XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR - P+R parkolót a Mexikói útra is!

XIV. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2021.10.24.
 Vasárnap
Ma Salamon napja van.
Holnap Bianka napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 22. 16:45     


P+R parkolót a Mexikói útra is!
Hétről-hétre szimbolikus helyeket választ sajtótájékoztatója helyszínéül a baloldal: hétfőn a kisföldalatti Mexikói úti végállomását. Olyan helyszínek ezek, amelyekkel a kerület vezetése az elmúlt időszakban nem tudott vagy nem akart foglalkozni.

Zugló egyik legforgalmasabb helye a kisföldalatti végállomása, de aki autóval akar a helyszínre menni, nincs egyszerű dolga.

 

Tóth Csaba a kerület országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy mivel nagy az átmenő forgalom a kerületben, ezért a főváros egésze szempontjából is jelentős városrésznek számít. Példaként említette a Hungária körutat, a Nagy Lajos király útját, a Thököly út és a Kerepesi út zuglói szakasza. És csomópontok is vannak szép számmal, mint az Örs vezér tere, a Bosnyák tér és a Mexikói úti végállomás.

 

 

Nincs P+R parkoló, van ellenben autó a megye és a város minden tájáról, hiszen a kis utcák is tele vannak parkoló autókkal, amelyek szennyezik a levegőt, ellehetetlenítik az itt élők életét – és mindezzel nem törődött a helyi vezetés, állítja Tóth Csaba.

 

„Az elmúlt évben a parlamentben benyújtottam a 2014-es költségvetéshez két módosító javaslatot: az egyik arról szólt, hogy az Örs vezér terén, illetve a Mexikói úti végállomáson épüljön egy P+R parkoló. Ezt a parlament nem támogatta, sőt, ami felháborító a dologban, hogy Zugló polgármestere sem támogatta azt, hogy ezek a parkolók megépüljenek” – mondta Tóth Csaba.

 

Karácsony Gergely, a baloldal polgármester-jelöltje arról beszélt, hogy miután mostantól a polgármesterek automatikusan a fővárosi közgyűlés tagjai lesznek, ez lehetőséget adhat a kerültnek arra, hogy Zugló valóban megkerülhetetlen kerület legyen. (Az önkormányzat honlapja, zuglo.hu úgy hirdeti magát: „Zugló, a megkerülhetetlen” –a szerk.)

 

Mint mondta, sajnos az elmúlt években nem láttuk azt, hogy a fővárosban lett volna a zuglóiaknak érdemi képviselete, hiszen nem voltak zuglói képviselők a közgyűlésben olyan pozícióban, hogy tudták volna képviselni Budapest harmadik legnagyobb kerületét.

 

„Azonban az új szabályozás megköveteli azt minden fővárosi döntésnél, hogy legalább a kerületek számát is figyelembe vevő döntéshozatal révén a budapesti kerületek lakosságának legalább a fele ott legyen egy döntés mögött. Azt gondolom, hogy a következő fővárosi közgyűlésben a zuglói polgármester szavazat nélkül nem lehet majd tartósan kormányozni. Éppen ezért arra készülök, hogy ezt a lehetőséget kihasználva a fővárosi közgyűlésben a zuglói tömegközlekedés javítása érdekében föl tudjak lépni”.

 

Karácsony három példát említett, amit fontosnak tart.

 

A kisföldalatti fölújítását nem tartja elégségesnek, a földalatti pályáját is szeretnék meghosszabbítani a Kassai tér és a Rákosrendező felé. Azért lenne ez nagyon fontos, mert szerintük Rákosrendező egy olyan terület, ahol Zugló még fejlődni tud, ahova például a Múzeumi negyedet el tudnák képzelni.

 

Karácsony Gergely azt szeretné, ha a 4-es metró eljutna a Bosnyák térig, valamint a Gödöllői HÉV-et si szeretnék összekötni a 2-es metróval. Szerinte ez alapvetően befolyásolná az agglomerációs közlekedést. Ezzel lenne ugyanis kapcsolat az M0-ás körgyűrű és Budapest belvárosa között, és ezáltal el tudnák érni azt, hogy nemcsak a zuglóiak, hanem az agglomerációban élők is letehetnék az autójukat és tömegközlekedéssel utaznának.

 

„Zugló most attól szenved, hogy tranzitkerületként óriási autóforgalom megy át rajta, olyan közlekedési csomópontjai vannak, amelyek a főváros egésze szempontjából is fontosak, éppen ezért nem fogjuk engedni azt tovább, hogy a fővárosi közgyűlésben a zuglói polgárok akarata ne érvényesüljön. Én megpróbálok majd olyan helyzetet kialakítani, hogy a zuglói polgárok akarata nélkül ne lehessen a főbb döntéseket meghozni”- mondta Karácsony.

 

A Hírhatár választ várt arra, mit szólnak a hétfői Zuglói Lapokban jelent egészoldalas cikkhez, amely részletesen leírja, melyek azok az út és köztér felújítások, amelyek az elmúlt négy évben valósultak meg. (Ezek között szerepelnek olyanok is, amelyek még nem fejeződtek be, illetve olyanok is, amelyek 6-7 éve kezdődtek, vagyis nem a papcsáki vezetés alatt, sőt, többségük uniós társfinanszírozással valósult meg.)

 

Tóth Csaba ezzel kapcsolatban elmondta: a megjelent „megvalósítások” többnyire a presztízsberuházások kategóriájába sorolhatóak.

 

„Nem ezekkel kellene foglalkozni, hanem olyan problémákkal, amelyek az itt élő emberek életét megnehezítik. Ilyen ügyeket kellett volna az elmúlt négy évben is megoldani, amelyeket ma is említettünk, nem pedig arra kellett volna hangsúlyt fektetni, hogy látványos díszburkolatokat fektessenek le, amelyek semmilyen célt nem szolgálnak, de a kerületnek több százmillióját költik rá” – tette hozzá Tóth Csaba.

(A fotó Rozgonyi Zoltán Facebook-oldaláról származik.)

 

Karácsony Gergely szintén erre válaszolva azt sérelmezte, hogy a fideszes politikusok előszeretettel zsarolják a zuglóiakat azzal, hogy ha nem kormánypárti polgármestert és képviselőtestületet választanak, akkor majd a került rosszul jár.

 

„Most Zugló rosszul járt azzal, hogy fideszes vezetése volt. Az ég adta világon semmilyen uniós vagy központi támogatás ide nem érkezett. Valójában Zuglónak semmilyen haszna nem származott abból, hogy kormánypárti polgármestere van, és a zuglóiak remélem, nem hagyják magukat zsarolni ezzel a kormányzati propagandával” – mondta Karácsony.

(A fotót Papcsák Ferenc Facebook-oldaláról kölcsönöztük.)

 

A baloldal jelöltje azt ígérte, kemény polgármester lesz, aki a fővárosi közgyűlésben képes lesz majd kihasználni azt a lehetőséget, hogy a kettős többség rendszerében nem lehet majd a zuglóiak által választott polgármester nélkül többséget csinálni, ez egy politikai mozgásteret biztosít Zugló vezetőjének.

 

„Ha ezt ügyesen használja ki, akkor Zuglónak ebből származhat érdeke, és így talán azok a fővárosi fejlesztések, amelyek a zuglói polgárokat közvetlenül érintik, azok nem lesznek szőnyeg alá söpörve”.

 

 

 

 


További hírek

  Hogyan tartható tisztán és szépen a sneaker?
2021. 10. 23. 07:34 14keruleti-hirhatar.hu
  Bauer Tamás: Tiszták...?
2021. 10. 21. 19:35 hirhatar.hu
  Színre lépett Bajnai Gordon is: 20 ezer embert toboroz
2021. 10. 21. 19:35 hirhatar.hu
  Karácsony Gergely elárulta, mivel "zsarolta" Gyurcsány Ferenc
2021. 10. 21. 19:35 hirhatar.hu
  Romlanak a fertőzési adatok: 1 668 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt 30 beteg
2021. 10. 20. 19:51 hirhatar.hu
  Kásler újabb milliókkal tömi Zalatnay Saroltát
2021. 10. 20. 19:51 hirhatar.hu
  Orbánék közelében lesz az ellenzék közös ünnepsége október 23-án
2021. 10. 20. 19:51 hirhatar.hu
  Küldetésünk: a tökéletes nadrág kiválasztása!
2021. 10. 19. 11:02 14keruleti-hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc volt felesége és Joshi Bharat összeköltözött
2021. 10. 18. 17:53 hirhatar.hu
  Gyurcsány: Először parlament, többség, aztán majd a kormányfő
2021. 10. 18. 17:53 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport