyére, a közbeszerzésekre, az összes ügyet én hoztam nyilvánosságra. Rólam azt mondani, hogy én örülnék Rozgonyi Zoltánnak, nem lehet. Amellett hozzá kell tenni, hogy egyformák, mert se Rozgonyi, se Karácsony nem lakik Zuglóban, ellentétben velem, aki 47 éve itt élek. Karácsony pont úgy járna itt, mint Weinek Leonárd volt SZDSZ-es polgármester, aki Zugló és az önkormányzati munka ismerete nélkül került ide, és ugyanúgy az MSZP túsza volt, mint ahogy Karácsony Gergő lenne: egy báb-polgármester lenne a kirakatban. Egy 25 milliárdos kerületet nem lehet ismeretek, érzelmi kötődés, az eddig önkormányzati munka ismerete nélkül vezetni, mint ahogyan óceánjárókat sem lehet hajóvezetési ismeretek nélkül a partról irányítani.

 

- Az utóbbi időben elég nemtelen kampány középpontjában találta magát. Ugye köztudott, hogy van egy, a volt élettársa által tett feljelentés Ön ellen, amelyben viszont mindmáig nem született vádemelés. Ez volt a legfőbb érve a zuglói baloldali pártoknak Ön ellen. És aztán persze cipelik a monoklis guminőt a Bosnyák térre meg testületi ülésre is. Eltántoríthatja-e ez a civilek szavazóit attól, hogy Önökre voksoljanak?

- Persze, meg mondják azt is, hogy ittasan vezettem és összetörtem a kocsimat, meg már lassan pedofil is vagyok. Ezek tipikusan olyan lejárató kampányok, amiket a politikai pártok egymás ellen bevetnek. Szomorú, hogy csak ilyeneket tudnak ellenem felhozni, és nem tudnak érdemben ellenem kommunikálni. Soha meg se voltam gyanúsítva a bántalmazással, ez a családon belüli erőszak féle ügy az utcai huzakodásnál nem ment tovább. Soha nem ütöttem meg az élettársamat, akinek volt válása, gyerekelhelyezési pere, az tudja, hogy milyen helyzet ez. Tóth Csaba egyébként megfenyegetett, amikor tárgyaltunk, hogy ezzel fognak engem támadni, és most beszórólapozzák a kerületet, rágalmaznak, tipikus MSZP-s kampányt folytatnak Karácsony Gergővel az élen. Szomorú.


-Azt el kell ismerni, hogy a CivilZugló Egyesület volt a legaktívabb ebben a kampányban. Aluljárót festettek, fát ültettek, városligeti fákat fogadtak örökbe. De nemcsak most aktívak. Az elmúlt négy évben blogjában ön folyamatosan írt a visszásságokról, a gyanús ügyletekről. A zuglóiaknak az az érzésük, volt szerepe abban, hogy tavasszal Papcsák Ferenc nem nyert egyéniben a kerületben, és valószínűleg ezt maga Papcsák is elismeri vagy elismerné.

- Papcsák Ferenc elismerte. Többször is mondta, abban, hogy ő kikapott az én négyéves felelősségteljes képviselői munkámnak nagy szerepe volt. A három szocialista képviselő egyike sem ásott ki vagy vitt nyilvánosság elé gyanús ügyeket az elmúlt négy évben. Akkor én is mondhatom ezt, és jogosan feltételezem, hogy az MSZP és a Fidesz között volt egy hallgatólagos meg nem támadási szerződés az elmúlt négy évre. Létezik például, hogy miközben benne voltak a tulajdonosi bizottságban, nem vették észre ez erdélyi házat? Vagy a lakáskiutalásokat. Miért nekem kellett mindent megtalálni? Igen, mi négy éven át gondosan dolgoztunk, csináltuk a munkánkat, és nemcsak az utolsó egy hónapban kezdtünk el kampányolni a másik ellen.


- Apropó, hogy állnak a tárgyalások a MÁV-val? Vissza kell állítani az aluljáró korábbi állapotát?

- Nehéz elképzelni, hogy nem politikai sugalmazásra született ez a MÁV felszólítás, hogy egynapos határidőt adnak az eredeti állapot visszaállítására, mikor az aluljárót kifesteni csak két napunk volt. Reméljük, hogy a MÁV nem a büdös, koszos összegraffitizett romos állapotokat akarja visszaállítani, ami jellemző a MÁV ingatlanokra. Én meg azt szeretném kérni a MÁV-tól, hogy a zuglói és a rákosrendező vasútállomást az eredeti rendezett állapotban állítsa vissza. Mi elvégeztük azt a munkát, amit a MÁV-nak kétévenként meg kellene csinálni. A vasúttársaságnak hálásnak kellene ezért lennie, és nem belekötnie a gyerekrajzokkal és vidámsággal teli aluljáróba.


- Rozgonyi Zoltán a Facebookon azt mondta, hogy az önkormányzatnak kötelessége törvényesen eljárni, és állítólag másfél éve kérték az engedélyt arra, hogy a környéket rendbe tehesse az önkormányzat, de erre még nem kaptak választ.

- Ezt a levelet senki nem látta, nem tudjuk, hogy az önkormányzat bármikor is megkereste-e a MÁV-ot.

- Állítólag a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. kereste meg, bocsánat, nem direktben az önkormányzat. Na, de hát a vagyonkezelő az önkormányzat cége.

- Mindenesetre mi nem láttuk ezt a levelet. Ha én egy önkormányzat vezetője lennék, és valami nem történik egy ügyben egy hónapon belül, akkor én rákérdeznék.


- Mit szól a plázához, aminek építésére aláírta már a megállapodást az önkormányzat?

- Igen, Papcsák állítólag aláírt a Mundo beruházójával egy szerződést 1-2 nappal ezelőtt, vagyis a ciklus utolsó napjaiban, mindenféle képviselői felhatalmazás nélkül. Kikértem a szerződést, de ebben semmi különös nincs hálistennek, ez csak egy szándéknyilatkozat egyelőre.

 


További hírek

  Egyszerű, de nagyszerű - csomagküldés automatába
2021. 01. 19. 18:16 14keruleti-hirhatar.hu
  A jövő héten kevesebb Pfizer-vakcina érkezhet
2021. 01. 17. 11:49 hirhatar.hu
  Meghalt Sas József
2021. 01. 17. 11:49 hirhatar.hu
  Orbán megkezdte a választási kampányt – 25 éves korig szja-mentességet ígér
2021. 01. 16. 18:05 hirhatar.hu
  Belgiumba költöznél? Ezeket érdemes tudnod!
2021. 01. 15. 22:23 14keruleti-hirhatar.hu
  Elegáns és maximálisan élethű Audi modellautók
2021. 01. 15. 22:20 14keruleti-hirhatar.hu
  Bayer bukhatja a budavári filléres lakását
2021. 01. 15. 21:28 hirhatar.hu
  Orbán Gáspár ifjú katonaként 40 milliós angliai akadémiai tanulmányokba kezdett
2021. 01. 15. 21:28 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinchez köthető villába költözött Várkonyi Andrea cége
2021. 01. 13. 19:51 hirhatar.hu
  Magyarul is megnézhető lesz az Orbánról szóló „Herr Diktator” című film
2021. 01. 13. 19:51 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport